4600 EMBER VÁLASZOLT AZ EVANGÉLIUMRA THAIFÖLDÖN

Elefántok. Pad Thai. Díszes templomok. Egzotikus fürdőhelyek. Ez csak néhány dolog, ami eszünkbe jut, amikor Thaiföldre gondolunk. Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy a "Mosoly szigetén" lakók élete csupa boldogság, gazdag szimbólumviláguk és mély hagyományaik mögött azonban több van, mint ami csupán a szemnek látható.



A kétnapos Amazing Love Fesztivál utolsó éjszakáján Bangkokban Franklin Graham hirdette, hogy az emberekben miként munkálkodik a Lélek. Több mint 23.000 lélek figyelt azon az estén Franklinra, amikor elmagyarázta, hogy senki sem tud megbékélni Istennel, amíg a bűneik megbocsátást nem nyernek.

"Ma sokan vannak itt, akiknél fennáll annak a veszélye, hogy elvesszen a Lelkük!" - mondta Franklin, tudván, hogy az ország 95 százaléka nem tekint Jézusra úgy, mint Úrra és Megváltóra.

Lukács 19. versét idézte, hogy hogyan hirdette Jézus az Örömhírt minden embernek, beleértve Zákeust is, aki egy korrupt hivatalnok volt, de mindent megtett, hogy Krisztust láthassa. "Jézus az egyetlen a történelemben, aki elvette bűneinket. Egyetlen más személy vagy vallásbeli személy és történelmi alak sem tett ilyet!" - mondta Franklin. "Jézus az út, az igazság és az élet!"

A tekintélyelvűséggel és a buddhizmussal körülvett légkörben és közösségben áradtak Franklin szavai: "Jézus Krisztus azért jött, hogy elvegye az összes bűnt! Neki hatalma van a sötétség felett! Az óriás képernyőkön mindenki számára látható volt a végtelen tömeg, amely összegyűlt, nyilvánvalóvá téve Isten munkáját. Nem kellett fára mászniuk, mint Zákeusnak, hogy Jézust lássák és érezzék jelenlétét. A Szentlélek jelenléte kézzel fogható és nyilvánvaló volt.

Izgatott tömegek gyülekeztek az evangéliumi üzenetre válaszolva a színpad előtt


A Biblia azt mondja, hogy egyedül Isten képes megmenteni az embereket a bűneiktől, amelyre más vallások nem képesek, erre a Szentlélek által van lehetőség. "Fogadd be Jézust a szívedbe még ma este!" - mondta Franklin, miközben az Evangéliumra válaszoló emberek tömege borult térdre az Úr előtt. "Légy szabad!"

Több ezer embert üdvözült aznap este, megvilágosodva Krisztus megmentő kegyelme által. Izgatott tömegek gyülekeztek az evangéliumi üzenetre válaszolva a színpad előtt, hogy imádkozzanak értük és hitükért az ott lévő önkéntes imaharcosok.

Egy asszony, Rut is eljött erre a fesztiválra, miután a szomszédja Manewa meghívta. Valójában csak egy kis zenét akart hallani, végül áldást kapott és egy életre szóló üzenetet Franklin prédikációjából. Az arcán látható őszinte és gyengéd mosoly elárulta, hogy többet kapott, mint amit valaha is remélt. Ő és családja elfordult a buddhizmustól és úgy döntött, hogy Krisztust követik. Környékükön ő és családja az első keresztények.

Rut úgy döntött, hogy az Úr védelmére és útmutatására támaszkodik ahelyett, hogy önmagát vagy idegen szellemeket keresne. Újjászületett keresztényként Jézussal való kapcsolatán keresztül teljes védelmet élvez, nagyobb az a Lélek, aki benne él, mint bármelyik, akivel szembe kell néznie ezen a földön: Isten Lelke és Jézus, aki által örök életet nyert a mennyben.