A MEG NEM SZÜLETETT ÉLET VÉDELME

Alabama állam képviselői 2018. november 7-én szavaztak azon alkotmánymódosítás elfogadásáról, amely elismeri a meg nem született élet szentségét.



Az alkotmánymódosítás "elismeri a meg nem született élet szentségét, és kimondja, hogy tisztelni kell a meg nem született gyermekek jogait", világossá téve, hogy nincs alkotmányos jog az abortuszra.

A módosítás kiterjeszti a még meg nem született magzatokra vonatkozóan is azokat a jogokat, melyek az élve született gyermek törvényes jogai is. A módosítás kimondja és megerősíti, hogy ennek az államnak a közrendje elismeri és támogatja a meg nem született élet szentségét és a meg nem született gyermekek jogait, minden eszközzel támogatja az élethez való jogot és nem engedélyezi az abortusz államilag történő finanszírozását.

"A legmagasabb szinten akarjuk biztosítani, hogy nincs jog az abortuszra." - mondta az egyik szenátor.

Az alkotmánymódosítás elismeri a meg nem született élet szentségét


"Tekintettel arra, hogy az abortuszpolitikát közvetlenül befolyásolhatjuk, tennünk kell azért, hogy a még meg nem született gyermekeknek is védjük a jogait." - mondta Kristan Hawkins, a Gyermekek jogainak védelméért szervezet elnöke, akinek a kezdeményezésére kezdték el tárgyalni az abortusz korlátozásának lehetőségét.

Alabama ezzel egyidőben azt is megszavazta, hogy engedélyezzék a Tízparancsolat megjelenítését az állami ingatlanokban, valamint a közpénzből épült épületekben.