MEGNYITOTT A BIBLIA MÚZEUM

Hosszas várakozás után, tavaly év végén Washington D.C.-ben megnyílt a Biblia Múzeuma.



Steve és Jackie Green a múzeum alapítói, akik nagyon izgatottan várták a megnyitó napját. Rengeteg elképzelésük és tervük van még a jövőre nézve, remélik az Úr támogatja őket. Fontosnak tartják, hogy betöltsék elhívásukat és engedelmeskedjenek az Úr akaratának.

Ezért is vágtak bele a múzeum létrehozásába.

Steve Green elmondta, hogy 2009 jelentős év volt az életükben. Kiemelkedő fontosságú, Bibliához kapcsolódó történelmi tárgyak kerültek birtokukba, a gyűjteményük egyre nőtt, így a család felelősséget érzett, hogy a Biblia Múzeuma álom valóra váljon.

Pillanatkép a Biblia múzeumból


"A Biblia Múzeuma innovatív, globális oktatási intézménynek ígérkezik, amelynek célja, hogy minden embernek bemutassa a Biblia történetét, annak jelentőségét és hatását. Bemutatjuk az izraeli templomokat, városokat, ahol Jézus sétált, és számos más, kiemelkedő jelentőségű helyszín látható, rengeteg interaktív jellegű élményt kínálunk."- mondta Green.

"A múzeumok többsége tele van "Kérjük ne érintsék meg" táblával. De ez a múzeum nem ilyen. Itt meg lehet tapogatni a kihelyezett tárgyakat. Többek között kiállításra került egy darab a jeruzsálemi Siratófalból, amelyet szintén megérinthetnek a látogatók."

"Biztosak vagyunk abban, hogy ha valósághűek vagyunk, az igazat szóljuk és megmutatjuk ennek a Könyvnek a valódi értékét, az igazság mentén haladva Isten megjelenik ezeknek az embereknek az életében és ők befogadják az Urat." – mondta bizakodva Steve Green.