A NYOLC GYERMEKES MISSZIONÁRIUS HALÁLA

Megöltek egy 44 éves baptista misszionáriust Kamerunban, két héttel azután, hogy a férfi a feleségével és nyolc gyermekével az országba érkezett.



Charles Wescot fejen lőtték, amikor egy olyan térségen utazott át, ahol még a szeparatisták folyamatosan harcolnak. Felesége, Stephanie Wesco a férjét ért támadás hírét a Twitteren jelentette be:

"Megosztom veletek azt, ami rosszabb, mint egy rémálom. Az én drága férjemet a hazafelé vezető útja közben meglőtték. Küzd az életéért. Kérlek imádkozzatok."

Órákkal később frissítette a bejegyzését, bejelentve férje halálát.

A nyolc gyermekes misszionárius családjával


"Drága férjem, Charles már a Megváltó Urunknál van, akit évek óta imádott és hűségesen szolgált." - írta. "Élete középpontjában az a törekvés állt, hogy mások is teljes szívből szeressék és szolgálják Jézust. Az én imádságom most az, hogy valahogy, valamilyen úton Jézus dicsőítessék meg szeretett férjem halála által is, és hogy Isten ne hagyja, hogy Charles halála hiábavaló legyen. Kapja a mártírok koronáját az Úrtól. Összetört a szívem. Ez egy rettenetes rémálom, amiből fel akarok ébredni. Kérlek imádkozzatok értünk."

A Wesco családot az Első Fényesség Baptista Misszió keretében küldték Kamerunba. A misszió és a gyülekezet vezetője Charles bátyja, Timothy Wesco. "Szerette az Urat. Szerette a családját." - mondta Timothy Wesco. "Az Úr adta. Az Úr elvette. Áldott legyen az Úr neve."