A FLORIDAI GYÜLEKEZETEK ÖSSZEFOGÁSA

A floridai gyülekezetek összefogtak, hogy segítsék a térségben élő azon közösségeket, amelyek a Michael hurrikán pusztítását kellett elszenvedjék.



Azok a lakosok, akiket evakuáltak otthonukból, mielőtt a 4-es erősségű hurrikán elérte volna Panhandle-t, most hazatérhettek. A károk felmérése folyamatban van, azonban már most látszik, hogy sokaknak semmilye sem maradt.

"Bárki, akit csak ismerek a környékről, mindenki elvesztette a házát. A többségnek odaveszett élete munkája." - mondta a Mexikó tengerpartjánál élő Emily Hansen. "A pusztítás olyan mértékű, mintha egy bomba robbant volna." - mondta egy másik ottlakó.

Egy helyi dicsőítő gyülekezet tagjai már dolgoznak a közösség megsegítésén, annak ellenére, hogy a hurrikán elpusztította a keresztény közösség által fenntartott gyermekotthon épületének egy részét is. A keresztény tagok rögtön kimentek az utcákra, hogy a rászorulók számára biztosíthassák az alapvető ellátást.

"Felvettük a kapcsolatot a tengerparton élő szükségben lévőkkel, hogy elláthassuk őket. Szállást biztosítunk nekik egy átmeneti szállóban, hogy ne maradjanak fedél nélkül. Sok gyülekezeti épület is megsemmisült a viharban, de gyűjtőpontokat alakítottunk ki a szükségben lévők megsegítésére és a remény hirdetésére." - mondta Wayne Asprodites, a Panama város tengerparti gyülekezetének lelkésze.

A floridai gyülekezetek összefogtak, hogy segítsék a térségben élő közösségeket


"Úgy gondolom, mindannyian tudjuk, hogy ami odaveszett, az csak egy épület, ami helyett építhetünk egy másikat. Ami sokkal fontosabb az Úr királyságának építése, a remény hirdetése, a szeretetünk kifejezése és egymás megsegítése." - mondta Bailey Cole a gyülekezet pásztora.

"Hét csapatunk van, aki láncfűrészekkel és markolókkal takarítják az utakat, mozgatjuk a kidőlt fákat és igyekszünk meggyőződni arról, hogy mindenki megvan, épségben kijutott és megkapja a megfelelő ellátást. Egy helyi szervezet önkéntesek bevonásával 18.000 adag élelmet osztott szét." – folytatta a pásztor. Cole lelkész elmondta, hogy ez egy csodálatos alkalom, hogy tanúbizonyságot tehessenek Krisztus szeretetéről, gondoskodásáról, irgalmáról és kegyelméről.

"Hirdetjük minden túlélőnek, hogy az Úr elmondhatatlanul szereti őket minden pillanatban. Tudatjuk velük, hogy mi is szeretjük őket és hogy az Úrra és ránk is mindig számíthatnak. Most sokan azon gondolkodnak miért történt ez velük; ilyenkor még nagyobb szükség van a gondoskodásra és a szeretetre, mint korábban." - mondta Cole lelkész.