A MEGHALT NŐ APJÁNAK ÜZENETE

2017 augusztusában egy 32 éves nő meghalt és 19-en megsérültek egy tüntetésen Charlottesville-ben, Virginia államban. A csoport az ugyanazon helyen tüntető fajgyűlölők ellen vonult, elítélve a szélsőjobboldali, rasszista nézeteiket.



A tüntetés során egy autó nagy sebességgel belehajtott a csoportba, egy személy azonnal meghalt, többen megsérültek. Az elgázolt 32 éves nőt Heather Heyernek hívták. Ügyvédjelölt volt, szenvedélyes, kedves nőként ismerték, aki mindig is a jogfosztott személyek védelméért, az esélyegyenlőségért és az egyenlő jogokért küzdött.

A tragikus eseményt követően Heyer apja, Mark Heyer egy videointerjúban beszélt lánya haláláról és Isten szeretetéről, amely elfedezi a bűnöket.

"A lányom erős nő volt, aki szenvedélyesen küzdött az egyenlő jogokért, segítette a szükségben lévőket és együtt harcolt az elnyomottakkal. Nem képmutatásból tette, hanem őszintén és teljes szívből." - mondta az édesapa.

Az édesapa elmondta, hogy büszke volt a lányára, akinek mindig helyén volt a szíve


Mark nem dühös James Alex Fields Jr.-ra, a lánya gyilkosára. Megbocsátott neki, tiszta szívből. "A gyűlöletre nem lehet gyűlölet a válaszom. A gyűlöletet megbocsátással és szeretettel kell felváltanunk. Ha nem ezt tenném, akkor hiába halt volna meg Jézus a kereszten és értelmetlen lenne a lányom halála is."

"Az embereknek fel kell hagyniuk a gyűlölködéssel és meg kell megbocsátaniuk egymásnak. Én megbocsátottam annak a férfinak, aki ezt tette. Nem tudnék ennél jobbat és többet tenni a magam és mindnyájunk érdekében. Csak arra tudok gondolni, amit Jézus mondott a kereszten:

"Atyám, bocsáss meg neki, mert nem tudják, mit cselekszenek."

Az Úr tudja, mi miért történik, Ő egyengeti az utunkat és ez engem békességgel tölt el. Mindent a javunkra fordít, így hiszem, hogy továbbra is gondot visel rám és a családomra."

Az édesapa elmondta, hogy büszke volt a lányára, akinek mindig helyén volt a szíve és helyes dolgokért küzdött. Azt mondta, Heather célja az volt, hogy meggyőződésének megfelelően, békésen, szeretetben és szívből éljen.