INDIAI TÁMADÁSOK 40 ÓRÁNKÉNT

Az Indiában élő keresztények ellen irányuló támadások száma egyre nő.



Az Indiai Keresztények Képviselete már több fórumon jelezte, hogy minden 40 órában támadás éri az indiai keresztényeket, amelyre az anti-keresztények azért érzik felhatalmazva magukat, mert India kormányzója a hindu nacionalista párt vezetője, akinek célja egy kizárólag hindu vallású nemzet kialakítása.

2016-ban 20%-kal nőtt a keresztények elleni bántalmazások száma, míg pszichikai terrorban tartásuk, megfélemlítésük aránya 40%-kal növekedett.

"A támadások egyre súlyosabbak és gyakoribbak, az incidensek korábban csak bizonyos területekre korlátozódtak. Mára az erőszak több mint 23 államban tapasztalható."- mondta a Képviselet vezetője.

Lassan mindennapossá válik a keresztények fizikai bántalmazása, megcsonkítása, halálos fenyegetésük, az ellenük irányuló vandalizmus, a Bibliaégetés. Gyakran kényszerítik őket hitük megtagadására és a hindu vallásra való áttérésre.

A hónap elején a hindu Yuva Vahini elnevezésű jobboldali fiatal szervezet tagjai arra kényszerítették a rendőrséget, hogy állítsák le a keresztény imatalálkozókat Uttar Pradesh államban. Az imacsoport elleni vád az volt, hogy több mint 150 ember azért imádkozott, hogy az emberek a kereszténység felé forduljanak, amely a hindu szervezet szerint elfogadhatatlan.

Februárban egy indiai keresztény Bibliát osztott a járókelők részére, ami miatt hindu nacionalisták annyira megverték, hogy kómába esett. A nacionalista szervezet tagjai ráadásul a támadás közben azt kiabálták, hogy legközelebb elevenen megégetik a keresztény fiút csak, hogy kiderüljön megmenti-e őt az ő Jézusa.

A fenyegetettség azóta nő, mióta 2014-ben a hindu Bharatiya Janata Párt nyerte meg a nemzeti választásokat. A párt elvakultan követi a hindu vallást, amely egyébként is dominál India területén.