AZ ISIS TÁMADÁSBÓL MEGMENEKÜLT KISLÁNY

Dave Eubank leszerelt katona, aki egy keresztény humanitárius szervezet megbízásából csatlakozott egy mentőalakulathoz. Ő és egysége Irakban segítenek abban, hogy a civilek kimeneküljenek az ISIS által uralt területekről.



Június 1-jén David Eubank riasztást kapott, hogy az ISIS tüzet nyitott Mosul nyugati frontvonalánál. "Aznap is rengeteg civil volt, akik védtelenek voltak a lövésekkel szemben."- mondta Eubank. "A csapat a riasztást követően azonnal akcióba lépett. Mikor odaértünk, egy férfi sírva rohant felénk, hogy a lányát lelőtték, a családját lemészárolták. A jelenet borzalmas volt. Rengeteg holttest feküdt szerteszét." - emlékezett vissza Eubank.

Eubank felvételt készített a helyszínen, pár perc után azonban leállította a kamerát, mivel 150 méterre,

a holttestek között mozgást észlelt.

"Jónéhány test feküdt ott holtan és egyszercsak valami mozgásra lettünk figyelmesek 150 méterrel messzebb, mely távolság megtétele az ISIS sortűz miatt egyelőre elképzelhetetlennek tűnt. Kész öngyilkosság lett volna megindulni, mivel biztos tüzet nyitottak volna ránk. Csak a halottak számát növeltük volna ezzel a meggondolatlan lépéssel. Viszont azt is tudtuk, hogy a sok holttest között még vannak túlélők." - mondta Eubank.

"Imádkozni kezdtünk, mert tudtuk, hogy egyedül Istentől jöhet a megoldás erre a helyzetre és az Úr mutatott egy kiutat számunkra. Felhívtuk az iraki és az amerikai légierő egyik egységét és erősítést kértünk. Szüntelen imádkoztunk, hogy megkapjuk a segítséget és az Úr nem hagyott cserben minket!"- mondta Eubank.

Megdöbbentő, hogy mennyi ártatlan civil áldozat, és sebesült van


"Az erősítés jóval hamarabb érkezett, mint ahogy azt gondoltuk. A légierő egységei könnygázt dobtak mindenfelé, ami füstfüggönyt képezett, így volt időnk és lehetőségünk megtenni a 150 métert. Odaérve láttuk, hogy sokkal több a holttest, mint amire számítottunk. Mindenfelé csecsemők, anyák teste hevert.

Sokkoló látvány volt.

Jeleztük a légierőnek, hogy több időre van szükségünk, segítsenek még a füstfüggöny fenntartásában. Mindeközben szüntelen imádkoztam. Folyamatosan magamon éreztem az ISIS csapatok fegyvereit, de tudtam, hogy az Úr nem hagy el! Olyan elszántan és mélyről jövő hittel kiáltottam az Úrhoz, hogy biztos voltam abban, hogy kimenekít!"- emlékezett vissza David.

"A halott testek közül egyszercsak egy kislány bújt elő az édesanyja holtteste alól. A kislány remegett, tudtam, hogy nem tud megtenni egy lépést sem a félelemtől. A karomba vettem. Ekkor sírni kezdett és kérte, hogy vigyük magunkkal édesanyját. Egy pillanatra megálltam. A füst kezdett feloszlani, de nem akartam ott hagyni a kislányt.

Feltekintettem az Úrra, mert erősnek kellett lennem, tudtam, hogy onnan jön az én segítségem. Felkaptam a kislányt és szaladni kezdtem. Az ISIS tüzet nyitott, de társaim fedeztek!" - emlékezett vissza Eubank.

Aznap a kislány is és még sokan mások megmenekültek. Kórházba szállították őket. Eubank felesége, Karen és gyermekeik is Irakban élnek és segítenek a rászorulókon. A megmenekített kislányt befogadták magukhoz.

"Hálás vagyok az Úrnak a csodákért, amiket nap, mint nap cselekszik velem, családommal és mindnyájunkkal! Köszönöm Jézus!" – írta közösségi oldalán Eubank.