A MEG NEM SZÜLETETT ÉLETEK EMLÉKÉRE

Az Amerikai Jogvédő Egyesület és az Élet Védelméért Mozgalom képviselőinek szervezésében tartott megemlékezésen arra a 60 millió meg nem született gyermekre emlékeztek, akiknek élete az abortuszt legalizáló 1973-as Roe v. Wade döntés után lett kioltva.



Az emléknap január 22-én az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának épülete előtt került megtartásra azon a napon, amelyet Ronald Reagan egykori elnök 1984-es közleményében az emberi élet szentsége napjának nevezett.

"Kérem ennek az áldott földnek a polgárait, hogy ezen a napon gyűljenek össze az otthonaikban és a gyülekezeti helyeken, és adjanak hálát az élet ajándékáért. Álljunk ki amellett, hogy megerősítjük elkötelezettségünket az emberi méltóság mellett és hirdetjük minden emberi élet szentségét!"

Mat Staver, a Jogvédő Egyesület alapítója és elnöke egy sajtóközleményben megjegyezte, hogy ezen a napon van a Roe v. Wade ítélet évfordulója, idén a negyvenhatodik.

"Január 22. tragikus nap az amerikai történelemben. A meg nem született életekért tartott emléknap azokról az értékes életekről emlékezik meg, akiket ezután a nap után az abortusz során legálisan, brutálisan megöltek." - mondta Staver.

A megemlékezésen arra a 60 millió meg nem született gyermekre emlékeztek


Az emléknapon 3000 virágot helyeztek el az épület előtti lépcsőn, amely gesztus célja, hogy felhívják a figyelmet az ártatlan, értelmetlenül meghalt életekre és nemzeti bűnbánatot tartsanak.

"Nem tudjuk elkerülni az emberi élet kioltásának következményeit csak akkor, ha megállunk, szörnyű bűnünket az Úr elé visszük és tiszta szívből megbánjuk." - mondta Staver. "Az abortusz ártatlan gyerekeket öl meg és be nem gyógyuló érzelmi sebeket okoz az anyáknak, apáknak és családoknak." - folytatta Staver. "Folytatjuk a harcot, hogy az anyaméh újra a legbiztonságosabb hely lehessen a gyermekek számára."