NAPINDÍTÓ: KÁVÉ HELYETT BIBLIA

Egy új felmérés szerint az amerikai keresztények 61 százaléka véli úgy, hogy sokkal nagyobb szükség van az Igére a reggeli rutin részeként, mint a kávéra, édességekre vagy a közösségi médiára.



Egy, az amerikai lakosság körében végzett felmérés szerint 37 százalék szerint a kávé a legfontosabb a reggeli rutin során, 28 százalék szerint az édesség, 19 százalék a közösségi médiával indítja a napot, míg 16 százalékuk szerint a Biblia a legjobb napindító.

Az amerikai Bibliai Társaság elnöke, Roy Peterson megjegyezte, hogy azok számára, akik a Bibliát mondtáka legfontosabbként, a Szentírás az előttük álló naphoz szükséges energia és jó döntések meghozatalának forrását jelenti.

"Sok amerikai helyesen ismeri fel, hogy míg a kávé átmenetileg kellemesen feltölt és energiát nyújt, addig a Biblia életre keltő, örökké tartó reményt és békét ad." - mondta Peterson. "Az Ige biztosítja a mindennapok bölcsességét a mai félelmekkel, kihívásokkal és küzdelmekkel teli világban."

Az Ige biztosítja a mindennapok bölcsességét


A felmérés azt is kimutatta, hogy a Biblia - a listán szereplő többi "napindítóval" ellentétben - békét ad és reményt nyújt a jövőre nézve is.

"Fontos, hogy hirdessük minél több amerikai és nem amerikai számára, hogy nagyon lényeges minél több időt tölteni a Biblia olvasásával és az Úr szavának tanulmányozásával.Kapcsolatba kell kerüljünk az Úrral az Ő Igéjén keresztül, amely igen komolyan befolyásolni fogja az életünket. Találjuk meg a módot és szánjuk rá az időt, hogy hogy töltsünk minél több időt az Ige olvasásával, amely egy reményteljes, békés életet fog eredményezni."