JÚDA OROSZLÁNJA ÚTON IZRAELBE

Jeff Anderson, a Leadership amerikai nagyvállalat elnöke bejelentette, hogy a hatalmas, 467 kilogramm súlyú, 11 méter hosszú oroszlánszobor Wyomingban elkészült és hamarosan Izraelbe szállítják.



A bronz szobrot, amelyet Júda oroszlánjának neveznek, repülőn szállítják Jeruzsálembe, mint az amerikai keresztények szeretetének jelképét a zsidó nép iránt, Izrael modern államának 70. évfordulója tiszteletére, amelyet idén ünnepelnek. Az Eagle Bronze, a világ egyik legnagyobb bronzszobor készítő öntödéje - amely többek között elkészítette a New York-i Wall Streeten található tőzsdei bronz bikát is – véglegesítette az oroszlánt. Monte és Beverly Paddleford, a híres öntöde keresztény tulajdonosai, remélik, hogy a Júda Oroszlánja szobor mihamarabb idegenforgalmi látványosság lesz.

Sok keresztény és keresztény szervezet szerte az Egyesült Államokban adományával támogatta ezt az Izraelnek készülő jelentős képzőművészeti alkotást. A monumentális Júda oroszlán szobor Dávid ősi városába, Jeruzsálembe lesz telepítve. A pontos helyszínt Jeruzsálem polgármestere, a városi építész és a városi művészeti bizottság fogja meghatározni.

A 66 éves művész, Max Greiner Jr. 2006-ban kezdte meg a szobor elkészítését


A szobor szimbolizálja az USA és Izrael közötti barátságot, hasonlóan a New York-i kikötőben található Szabadságszoborhoz, amelyet Franciaország a századfordulón adományozott az Egyesült Államoknak. Az oroszlán szimbolizálja Izraelt, a héber embereket, Dávid királyt, Jeruzsálemet és az eljövendő Messiást.

A 66 éves, nemzetközileg elismert amerikai művész, Max Greiner Jr. 2006-ban kezdte meg az oroszlán szobor elkészítését. Az eredeti szobrot szivacsból faragták, majd megkezdték a tömörebb anyagok hozzáadását. A bronzöntvényt 2017 októberében kezdték készíteni.

Greiner az oroszlánszobor mintáját számos helyszínen bemutatta az Egyesült Államokban. Először a Baylor Stadionban, Texasban, egy Billy Graham összejövetelen ismertette meg több ezer kereszténnyel az alkotást, majd ezt követően még számos más konferencián, összejövetelen, találkozón is bemutatta.

Greiners végül az öntvény alapjául szolgáló mintát odaadományozta egy művészeti alapítvány múzeumának, amely múzeum a belépőkből befolyt összeggel a rászorulókat támogatja.