DIÁKOK TÜNTETÉSE AZ ÉLETÉRT

Egy kaliforniai középiskola diákjai az "Életért" menetet szerveznek és a #life (#élet) hashtag használatával, népszerűsítésével kívánnak tiltakozni az abortusz ellen.



"Tisztelnünk kell a meg nem született csecsemők életét is. Minden évben több millió baba esik abortusz áldozatául." - mondta Brandon Gillespie tanár, és az esemény egyik szervezője.

A diákok a Parkland-lövöldözés után az ország egész területén szerveztek megmozdulásokat a szigorúbb fegyvertartási szabályokért. Az "Élet-menet" egy történelem tanár, Julianne Benzel ötlete nyomán szerveződött, aki megkérdezte a diákjait, hogy ha lenne rá lehetőségük, akkor összefognának-e egy másik okból, mégpedig az abortusz ellen.

"Szeretnék minél több beszélgetést arról, hogy hogy érzik a mai fiatalok, hol a határ? Meddig tolerálhatjuk a másik oldalon állók megnyilvánulásait, ha az ellentétes a miénkkel? - mondta Benzel.

"Ilyen helyzetekben először mindig azt kérdezem meg, hogy vajon mindkettő oldal ugyanannyi támogatást kap? Mindkettő félnek ugyanannyi esélye van véleményt nyilvánítani és megnyilvánulni adott helyzetben? Az abortusz esetében nyilvánvalóan nem. Ott az egyik félnek egyáltalán nincs beleszólása. Sokszor vagyunk hajlamosak a hasonló helyzetekben kettős mércét alkalmazni, azonos helyzeteket különbözőképpen, néha ellentétesen megítélni." – mondta a tanárnő.

Az ország egész területén szerveztek megmozdulásokat


Benzelt fizetett szabadságra küldték a szervezkedést követően, azonban két nappal később újra munkába állhatott. "A fizetett igazgatási szabadság nem fegyelmi eljárás." - nyilatkozta a gimnázium igazgatója. "Ezt bármely iskolai körzeti vagy állami intézményi munkáltató alkalmazhatja, ha valamilyen ügyben belső vizsgálatot folytat. Az érintett tanár nem büntetésképpen lett szabadságolva."

Mindeközben a diákok egy csoportja időpontot kért egy találkozóra az igazgatóval, azért hogy megvitassák az "Életért menet" további folytatásának és népszerűsítésének lehetőségeit. Erre a találkozóra az igazgató több mint fél éve nem tudott időt szakítani.