A TÚLÉLŐK TISZTELETÜKET FEJEZTÉK KI

A thai labdarúgó játékosok 'Jó Srácoknak' bizonyultak, amiért tiszteletből megemlékeztek arról a haditengerészről, aki elhunyt, miközben őket próbálta menteni.



A 12 fiatal labdarúgó, akiknek történetét, ahogyan kiszabadulnak a thaiföldi barlangból, milliók követték figyelemmel szerte a világon, tiszteletüket fejezték ki a thai hadi tengerésznek,

aki a mentésük közben hunyt el.

A fiúk, az elhunyt Saman Kunan, 38 éves haditengerész fényképét tartották kezükben a kórházban, Chiang Rai-ban, ahol még azóta is lábadoznak. A fiúk több, mint 18 napot töltöttek az elárasztott barlangban egy erős esőzés után, pedig a túrájuk csupán egy órásnak ígérkezett.

A thai közegészségügyi minisztérium által kiadott fotókon, a 11-16 éves korú fiúkat láthatjuk, ahogyan lehajtott fejjel imádkoznak, Kunan fényképét körül állva. Üzeneteket is írtak a képre, amelyben kifejezték hálájukat, valamint ígéretet tettek arra, hogy "Jó Srácok" lesznek, írta a CNN.

Kunan sajnos július 6-án a búvárkodás közben összeomlott és elhunyt


Kunan, egy önkéntes volt, aki az oxigénpalackok elhelyezésében segédkezett azon az útvonalon, ahol a fiúkat kimenekítették. De sajnos július 6-án a búvárkodás közben összeomlott és elhunyt. Tisztviselők azt mondták a The Associated Pressnek, hogy a saját oxigénellátása fogyott el útközben.

Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun király megadott egy posztumusz előléptetést Kunan-nak, a Fehér Elefánt legmagasztosabb rendnek, a Knight Grand Cross (első osztályú) királyi díszítésével együtt.