ÚJRA MUNKÁBAN A KIRÚGOTT TANÁR

Újra munkába állt a tanár, akit kirúgtak amiért diákjának Bibliát ajándékozott.



Walt Tutka a New Jersey állambeli Phillipsburg város egyik kerületi iskolájában tanított. Óráján a Máté evangélium 20:16 verset idézte, miszerint "Ekképen lesznek az utolsók elsők és az elsők utolsók; mert sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak." Ezt követően egy diákja megkérdezte, hogy honnan származik az idézet, amelyre válaszul Tutka odaajándékozta Bibliáját a diáknak mondván, hogy rengeteg ilyen bölcsességet, magát az igazságot találja meg ebben a könyvben. Miután az iskola igazgatótanácsa értesült erről, megszavazták Tutka kirúgását. Tutka elbocsátását követően

számos esélyegyenlőségi szervezet vette őt védelmébe,

az iskolai igazgatótanácsot pedig feljelentették, azzal az indokkal, hogy a szabad véleménynyilvánítás és vallásszabadság alapján Tutkának igenis joga volt ahhoz, hogy Bibliát odaajándékozza diákjának.

Az eljárás három évig tartott, végül Tutka visszakapta állását és újra taníthat.

"Végig tudtuk, hogy Walt betartotta az iskolai szabályokat és a jogszabályokat is. Nagyon fontos munka, amit Walt végez, az Úr mindvégig velünk volt és győztesként hozott ki minket ebből a reménytelennek tűnő helyzetből. Tutka bátran és még elszántabban tér vissza tanítani, és az előírásoknak megfelelőn Isten igéjét hirdetni!"- mondta az esélyegyenlőségi szervezet képviselője.