KERESZTÉNY VEZETŐK AZ ABORTUSZRÓL

Az abortusz kérdése évtizedek óta nagy vihart kavar. 1973-ban legalizálták a terhességmegszakítást, azóta rengeteg "életért küzdő" szólalt fel ellene, köztük számos keresztény.



Az elmúlt időszakban sok állam szigorította az abortuszra vonatkozó rendelkezéseit, és olyan jogszabályokat hozott létre, amelyek védik az életet. Keresztényként az életre úgy tekintünk, mint Isten ajándékára, így védenünk és óvnunk kell azt. Íme tíz keresztény vezető gondolata az abortuszról és az élet megőrzéséről.

1. MATT CHANDLER, pásztor
"Ezeknek a magzatoknak saját DNS-ük, genetikai kódjuk és vércsoportjuk van. Működő és fejlődő aggyal, vesével, tüdővel rendelkeznek, saját álmukat álmodják, az Úrnak terve van velük. Ezek a gyermekek nem azonosak a nő testével, hanem a nő testében vannak. Ez nagy különbség!"

2. TERÉZ ANYA
"Az abortusz kétszer öl. Megöli a babát, és megöli az anya lelkiismeretét. Az abortusz mélyen nő-ellenes. Egy nemzet, aki engedi megölni a gyermekeket az anyaméhben, elvesztette lelkét."

"Az úgynevezett jog az abortuszra torz képet fest a legnagyobb ajándékról: a gyermekről, akit élettelen versenytársként és kényelmetlenségként ábrázol, amely bármikor elpusztítható."

3. RANDY ALCORN
"Illinois-ban, ha egy terhes nő kábítószert fogyaszt, bíróság elé állítják, felelősségre vonják, esetenként börtönbe is zárják, amiért veszélyezteti a magzatot. Ez már önmagában hordozza a tényt, hogy a meg nem született gyermek saját jogokkal rendelkező személy, akinek joga van az egészséges élethez. Ezzel egyidőben szabadon dönthet az anya arról, hogy megöli a gyermekét. Ez óriási ellentmondás, hiszen veszélyeztetni nem szabad a magzatot, de megölni lehet?!"

4. GIANNA JESSEN, abortusz túlélő
"A legjobb dolog, ami az élet védelme mellett szól, a saját életem. A legnagyobb ajándék számomra. Találkoztam már rengeteg abortusz túlélővel. Mindannyian hálát adunk az életünkért. Amikor beszélek, nemcsak a saját, hanem minden abortusz túlélő nevében beszélek, mindannyiunk helyett, akik minden percben hálásak vagyunk az Úrnak az életükért, mert ha az embereken múlik, ma nem élnénk. Napjainkban egy csecsemő akkor vállalható, ha éppen megfelelő az élethelyzet. Viszont csak egy szövetként tekintünk rá, ha a nem alkalmas időben érkezik. Mi alapján döntjük ezt el? Hogy gondoljuk, hogy valakinek az életéről dönthetünk?!"

Az abortusz kétszer öl. Megöli a babát, és megöli az anya lelkiismeretét


5. DR. ALVEDA KING
"Az abortusz és a rasszizmus ugyanolyan alapvető probléma a mai társadalomban. A hiba a gondolkodásmódunkban van. Tévedünk, amikor a saját gondolataink és érzéseink alapján ítélkezünk, kiiktatunk valakit az életünkből és meggyőzzük magunkat annak helyességéről. Az abortusz és a rasszizmus ugyanabból a mérgező gyökérből, önzésből származik."

6. DINESH D'SOUZA
"Véleményem szerint minden körülmények között arra kell törekednünk, hogy csökkentsük az abortuszok számát. Fontos szerepe lenne ebben az oktatásnak és a legfontosabb az lenne, hogy minél többen megismerjék az Urat. Kemény feladat, mert sokszor nézik az embert bolondnak, ha kiáll az Igében elhangzottak mellett, de mindent meg kell tennünk ennek érdekében. Nem elítélnünk kell az abortuszon gondolkodókat, hanem mutassuk meg nekik a helyes irányt!"

7. FRANKLIN GRAHAM, lelkész
"Az abortusz bűn és nyilvánvalóan gyilkosság Isten szemében. Azoknak az embereknek, akik ebben közreműködnek, nincs lelkiismeretük. Nem is vagyok meglepve, amikor még a megölt csecsemők szerveit, szövetét és testrészeit is eladják. Meg kellene szüntetni, hogy a gyermekvállalásra és a gyermekgyilkosságra üzletként tekintünk. A bűnnek hatalmas ára van. Nemzetünknek egy napon meg kell állni az Úr előtt és el kell számolni az abortusz során ártatlanul megölt gyermekek millióinak életével. Ez vonatkozik a politikusokra is, akik megszavazzák és legálissá teszik az abortuszt. Istennek hála azonban mindig van kiút a bűnből és mindig van megbocsátás Istennél, még a gyilkosság estében is, azonban ehhez az Életet kell választani."

8. JOHN PIPER, pásztor
"Az abortusz legfőbb oka az, hogy Istent, mint a szeretet és az Élet forrását, nem tartjuk elegendőnek. Ez a mi elhívásunk, hogy hirdessük Isten szeretetét és azt, hogy Ő mindig és mindenkor gondot visel ránk. Az emberi élet védelmében mindent meg kell tennünk, ez a mi elhívásunk. Hirdetni mindig és mindenhol az Úr kegyelmét és szeretetét, amely több mint elegendő. Azért halt meg Jézus értünk, hogy nekünk életünk legyen!"

9. RUSSELL MOORE
"Szüntelenül örülnünk és ünnepelnünk kell, ugyanakkor fenntartásokkal kell kezelnünk bizonyos érzelmeket. Az abortusz gondolatát és az ahhoz kapcsolódó érzelmeket gyökeresen kell kivetnünk a szívünkből. Minden élet elveszett és üres Isten nélkül. Minden elveszett élet borzasztó és kimondhatatlan tragédia. 1000 leányanyából 14 megöli a magzatát, mely arány már jobb, mint korábban, de még mindig elkeserítő, hogy van, aki ezt az utat választja. Az emberi élet magában hordozza a méltóságot, mivel Isten saját képmására teremtett minket. Tiszteljük az életet, így tudjuk tisztelni Istent is."

10. DR. JAMES DOBSON
"Az életet Isten adja, annak szándékos kioltása szabad akaratunkból elképzelhetetlen. Miért gondoljuk, hogy jogunk van ehhez, amikor az anya testében van a gyermek? Mert az az anya teste? Nem! Igaz, hogy a törvény különbséget tesz az anyaméhben lévő gyermek és a már megszületett csecsemő között, de hiszem, hogy a jogszabályok ezen rendelkezései nem az Úr akarata szerint valók. Nincs sem biológiai, sem erkölcsi alapja ennek a megkülönböztetésnek. A csecsemőgyilkosság semmilyen módon és formában nem elfogadható, mert mindnyájan az Úr teremtményei vagyunk, nem dönthetünk sem életről, sem halálról."