AMEDDIG A LÁBAM BÍRJA

A valós eseményeken alapuló könyv filmvászonra vitt eposza egy német katona, Clemens Forell történetét meséli el, aki a II. világháború után szökik meg egy szibériai munkatáborból. A tél csontig hatoló hidegében, át a sivár orosz vidékeken, életveszélyes találkozásokból menekülve, Forell elszántan tart hazafelé, a családjához. Lépésről lépésre, nap, nap után Perzsia - és az oly rég vágyott szabadság - felé igyekezve 14 ezer kilométer és három, teljes bizonytalanságban eltöltött év után célja már csak egy karnyújtásnyira van.Josef Martin Bauer 1955-ben megjelent könyve Cornelius Rost valódi történetén alapszik, aki a "Clemens Forell" álnevet használta, hogy elkerülje a KGB megtorlását.

Végül is három szálra bontható a történet, egy fő, és két mellékszállal. A fő szál Clemens Forell szála, utazása a szibériai hómezőkön keresztül Irán felé. A két mellékszál: a táborparancsnok elftárs "hajsza"-szála, és otthon az anya-gyermek reménykedése. A legizgalmasabb Forellé, a legmegindítóbb az anyuka-gyermek párosé.

A sztori egyébként érdekes. Vadászok, csukcsok, zsidó-lengyel, irániak, és sokan mások. Habár nem a táj szépségére kéne ügyelni, vannak szép képsorok is.

A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


EZEKET LÁTTAD MÁR?

Popieluszko - A szabadság bennünk él

A számolás joga

Pelé


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!