A "hős" szót gyakran használják a sportvilágban, de a hőstettek nem mindig a játéktéren születnek. Így volt ez a második világháborút követő években, amikor a fajgyűlölet még mélyen gyökerezett az amerikaiakban.

Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol..

 

 

A sikeres pár komolyan foglalkozni kezd az örökbefogadás gondolatával, és rájönnek, hogy sok jót tehetnek vele; úgy döntenek, hogy nevelőszülőkként magukhoz..

A lehetetlen valós eseményeken alapul: egy háromgyermekes család sorsát követi attól a pillanattól, hogy a szökőár elragadta őket egymástól.

Az igaz történeten alapuló filmben egy keresztény család befogad egy gyakorlatilag árva fiút, aki különös egyéniség. Nem más lesz Ő, mint az amerikai futball egyik..

A tiszta lelkületű és vidám természetű, mindenkivel közvetlen Fülöp atyát már életében szentként tisztelték.

Ron Clark nyugodt életet él, miközben egy kisvárosban dolgozik tanárként. Clark azonban ennél nagyobb kihívásokra vágyik, ezért úgy dönt, tanári munkáját..

300 év után véget ér az angolok uralma Indiában. 1947-ben Lord Mountbatten beköltözik a Delhiben lévő alkirály házába, az indiai brit főkormányzók otthonába..

1946-ban, a háború utáni nehéz időszakban a kitűnővel, frissen végzett tanár Alberto Manzi csak a fiatalkorúak börtönében kap állást.

Az Oscar-díjas Angelina Jolie a rendezője és a producere ennek a nagyszabású drámának, amely Louis "Louie" Zamperini olimpikon és háborús hős hihetetlen..

1943-44-ben a berlini katonai börtön 92-es cellájának lakója nem egy hétköznapi fegyenc volt, A 37 éves teológus, egyetemi tanár, pap, Dietrich Bonhoeffer.

1947-ben Seretse Khama, Botswana királya találkozik Ruth Williamsszel, az egyszerű londoni irodai dolgozóval. Bár a bőrük színe különböző..

A film egy afro-amerikai férfi és egy holland nő szerelméről és a túlélésért folytatott küzdelmükről szól a nácik által elfoglalt Hollandiában.

Az öt éves Saroo egyszer csak arra ébred, hogy rossz vonattal utazik egyes egyedül, egyre távolabb észak-indiai otthonától..

Igaz történet egy nőről és anyáról, aki százak megmentője lett a második világháborúban.

 

 

Phiona kilencéves, írástudatlan ugandai kislány. Egy nap találkozik Robert Katende misszionáriussal, aki megtanítja sakkozni. Igaz történet.

Hogyan lett egy nincstelen, de ördögien tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistája?

Jacques-Yves Cousteau a XX. század egyik ikonikus alakja, kutatásai rávilágítottak, mennyire fontos megóvni környezetünket.

2009 telén egy kiváló pilóta, Chesley Sullenberger meghibásodott repülőgépével New York szívében, a Hudson folyó fagyos vizére szállt le.

Egy film az atlétika csillagáról, Jesse Owensről, aki az 1936-os berlini nyári olimpiai játékokon szerzett négy aranyérmével beírta magát..

1952. február 18-án óriási vihar csapott le New England-re, amely végigpusztította az Egyesült Államok keleti partvidékét, nem beszélve a partok közelében tartózkodó..

1971-ben a virginiai Alexandria városában megkezdik a faji elkülönítés felszámolását, amelynek jegyében összevonnak két iskolát.

Az Egy élet Afrikáért című film az afrikai dzsungel Nobel-békedíjas orvosának élettörténetét mutatja be.

Mikor egy chilei arany- és rézbánya beomlik, 33 bányász reked a föld alatt 69 napra. Valóban megtörtént esetet mutat be a film.

Jim White lecsúszott sportedzőnek utolsó lehetőségként egy mexikói határon fekvő kisváros, McFarland nyújthat munkát.

Miközben Jim sporteredményekre vezeti az addig céltalanul tengő-lengő fiatalokat, erkölcsi tartást is megkövetel tőlük.

1957-ben egy csapat ágrólszakadt mexikói gyerek azzal döbbentette meg a világot, hogy sorban 13 baseballmeccset nyert meg az amerikai ifjúsági bajnokságban..

Szudáni menekülteknek lehetőségük adódik áttelepülni Amerikába, a Missouri állambeli Kansas City-be.

Helen Keller halmozottan sérült kislány, akit kezelhetetlen állapota miatt szülei teljesen elzárnak a külvilágtól.

A louisianai apáca, Helen Prejean levelet kap egy halálra ítélt bűnözőtől, aki megkéri, hogy legyen a lelki tanácsadója.

Robert a kisváros bolondja, akit mindenki csak Rádiónak szólít. Fogyatékossága ellenére megcsinálja a lehetetlent.

A Nobel-békedíjas Nelson Mandela egész életében a demokráciáért és az egyenlőségért harcolt.

A megrázó igaz történet középpontjában egy olyan ember bátorsága áll, aki szembe mert szállni az 1994-es ruandai összecsapás barbár kegyetlenségével.

Tiffany Rubbin igaz történetét dolgozza fel a film: volt férje elrabolja 7 éves fiúkat. Az édesanya Dél-Koreába utazik, hogy megtalálja és hazavigye egyetlen fiát.

A valós eseményeken alapuló történet egy német katona, Clemens Forell történetét meséli el, aki a II. világháború után szökik meg egy szibériai munkatáborból.

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé.

A szerelmes ifjú házaspár, Paige és férje Leo éppen csak elkezdik élvezni közös életüket, amikor egy autóbaleset miatt az ifjú ara kómába esik.

A film egy igaz történeten alapul, maga nevében beszél és kényszerít minket, hogy elgondolkodjunk azon, hogyan reagálnánk mi egy hasonló helyzetben.

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst.

Ruandába egyre nagyobb a feszültség az országban élő két törzs, a tuszik és a hutuk között.

Az emberek szívét világszerte rabul ejtő igaz történet alapján készült kalandfilm lenyűgöző történet egy kisvárosi riporterrő..

27 évnyi raboskodását követően kiszabadul a börtönből Nelson Mandela, s négy évre rá megválasztják elnöknek.

Carl Brashear volt az a valós személy, aki az amerikai hadsereg egyik legszilárdabban fehérek uralta részlegében próbálta meg elsőként ledönteni a faji korlátokat.


#ajanlok #igaztortenetek