NEVEM SAM

Sam Dawson (Sean Penn) okos, mint egy hétéves. A baj csak az, hogy elmúlt harminc és egy betegség miatt sosem fogja meghaladni egy kisgyerek szellemi színvonalát. Ő neveli kislányát, Lucy Diamondot (Dakota Fenning), aki lassacskán okosabb lesz az apjánál. A gyámügyi hatóságok a gyerek érdekében nevelőszülőkhöz költöztetik Lucyt, ám Sam vissza akarja kapni lányát. A kirendelt védőügyvéd, Rita Harrison (Michelle Pfeiffer) kezdetben vonakodik az ügytől, ám lassacskán rájön, milyen sokat tanulhat szellemileg visszamaradott védencétől.A fogyatékos Sam Dawson egy gyorsétterem mosogatója mellett serénykedve keresi meg a mindennapi betevőre valót. Egyedül neveli hétéves kislányát, egy gyors lefolyású románc ennivalóan aranyos gyümölcsét, akit - lévén hősünk fanatikus Beatless-fan - a gombafejűek egyik slágere után nevezett el Lucy Diamonds-nak.

A harminc éves Sam, aki egy titokzatos betegség következtében mindörökre megrekedt egy 7 éves gyermek színvonalán, minden hendikeppje ellenére is remekül érzi magát a bőrében. Rajongva szereti a lányát, ráadásul kedves barátokkal és még kedvesebb szomszédokkal körbevéve éli az életét.

Igen ám, de hamar végeszakad az éteri apja-lánya idillnek. Lucy-t, aki hétéves kora ellenére lassan, de annál biztosabban intelligensebbé válik a saját édesapjánál, elveszik Sam-től, és nevelőszülőknél helyezik el a gyámügyesek. Az elkeseredett férfi mindenképp szeretné visszakapni Lucy-t, ezért bírósághoz fordul, hogy elperelje a gyereket újdonatúj családjától.

A hivatalból kirendelt ügyvéd eleinte nem tartja komoly kihívásnak az ügyet, ám minél jobban megismeri Sam-et, annál nagyobb lelkesedéssel veti bele magát a gyermekelhelyezési ügy bonyolult szövevényeibe.

A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


EZEKET LÁTTAD MÁR?

Kóristák

A kezdő

Will


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!