RÁDIÓ

Robert (Cuba Gooding Jr.) a kisváros bolondja, akit mindenki csak Rádiónak szólít, elviseli, hogy mindenki csúfolja, futball nélkül azonban nem tud élni. Fogyatékossága ellenére megcsinálja a lehetetlent. Harold Jones (Ed Harris), a középiskolai futballcsapat edzője segítségével a csapat segédezője lesz, és hősies küzdelem árán elérik, hogy a bajnoki címért mérkőzhetnek.A történet egészen egyszerű. Adott egy szellemileg visszamaradott fekete fiú, aki naphosszat csak tologatja bevásárlókocsiját az utcán, miközben az emberek félve tartják tőle a megfelelő távolságot. Egy nap a helyi focicsapat néhány fiatalja csúnyán megtréfálja szerencsétlen srácot, akit a jószívű edző vesz a szárnyai alá. A film ezt a vonalat viszi végig, hogy egy kívülállóból hogyan válik egy kis segítséggel a város megbecsült és szeretett tagja.

Nem tudjuk mi az a betegség, amely visszavetette fejlődésében a Rádió névre hallgató fiút, s komoly konfliktusba sem ütközünk a 109 perc során. Ugyan többször ki akarják rúgni, sőt még le is tartóztatják, ezen problémák végére röpke 2 perc alatt mindig pont kerül. Még a fiú jelenlétét legjobban megsínylő helyi élsportoló is pár irka-firkát követően könnyű szívvel lesz egyik legjobb barátja a mentálisan sérült Jamesnek.

A film legjobb idézete: "Az igazság az, hogy nem csak mi tanítottuk Rádiót. Rádió éppúgy tanított minket. Mert ahogy ő bánik velünk minden percben, úgy kéne nekünk is legalább néha."

 

A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak részletek vannak.

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


EZEKET LÁTTAD MÁR?

Rendíthetetlen

A megbocsátás útja

A diadal


Szólj hozzá!