RÁDIÓ

Robert (Cuba Gooding Jr.) a kisváros bolondja, akit mindenki csak Rádiónak szólít, elviseli, hogy mindenki csúfolja, futball nélkül azonban nem tud élni. Fogyatékossága ellenére megcsinálja a lehetetlent. Harold Jones (Ed Harris), a középiskolai futballcsapat edzője segítségével a csapat segédezője lesz, és hősies küzdelem árán elérik, hogy a bajnoki címért mérkőzhetnek.A történet egészen egyszerű. Adott egy szellemileg visszamaradott fekete fiú, aki naphosszat csak tologatja bevásárlókocsiját az utcán, miközben az emberek félve tartják tőle a megfelelő távolságot. Egy nap a helyi focicsapat néhány fiatalja csúnyán megtréfálja szerencsétlen srácot, akit a jószívű edző vesz a szárnyai alá. A film ezt a vonalat viszi végig, hogy egy kívülállóból hogyan válik egy kis segítséggel a város megbecsült és szeretett tagja.

Nem tudjuk mi az a betegség, amely visszavetette fejlődésében a Rádió névre hallgató fiút, s komoly konfliktusba sem ütközünk a 109 perc során. Ugyan többször ki akarják rúgni, sőt még le is tartóztatják, ezen problémák végére röpke 2 perc alatt mindig pont kerül. Még a fiú jelenlétét legjobban megsínylő helyi élsportoló is pár irka-firkát követően könnyű szívvel lesz egyik legjobb barátja a mentálisan sérült Jamesnek.

A film legjobb idézete: "Az igazság az, hogy nem csak mi tanítottuk Rádiót. Rádió éppúgy tanított minket. Mert ahogy ő bánik velünk minden percben, úgy kéne nekünk is legalább néha."

 

A teljes keresztény filmekkel ellentétben az ajánló filmjei nem kimondottan keresztény alkotások, hanem olyan értéket közvetítő filmek, amelyeket érdemes megnézni. Ebben a kategóriában csak hivatalos előzetesek vannak.

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


EZEKET LÁTTAD MÁR?

Néma forradalom

Menedék

Viharlovagok


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!