A 16 ÉVES LÁNY MEGMENEKÜLÉSE

2017. Június 28-án elraboltak egy 16 éves kopt keresztény lányt, hogy áttérítsék az iszlám vallásra, majd kényszer hatására férjhez adják vagy eladják szexrabszolgának.



A lány szeptember 30-án visszatérhetett családjához, miután a rendőrség Kairó külvárosi részén megtalálta és kiszabadította őt, az elkövetőket pedig letartóztatta. Marilynt a 10. Ramadán városrészben találták meg, míg ő, egy Kairótól több száz kilométerre fekvő déli kis faluból, Minyából származik.

A falu papja, Boutros Khalaf atya a következőket mondta: "Amint megtudtuk, hogy Marilynt a 10. Ramadán városrészben tartják fogvaelmentünk a helyi rendőrséghez, akik tényleg mindent megtettek, hogy megtalálják Marilynt és elkapják az emberrablókat, Tahat és az öccsét, Gabert. Három nap elteltével, szeptember 30-án, szombaton Marilyn visszatérhetett családjához."

Khalaf atya azt mondta, hogy Taha és barátai egyáltalán nem bántak jól a lánnyal, de a történtek ellenére ő most csak a boldogságot érzi, hogy visszatérhetett családjához.

"Hálát adunk Istennek azért, hogy megválaszolja imáinkat és sok más ember imáját." - tette hozzá.

Egy a sok közül


Ennek a lánynak az elrablása csupán egy kis része azon támadás sorozatnak, amelya keresztény lányok ellen irányul az iszlamisták által, akiknek célja, hogy erőszakkal rávegyék őket keresztény hitük elhagyására, majd eladják őket igen magas összegekért.

Egy ilyen szervezet tagja volt korábban a magát megnevezni nem kívánó "G", aki azt mondta, hogy kimondottan a keresztény lányokat célozzák meg. "Bérelt apartmanokban tartják fogva az elrabolt lányokat Egyiptom különböző területein. Ott nyomást gyakorolnak rájuk, fenyegetik őket, hogy hagyják el keresztény hitüket és térjenek át az iszlám vallásra. Egy bizonyos kor feletti lányok esetében pedig egy magas beosztású iszlám képviselő jön be, tanúsítványt állít ki, hogy az elrabolt lány vallása iszlám és ezt minden hivatalos iratában rögzítik."

"G" elmesélte, hogy az emberrablók egyik stratégiája az, hogy a keresztény lányok bizalmába férkőznek. "Meggyőzik a lányokat arról, hogy fel akarják adni muzulmán hitüket és keresztények akarnak lenni. Közel kerülnek a lányokhoz, szoros kapcsolatot kezdenek kiépíteni az emberrablók velük, míg meg nem győzik őket, hogy szökjenek el egy olyan országba, ahol szabadabban gyakorolhatják hitüket, végül pedig együtt nekivágnak." - magyarázta G.

"Amit a keresztény lányok ekkor még nem tudnak, hogy valójában őket most elrabolták."

"Tudtuk, hogy az emberrablóknak általában az a terve, hogy a lányokat szigorú muzulmán házasságba kényszerítsék." - folytatta. "A férjeik nem szeretik őket, csak feleségül veszik, hogy muszlim szokásaiknak eleget tegyenek, de a továbbiakban verik és megalázzák ezeket a lányokat. Ha a lányok megpróbálnának menekülni vagy visszatérni az eredeti vallásukhoz, akkor pedig megölik őket."


Ezeket is ajánljuk


A sztriptíztáncos megtérése Krisztushoz

Kereszény vezető a homoszexualitásról

Joshua útja Istenhez