5 VEZETŐ A TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁKRÓL

2017-ben is sok természeti katasztrófa sújtotta világunkat: két nagy hurrikán sújtott le az Egyesült Államok területén, a mexikói földrengés majdnem 100 ember életét követelte, hogy csak egy párat említsünk. Keresztény hívőként mind ezek az események meg tudják ingatni a hitünket?Miként magyarázhatjuk ezeket előfordulását? Isten haragszik a világra? Valamit meg akar tanítani a számunkra? Büntet minket? 5 keresztény vezető ad számunkra bibliai magyarázatot mind ezekre a természeti csapásokra. Abban bízva, hogy ezek megerősítik hitünket abban, hogy Isten mindent a felügyelete alatt tart.

1. REV. BILLY GRAHAM
Isten természetesen, természeti katasztrófákon keresztül is beszélhet hozzánk - úgy, ahogy más nehézségeken, tragédiákon keresztül is szeretné, hogy szívünket felé fordítsuk.

A katasztrófák emlékeztetnek minket arra, hogy ne csak önmagunkkal, a saját problémáinkkal törődjünk, hanem másoknak is segítsünk. Nem sokkal azután, hogy a Katrina hurrikán New Orleansben pusztított, Franklin fiam és én meglátogattuk a katasztrófa sújtotta területet. Soha nem fogom elfelejteni azt, miként hozta össze a különböző hátterű embereket ez a katasztrófa azért, hogy másokon, egymáson segítsenek. Különösen a templomokban. Ahogy a Biblia mondja,

"Hordozzátok egymás terhét, s így teljesíteni fogjátok Krisztus törvényét." (Gal 6:2)

Nem tudjuk, Isten miért engedi megtörténni ezeket a természeti csapásokat? Néha a sátán kezét véljük bennük felfedezni. Most kell felkészülnünk a válságokra, a nehézségekre, és nem akkor, amikor már azok bekövetkeznek! Hited és bizalmad Krisztusban segít a mindennapokban, bármi is történjen."

2. JOHN PIPER, LELKÉSZ
Kik az elszenvedői a természeti katasztrófáknak? Mindannyian, keresztények,

"De nemcsak azok, hanem mi is, akik magunkban hordjuk a Lélek zsengéit: mi magunk is sóhajtozunk bensőnkben, s várjuk a fogadott fiúságot, testünk megváltását." (Róm 8:23)

"Ez a mi mostani, könnyű szenvedésünk ugyanis a dicsőségnek igen nagy, örök mértékét szerzi meg nekünk." (2 Kor 4:17)

Amikor pedig jön a halál, ez ajtót nyit az örök életre. De azok számára, akik nem imádják Krisztust, a szenvedés és a halál Isten ítélete.

"Itt az ideje ugyanis, hogy megkezdődjék az ítélet Isten házán. Ha pedig rajtunk kezdődik, mi lesz a vége azoknak, akik nem hisznek Isten evangéliumának?" (1 Péter 4:17)

 

A katasztrófák emlékeztetnek minket arra, hogy ne csak önmagunkkal, a saját problémáinkkal törődjünk


3. KIRK CAMERON
Soha nem ok nélküli, ha Isten megmutatja hatalmát. Mindig célja van, melyet mi nem mindig értünk. Azt azonban mindig tudjuk, nem véletlenül történik mindez. A rossz, pusztító időjárás is azért van, hogy alázatosan, bűnbánattal feleljünk Istennek.

4. NANCY LEIGH DEMOSS
Isten azért használ olyan eseményeket, melyek felforgatják világunkat, hogy belé kapaszkodjunk, hozzá ragaszkodjunk. Néha ez csak egy egyszerű, csupasz hit. Nem láthatom, nem érezhetem, nem tudom, miként fog végződni, hogyan tudom megoldani? Olyan problémáim vannak most, melyekről nem sejtem, Isten miként fogja megoldani. Mit tehetek? Istenbe kapaszkodom, aki a mi menedékünk,

erősségünk és segítségünk.

A cunamik, az áradások, a tájfunok és a viharok, mind arra emlékeztetnek minket, hogy az egyedüli menedékünket Istenben találhatjuk meg. Ha reményünket dolgokba, emberekbe helyezzük, akkor van okunk félni. Hiszen ha eltűnik ez a világ, akkor minden, amiben hittél, bíztál, mindaz, amiben menedéket kerestél, elveszik.

De ha a Mindenható Istenbe helyezed reménységed, még ha minden el is tűnik körülötted, neked megmarad a kapcsolatod a legnagyobbal.

5. TIM TEBOW
Függetlenül attól, életeddel miként hatsz másokra vagy hogyan néz az ki kívülről, amiben biztos vagyok az az, hogy ha az identitásod Istenben lakozik, mert bízol benne, akkor egy nagyobb kép részévé válsz. Elkezded élni azt a gyönyörű életet, azt a gyönyörű verset, amelyet Ő írt számodra. Ez akkor is így van, amikor az élet könnyű és akkor is, amikor viharok dúlnak.


Ezeket is ajánljuk


Hogy várjunk az Úrra, amikor az élet nehéz?

Amikor Isten hallgat

Veled lesz az Isten!