BIZONYSÁG A MINDENT CÁFOLÓKNAK

Hogyan tegyek bizonyságot a társaimnak, ha úgy tűnik, mindent meg tudnak cáfolni?Valószínűleg mindannyian találkoztunk ezzel a problémával. Ha tudunk hallgatni és gondolkozni, Isten bizonyosságot tud adni bármilyen ellenérvvel szemben.

Érdekes, hogy a legtöbb ember, aki a kereszténység ellen van, csak "szajkózza", amit valahol hallott. Ha megkérik őket, hogy magyarázzák meg az érveiket, vagy mondjanak egy példát, nem tudnak válaszolni. Van aki azt mondja: "A Biblia tele van tévedésekkel." Akkor viszont szóhoz sem jut, mikor megkérik, említsen meg egy tévedést. Ahogy idővel megtanulunk hallgatni és helyes kérdéseket feltenni, úgy egyre magabiztosabban és türelmesebben tudunk majd reagálni.

Vannak olyanok, akik azért vitatkoznak, mert nem szeretnék az életüket Krisztusnak adni. Senki nem szereti bevallani a bűneit, ezért inkább eltakarja őket jól hangzó érvekkel. Te viszont megkérdezheted: "Ha minden kérdésedre válaszolnék, odaadnád életedet Krisztusnak?" Sokszor azt mondják: "Nem.", és ezzel be is fejezik a beszélgetést.

Keresztényként keményen kell dolgoznunk azon, hogy megismerjük az igazságot és felismerjük a világnézeteket (azaz, egy-egy ember gondolkodását és a gondolatai mögötti érvelést). Türelmesnek, szeretetteljesnek és bölcsnek kell lennünk.

A Biblia útmutatása:

"…legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet. Ezt pedig szelíden és tisztelettudóan, jó lelkiismerettel tegyétek, hogy amivel rágalmaznak titeket, abban megszégyenüljenek azok, akik gyalázzák a ti Krisztusban valü jó magatartásotokat." (1Péter 3,15b-16)

"Igyekezz kipróbált emberként megállni az Isten előtt, mint olyen munkás, aki nem vall szégyent, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét." (2Timóteus 2,15)

"Az ostoba és éretlen vitatkozások elől térj ki, tudva, hogy ezek viszálykodást szülnek. De az úr szolgája ne viszálykodjék, hanem legyen barátságos mindenkihez, tanításra alkalmas és türelmes, aki szelídséggel neveli az ellenszegülőket, hátha az Isten megadja nekik egyszer, hogy megtérve megismerjék az igazságot, és felocsúdjanak az ördög csapdájából, aki foglyul ejtette őket, hogy akaratát tejesítsék." (2Timóteus 2,23-26)

Olvass el néhány jó könyvet, amiből megtanulható a helytelen nézetek és kérdések felismerése.

Tartsd szem előtt, hogy legtöbben csak ismétlik, amit a tanáraiktól, a médiában vagy más emberektől hallottak. Ne ess kétségbe, ha ellenállással találod magad szembe. Hallgass, gondolkozz és kérdezz rá, pontosan mire is gondolnak. A legfontosabb, hogy ragaszkodj Isten üdvtervének elmondásához (János 14,6). Ha nem tudsz valamit, mondd meg, hogy holnapra utánanézel, és legközelebb visszatértek rá. és ragaszkodj Jézus evangéliumához!


EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Világ rád kényszeríti akaratát

Ismerd meg jobban Istent!

Az igazi Mikulás


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!