HOGYAN IMÁDKOZZ AZ ORSZÁGOK VEZETŐIÉRT?

Imádkoztál valaha Magyarország miniszterelnökéért? Bármelyikért, nem feltétlen a mostaniért, vagy esetleg bármilyen más vezetőért? Továbbá – egy kicsit közelebb hozzád – imádkoztál valaha a városi vagy a községi polgármesterért, rendőrfőnökért, iskola igazgatóért?Ez csak néhány a sok polgári tisztviselő közül, akik megválasztott vagy kinevezett közhivatalt látnak el közösségeinkben, megyéinkben és nemzetünkben. Jelentős felelősségeik, befolyásuk, tekintélyük és erőforrásaik hatással vannak az életedre, valamint a családtagjaid (és házi állataid) életére, akik veled élnek, otthonodra és egyéb vagyontárgyaidra, talán a munkahelyedre vagy üzletedre, gyülekezetedre, valamint a barátaidra és a szomszédaidra is.

Még akkor is, ha lehetőséged van szavazni, és az aggodalmaidat talán el is tudod mindani közvetlenül a köztisztviselőknek; magánszemélyként az a hatás, amivel rendelkezel a hatóságok felett korlátozottnak tűnhet. De van egy mód, ahogyan bárki erőteljes hatással tud lenni emberekre és körülményekre. Az Újszövetségi Jakab könyve szerint:

"Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének." (Jakab 5:16)

Imádságra való felhívás a miniszterelnökért és más kormányzati vezetőkért
Nem csak arra bátorít a Biblia, hogy az imádságnak milyen erőteljes hatása van a körülmények felett, hanem a Szentírás kifejezetten támogatja az imát, mint alapvető tevékenységet a polgári hatóságok támogatása szempontjából. Pál a következőt kéri az I. Timóteusban: "Hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért, a királyokért és minden feljebbvalóért." (1 Timóteus 2:1-2a)

Pál felhívta a keresztények figyelmét, hogy használják ezt az erőteljes eszközt a kormányvezetők erőfeszítéseinek érdekében, hogy biztonságos, nyugodt és békés életkörülményeket biztosítsanak. De Pál összekapcsolja ezeket az imákat a reménnyel várt lehetséges kimenetelükkel: "Hogy nyugodt és csendes életet éljünk teljes istenfélelemben és tisztességben. Ez jó és kedves a mi üdvözítő Istenünk színe előtt" (1 Timóteus 2:2b-3).

Imádkoztál valaha Magyarország miniszterelnökéért? Bármelyikért, nem feltétlen a mostaniért, vagy esetleg bármilyen más vezetőért?


Megközelítések az állami vezetőkért való imádsághoz
Pál felhívásában, hogy imádkozzunk "minden feljebbvalóért", felsorolt néhány konkrét megközelítést: imádságokat, könyörgéseket, esedezéseket, és hálaadásokat.

1. Az ima kommunikáció közted és Isten között.
A legjobb esetben az ima kétirányú. Amikor Istennel beszélgetsz a miniszterelnökről vagy más vezetőkről, oszd meg vele hogyan érzel az emberek iránt, akikért imádkozol. Mondd ki a nevüket konkrétan. Kérd Isten, hogy adjon együttérzést és türelmet, ha problémád van azzal, amit csinálnak.

2. A könyörgések valaki nevében benyújtott kérelmek.
Ha aggódsz egy konkrét problémával kapcsolatban, vagy aggódsz amiatt, hogy a miniszterelnök vagy más vezető befolyással vagy kontrollal rendelkezik, kérd Istent, hogy adjon annak a vezetőnek betekintést és bölcsességet arra, hogy olyan módon vezessen, ami igazságot ad azok számára, akiket érinteni fog, bármi legyen is az eredmény.

3. Az esedezések hasonlóak a könyörgésekhez,
viszont aktívabb vagy intenzívebb hozzáállást jelentenek a kéréseid iránt. Az esedezés az esetleges kimenetel közvetítésére, döntésére vagy tárgyalására tett erőfeszítés. Az esedezés egy vezető nevében hatásosabb lehet, mint egy egyszerű petíció, mivel a kérelem magában foglalhat egy sürgős ügyet, amely hozzád közel áll, vagy egy szeretett személyt, vagy egy okot, amit szorosan követsz és támogatsz.

4. A hálaadás lehetőséget kínál neked,
hogy hálát adj azokért a dolgokért, amelyeket a miniszterelnök vagy más vezetők "helyesen" tesznek. A Szentírás még azt is megparancsolja, hogy "mindenért hálát adjatok" (1 Thesszalonika 5:18). Időnként ez kihívást jelent, mivel nehéz lehet megköszönni a nehéz döntéseket, amelyeket a vezetőknek néha meg kell hozniuk.

A Szentírás alkalmazása az imádkozásodra vonatkozóan a miniszterelnök és más vezetők iránt
Amikor nem tudod hogyan imádkozz polgári hatóságokért, mindig segítség az, ha van néhány igevers, ami vezethet az imádkozásban. Itt van néhány, ami segíthet elkezdeni:

1 Királyok 3:9 – Oly döntések meghozatala, amelyek a nemzet és az állampolgárok érdekében állnak.
2 Krónikák 1:1 – Bölcsességet és ismeretet kapni.
Ezsdrás 6:10 – Egészségben és biztonságban maradjon.
Róma 13:4 – Az igazság magas színvonalának fenntartása.
Jeremiás 29:7 – Béke és jólét keresése.
Jakab 1:27 – A rászorulók gondozása
Galata 6:10 – Jobb élet biztosítása a vezetésük alatt álló személyek számára.
Példabeszédek 21:1 – Mert Isten akaratát vezetésük révén kell megtenni.


Ezeket is ajánljuk


10 bibliai könyv, amit kevésszer olvasnak a keresztények

Jézus szemeivel látni

Isten igéje az életedben


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Imádkoztál valaha Magyarország miniszterelnökéért? Bármelyikért, nem feltétlen a mostaniért, vagy...

Közzétette: Nicelife2023. február 10., péntek