ISTEN ÉS A FELEMELHETETLEN KŐ

Amikor iskolás voltam, érettségi előtt egy évvel filozófiát is tanultunk. És az egyik filozófia órán a tanár felvetette azt a kérdést, hogy nincs Isten az égben, hanem minden, ami van az az evolúciónak, a fejlődésnek a része, de vannak nemes gondolatok, amelyeket érdemes táplálni, nemes cselekedetek, amelyeket érdemes követni.Jelentkeztem és azt mondtam: "Bocsánat, nem értek ezzel egyet, szerintem van Isten", mire néhányan mosolyogtak az osztályomban. Emiatt eltértünk az óra anyagától és az osztálytársaim elkezdtek ostromolni a kérdéseikkel, hogy hogyan gondolom én, hogy van Isten, és az egyik barátom feltette azt a kérdést: "János, hogyha van Isten, akkor mondd meg nekem, hogy tud-e a Jóisten akkora követ teremteni, amit Ő maga sem tud felemelni."

Bajban voltam és leizzadtam. Mert végig gondoltam, hogyha azt mondom "tud", akkor az lesz a kérdés, hogy miért nem tudja felemelni. Ha azt mondom "nem tud", akkor azt mondja nincs Isten.

És nem tudtam válaszolni és égett az arcomon a bőr, hogy erre a kérdésre nem készültem. Körülbelül 15 évet vártam és kutattam a Bibliát, amíg megtaláltam a kérdésre a választ. Ma örömmel tudom mondani a választ a kérdésre, hogy a mi Istenünk tud ilyen követ teremteni, mert a kő a Föld összetételéből van.

És Isten annak idején miután megteremtette a Földet és a Földön lévő összes élőlényt, a hatodik napon fogta ezt a földet és gyúrt belőle egy alakot. Majd élő leheletet lehelt belé és elnevezte embernek. Felruházta szabad akarattal és ez a kő egy élő kő, én vagyok és Te. És ha nem akarom, hogy Isten felemeljen, akkor Ő nem tud engem felemelni. Az én szabad akaratom dönti el, hogy Isten feltud-e emelni magához vagy nem.

Egyébként a mi szabadságunkban egyetlen egy feladatunk van: bemutatni azt, hogy van egy Szabadító. Ez a Szabadító elkezd mindenkit Magához hívni és emelni. Soha nem fog erőszakot alkalmazni. Nincs a mennyországban egy daru, amivel azt az embert odalehetne emelni, aki azt mondja, hogy én nem akarok odajutni. Isten nagyon igazságos, nagyon "fair" az Ő viszonyulásában az emberhez.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Keresztény vagyok

Hitharc a félelem felett: 5 ígéret Istentől

Komolyan minden a javunkra van?


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!