FEDEZD FEL LELKI AJÁNDÉKAID!

Mindannyian különleges ajándékokat kapunk, amikor átadjuk az életünket az Úrnak. A Korinthusbeliekhez írt első levél 12:8-11-ben arról olvashatunk, hogy a Lélek olyan ajándékokat ad, mint például a bölcsesség, tudás, hit, vagy akár a gyógyítás, vagy a prófétálás.Mindannyian egyediek vagyunk abban, amit kapunk, így Krisztusban hatalmunk van arra, hogy szolgáljunk másoknak, miközben világíthatunk a sötét világban. De hogyan lehet felismerni az ajándékaid, ha nehézségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy felismerd őket? Vagy talán ismered már azokat, de nem tudod, hogyan használd őket? Íme néhány módszer a lelki ajándékok azonosításához, és fejlesztéséhez:

1. Készíts leltárt!
Jó kiindulási pont, ha megkérdezel más hivőket, hogy milyen tulajdonságokat látnak benned. Nagy valószínűséggel felismerték az Istentől kapott képességeidet, amelyeket te magad még nem ismertél fel. Mások gondoskodó figyelmének, imájának, valamint tanácsainak köszönhetően azonosíthatod lelki ajándékaidat. Keress olyan helyeket, ahol kamatoztathatod, ahol életben tarthatod, és Isten energiát ad arra, hogy használd őket.

2. Kérd a közösség megerősítést!
Kérdezd meg a közösséged, vagy egy szűkebb kör véleményét, hogy ők is látják-e benned ezeket a lelki ajándékokat. A hozzád közelebb álló embereknek eléggé ismerniük kell téged ahhoz, hogy válaszolni tudjanak. Szánj időt arra, hogy erősítést kérsz tőlük lelki ajándékaiddal kapcsolatban. Ha nem biztosak ők sem benne, akkor imádkozzatok együtt, kérjétek a Szentlélek segítségét.

3. Gyakorold őket!
Egyszerű, tudom, de igaz. Honnan tudhatod, hogy van egy ajándékod, ha nem használod azt? Azok, akik pedig már tudják, keressék meg a helyüket az egyház vérkeringésében, és szolgáljanak. Ha jelenleg nincs szolgálati helyed, nézd meg a szolgálatok listáját, hogy hol tudod magad elképzelni. Több, mint valószínű, hogy érezni fogod, mely a te területed.

Krisztusban hatalmunk van arra, hogy szolgáljunk másoknak, miközben világíthatunk a sötét világban.

4. Teszteld őket!
A gyülekezetünk elég kis létszámú volt ahhoz, hogy az emberek szabadon kipróbálhassák azt, amire úgy érezték, elhivatottak, beleértve a prédikálást is. Függetlenül attól, hogy végülis mindenki megtalálta-e a helyét, öröm volt segíteni abban, hogy a vállalkozó kedvűek kipróbálták magukat, és felfedezték a helyüket egy biztonságos kis közösségben. Beszélj a lelkészeddel bátran, hol próbálhatod ki magad!

5. Szolgálj velük!
Könnyű azt hinni, hogy a gyülekezet csak egy hely, ahova leülsz prédikációt hallgatni, majd hazamész. Azonban az a kép, amit a Biblia mutat nekünk Isten egyházával kapcsolatban, ennél sokkal több. Egy hasonlattal élve, nem egy svédasztalra vagy hivatott, ahonnan csak épp elveszed, amit szeretnél; hanem egy közös bográcsozásra, ahol mindenki hozzáteszi a magáét, amely áldás mindenki számára. Munkálkodj úgy, mint aki az Úrért dolgozik ebben a közösségben. Ez a szolgálat az Isten dicsőítésének egyik kifejezése.

6. Adj hálát értük!
Isten alakított minket az édesanyánk méhében. Ő már a megszületésünk előtt tudta, milyen ajándékaink lesznek. Olyan gyakran magától értetődőnek vesszük mindazt, amivel Isten megáldott bennünket - ideértve az ajándékokat is. A következő imádságod alkalmával, akár magadban, akár egy kis közösségben, ne felejts el hálát adni, és dicsérni Istent a lelki ajándékaidért.

Forrás: ibelieve.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szolgálat lényege

11 bibliavers, hogy úgy imádkozzunk, ahogy Jézus

Ha a Biblia lenne a mobilom


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!