MI AZ IGAZI SZERELEM?

"A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik." (1 Korinthus 13:4-8)Ez az idézet az igazi szeretet jellemzőit tartalmazza, amelyek mind megtalálhatók Jézusban, és minden olyan kapcsolatban is, amelyet igazi szeretet hat át. Gyakran azért nem találunk igazi szerelmet a kapcsolatainkban, mert elsősorban nem ezeket a tulajdonságokat keressük. Inkább a külső, a népszerűség vagy a gazdagság a fontos. Isten viszont nem ezeket a dolgokat tartja fontosnak. Nekünk is így kell gondolkodnunk.

"De az úr ezt mondta Sámuelnek: Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van." (1 Sámuel 16:7)

A szeretet igazából nem érzés, hanem odaszánás és tett. Nem csupán az érzéseinken alapul. Bár kétségtelen, hogy az igazi szeretet érzésekkel is jár, az érzések még nem feltétlenül jeleznek igazi szeretetet. Az igazi odaszánás mindig tettekben nyilvánul meg - azaz igazi szeretetben.

Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan."
(1 János 3:18)

A szex még nem szerelem! úgy nőttünk fel, hogy azt tanultuk, a szex és a szerelem egy és ugyanaz. Ez hazugság! Ha egy biblikus házasság keretein belül gyakorolják, akkor a szex egy gönyörű, Istentől adott dolog. A szex két ember kapcsolatának beteljesedése egy biblikus házasságban; Isten ajándéka.

Házasság előtti szex
Mivel a házasság előtti szexnek semmi köze az igazi szeretethez, csak fájdalmat és csalódást okoz azoknak, akik az igazi szeretetet keresik. A Biblia szerint ha két ember összeházasodik, egy testté lesz (Efézus 5:31). A szex csak a korona ezen az egységen.

Ha egy pár szexuális viszony után szakít, az olyan, mintha húst tépnénk szét. Ezért küszködnek annyit a fiatal párok, és ezért válnak annyira függővé attól, akinek a testüket adták. Az 1 Korinthus 13:4-8 fényében (lásd fenn), könnyen belátható, hogy a házasság előtti szexre nem jellemző a türelem, a jóságosság, az önzetlenség. Ez nem igazi szeretet!

Az igazi szerelem jellemzői
Csak Isten Igéje alapján találhatjuk meg az igazi szerelmet. Ha ahhoz mérjük a kapcsolatunkat, amit a Biblia mond a szeretetről és emellett kész vagyunk egy életre szóló elhatározást tenni a másik mellett, akkor valóban azt mondhatjuk, hogy igazán "szerelmesek" vagyunk. Hogy ezt kimondhassuk, három lépést kell megtennünk:

1. Figyeljünk Isten Igéjére!
2. Legyünk teljesen őszinték magunkhoz!
3. Értsük meg, hogy milyen komoly döntéssel jár az igazi szeretet!

Dawson McAllister

Ezeket is ajánljuk


Hogyan élvezzem a szexet, ha erőszak áldozata voltam?

3 szó, amely megváltoztatja a házasságodat

Mikor érett egy pár a gyermekvállalásra?


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv "A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel....

Közzétette: Nicelife2023. január 27., péntek