ÁDÁM ÉS ÉVA A GENETIKA, GENOMIKA MÉRLEGÉN

Sorozatunkban világunk és az élet eredetével foglalkozunk. Végső soron azt kutatjuk, hogy mi, emberek honnan származunk. Még közelebbről, arra keresünk válaszokat, hogy az uralkodó véleménnyel szemben, milyen tudományos érveket tud felmutatni egy kisebbség által képviselt magyarázat: a teremtés paradigma.Az első emberpár, Ádám és Éva, a Biblia teremtéstörténete szerint az emberiség igazi családfájának kezdete. Vajon a modern genetikai és genomikai kutatások fényében mennyire tartható hitelesnek az édeni beszámoló? Lehetséges, hogy az emberiség valóban egyetlen családot alkot, amelynek családfája körülbelül 6000 évvel ezelőtt kezdődött? Vagy a genomika az emberszabásúaktól való származásunkat erősíti inkább és Ádám a feleségével, Évával sohasem létezett?


A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


EZEKET LÁTTAD MÁR?

Dinoszauruszok és emberek

Mózes és az egyiptomi tíz csapás

A fiatal Föld hipotézise


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!