Koronavírus, egy lelkész szemével

A békesség Istene háborúban

Mit tesz a jóisten akkor, amikor háborúznak a gyermekei? Mit tesz Ő, amikor konfliktusok vannak? Nézzük meg, hogyan viszonyul ezekhez a helyzetekhez!

Velünk az Isten

Bármi jöhet erre a Földre és bármi érhet bennünket, Isten egyetlen egy pillanatra sem veszi le rólunk a szemét, Ő mindig velünk van.

Istennel akarok élni

Láthattuk azt, hogy mennyire fontos szerepet tölt be Isten minden egyes emberi élethelyzetben, amit megélünk. Nem csoda, hogyha eljutunk egy olyan pontig, amikor azt mondjuk, hogy Isten nélkül már nem.

Isten jelzőrendszere egy új kezdet idejét jelzi

Valahogy meg kell tanulnunk különbséget tenni babonaság és hit között. Hiedelem és Istenbe való bizalom között. Ha ezt meg tudjuk tenni, akkor máris közelebb léptünk ahhoz az Istenhez, aki jelen van ebben..

A főoldalról

Kortárs
Premier: Életjel

David nyugodt világa a feje tetejére áll, amikor vér szerinti édesanyja váratlanul felkeresi őt, és találkozni szeretne 18 éves fiával, akit életében mindössze egyszer tarthatott a karjaiban.


Ismert személy
Bella Ramsey:
Jézus az én Megváltóm!

Bella Ramseynek, aki Ellie Williamsként szerepel az HBO The Last of Us című műsorában, van YouTube-csatornája és Instagram-fiókja, amely tele van dicsőítő dalokkal és a keresztény életről szóló..


Lelki egyensúly
A legfontosabb dolog (lenne)
a gyülekezetben

A Gallup új tanulmánya szerint a mai gyülekezetben nem a dicsőítés és nem a pásztor a legfontosabb dolog. Nem a dekoráció, és még csak nem is az ifjúsági programok.HIRDETÉSIsten tartja kezében az egész történelmet, Ő folyamatosan van. Ő az, akiben teljes bizonyossággal bízhatunk. De hogyan lehet Ő a múltnak, a jelennek és a jövőnek az Istene?

Ebben a koronavírusos helyzetben, amikor csak kapkodjuk a fejünket, hogy mi a helyes irány, van-e egy olyan mentőkötél számunkra, amely megmutatja az örök élet felé vezető biztos utat?

Isten nem büntet. Ő itt van, velünk együtt szenved, velünk együtt sír; gondoskodik rólunk és meg akarja találni a lehetőséget számunkra, hogy visszavezessen arra az útra, ami egészen biztosan az örök életet jelenti számunkra.

Nagyon fontos az, hogy kialakuljon az emberben az a döntés, hogy szabadulni akarjon attól a rabságtól, ami igazán hosszú ideig földhöz vágja, vagy egy teljesen rossz irányba vezette el.

Ha a szeretet olyan mértékű, amilyet Jézus Krisztus a golgotán bemutatott számunkra, akkor ez nem tehet bennünket közömbössé. Egyszerűen ha átgondoljuk, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy az értünk hozott áldozatot..

Akkor, amikor problémák vannak, akkor ki az, aki feláldozható annak érdekében, hogy megoldást nyerjünk? Úgy gondolom, mi emberek mindig bűnbakot akarunk keresni, és a bűnbakot feláldozni azért, hogy megoldást jelentsen a problémáinkra.

Bárcsak tudnék imádkozni!

Nagyon sok olyan helyzet van az ember életében, amikor olyan jó lenne, hogyha tudna imádkozni; és jó lenne, ha ez az imádkozás egy hatékony eszköz lenne, hogy valahonnan segítséget kérjen.


Mit jelent igazán a gyakorlati emberség? Ahogy az előző előadásban láttuk, nagyon fontos, hogy amikor a teremtett világ sóhajtozik és nyög mindenfajta baj, betegség és katasztrófa alatt, akkor szükség van az emberségre.

Isten egy koronavírusos világban. Hogy találhatjuk meg ezt az Istent? Egyáltalán hol van Isten a bajban? Vajon hallja-e kiáltásunkat? Odafigyel-e arra, ami történik velünk?

ne a koronavírus előtti állapotot próbáljuk visszaállítani, hanem próbáljunk meg előre tekinteni. Ha Isten adott egy lehetőséget, hogy újraindítsuk a közösségeinket, akkor mi az, amit meg kellene tennünk.

most, ahogy kezdik felszabadítani a korlátozó intézkedéseket, szeretném, ha olyan üzenetet néznénk meg, amely mindannyiunk számára bátorító lesz.

amikor a véget elképzeljük, akkor úgy gondoljuk, hogy ez egy ijesztő dolog. Egy fejezet vége. nem látni belőle kiútat.. Péter apostol üzenete: "A vége pedig mindennek közel van. annakokáért legyetek mértékletesek és józanok.."

ahogyan egyre inkább feloldják a korlátozó intézkedéseket, van lehetőségünk egyre inkább a lényegen elgondolkozni. a kereszténység, és a Biblia szempontjából, Isten szempontjából..

ahogy a korlátozásokat megpróbálják lazítani, szeretnénk újból kiszabadulni, és jó lenne, ha az életünk határa a csillagos ég lenne.

amikor a karanténhoz hasonló helyzetek állnak elő, akkor nagyon fontos, hogy úgy foglaljuk el magunkat, hogy annak valamilyen hasznos eredménye legyen..

sokat lehet beszélgetni arról, hogy ez a járvány a végidőnek a jele, vagy nem. hogyan viszonyuljunk ehhez a világjárványhoz?

ebben a helyzetben, amit a járvány okoz, mindannyian arra várunk, hogy végre megmentsenek bennünket, és kiengedjenek. azt szeretnénk, ha ebben a zárkózott helyzetben..

eljött a tavasz. mindannyian nagyon szeretnénk már végre kiszabadulni; és szeretnénk, hogyha visszatérnénk, vagy újrakezdhetnénk életünk bizonyos elemeit.

húsvétkor mindannyian arra gondolunk, hogy vajon miért történt meg az a mérhetetlen áldozat, amit Jézus meghozott a golgotán?

nem minden rossz szolgálja Isten ügyét. De vannak bizonyos helyzetek, amikor a rossz is szolgálhatja a jó Istennek az ügyét.

ez nem egy parancs. ez egy felszólítás, egy meghívás a hit körébe. Isten azt akarja elérni velünk, hogy igenis bízzunk benne, mert nincs olyan sok okunk a félelemre.

mintha távolodtunk volna egymástól fizikailag, viszont lelkileg egyre jobban ki vagyunk éhezve arra, hogy valamilyen formában kommunikáljunk Istennel, kommunikáljunk egymással.

mindannyian úgy vagyunk vele, hogy ez a helyzet megviseli az idegrendszerünket, megviseli a lelki életünket, az érzelmeinket; és miközben ez történik..


# Médiatár # Sorozat # Koronavírus