Gondolkodj szabadon!

Az uralkodó véleménnyel szemben, milyen tudományos érveket tud felmutatni egy kisebbség által képviselt magyarázat: a teremtés paradigma?

A fiatal Föld hipotézise

A C-14 kormeghatározó módszer a szénrétegek és a gyémántok koráról. A Hold is fiatal: a holdpor vastagsága és a Hold évenkénti távolodása a Földtől. Lágy szövetek és vérsejtek dinoszaurusz csontokban. A Föld népessége és bolygónk kora.

Dinoszauruszok és emberek

A dinoszaurusz leletek vizsgálata azt mutatta, hogy ezeknek az "őslényeknek" a maradványai nem több tíz vagy százmillió évesek, hanem sokkal fiatalabbak.

A dinók az emberekkel egy korban éltek!

A dinoszauruszok nem az ember megjelenése előtt pusztultak ki, hanem néhány ezer évvel ezelőtt, az ember kortársai voltak. Az előző rész folytatásaként további tudományos tényeket ismerhetnek meg a nézők.

Ádám és Éva a genetika, genomika mérlegén

Az első emberpár, Ádám és Éva, a Biblia teremtéstörténete szerint az emberiség igazi családfájának kezdete. Vajon a modern genetikai és genomikai kutatások fényében mennyire tartható hitelesnek az édeni beszámoló?

A főoldalról

Kortárs
Otthon, édes otthon

Victoria Tremont arra vágyik, hogy megtalálja azt a különleges valakit. Egy nap egy jóképű, titokzatos idegen lép be a kávézóba, ahol dolgozik..


Hit és bizalom
Az igazi üdvösség 7 jele

Számos Krisztust követő tapasztalja időnként, hogy hite meginog és az ellenség vádakat súg a fülébe, mely kétségeket ébreszt benne azzal kapcsolatban, valóban üdvössége van-e.


Ismert személy
Házassági tanácsokat ad új könyvében Jeremy Camp

"Nem a házasság, hanem Jézus egészítheti ki az életed. A házasság csupán egy szövetség, melynek során megfogadjátok, hogy együtt mentek végig az élet útján."

Számos tudományos ismeret, megfigyelés alátámasztani látszik a Biblia első oldalain olvasható leírást arról, hogy milyenek voltak Földünk történetének kezdetén az élet körülményei.

Az életkörülmények az első kétezer évben az egész földön a paradicsomi állapotokhoz közeliek voltak.


Sorozat Gondolkodj szabadon!