Gondolkodj szabadon!

Az uralkodó véleménnyel szemben, milyen tudományos érveket tud felmutatni egy kisebbség által képviselt magyarázat: a teremtés paradigma?

A fiatal Föld hipotézise

A C-14 kormeghatározó módszer a szénrétegek és a gyémántok koráról. A Hold is fiatal: a holdpor vastagsága és a Hold évenkénti távolodása a Földtől. Lágy szövetek és vérsejtek dinoszaurusz csontokban. A Föld népessége és bolygónk kora.

Dinoszauruszok és emberek

A dinoszaurusz leletek vizsgálata azt mutatta, hogy ezeknek az "őslényeknek" a maradványai nem több tíz vagy százmillió évesek, hanem sokkal fiatalabbak.

A dinók az emberekkel egy korban éltek!

A dinoszauruszok nem az ember megjelenése előtt pusztultak ki, hanem néhány ezer évvel ezelőtt, az ember kortársai voltak. Az előző rész folytatásaként további tudományos tényeket ismerhetnek meg a nézők.

Ádám és Éva a genetika, genomika mérlegén

Az első emberpár, Ádám és Éva, a Biblia teremtéstörténete szerint az emberiség igazi családfájának kezdete. Vajon a modern genetikai és genomikai kutatások fényében mennyire tartható hitelesnek az édeni beszámoló?

A főoldalról

Kortárs
Szelfi apa

Ben Marcus az egykori stand-up komikus, az életében bekövetkezett válság közepén megpróbál társadalmi médiasztárrá válni, egészen addig, amíg őt és családját erőteljesen meg nem..


Imádság és Ige
26 bibliavers nőknek

Gyönyörű bibliai igeversek minden nő számára, aki szeretetre, megnyugvásra és erőre vágyik.


Ismert személy
Chris Pratt Istenbe vetett hite

A színész reméli, hogy irányt mutathat a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Reméli, hogy Isten szeretetének jó hírét terjesztheti hálaként az életében kapott áldásokért!

Számos tudományos ismeret, megfigyelés alátámasztani látszik a Biblia első oldalain olvasható leírást arról, hogy milyenek voltak Földünk történetének kezdetén az élet körülményei.

Az életkörülmények az első kétezer évben az egész földön a paradicsomi állapotokhoz közeliek voltak.

Hitelt adhatunk Noé történetének, mint olyannak, ami valóban akkor és úgy történt? Valóban az egész földet beborította a víz, vagy ez csak egy mese?

A Biblia nagyon részletes beszámolót nyújt a földi civilizáció eddigi legsúlyosabb globális katasztrófájáról, amit csak egyetlen, nyolctagú család élt túl az egész világon.

Noé bárkája a legnagyobb állatmentés története, ha igaz... Lehetséges lenne, hogy egyetlen bárka megmenthette az állatvilágot a kipusztulástól?

A jégkorszak, a kontinensek vándorlása, a geológiai rétegek keletkezése és még számos kérdés megoldásához adhat segítséget a vízözön bibliai leírásán alapuló modell.

Beboríthatta Noé idejében az egész Földet az özönvíz? Honnan jött az a sok víz? Hogyan történt a katasztrófa? Bármilyen tudományos, geológiai folyamat felvázolható, ami a bibliai leírással harmonizál és működöképes?

Noé történetét és az özönvíz előtti nemzedéket azért örökítette meg számunkra Isten, hogy figyelmeztessen és felkészítsen azokra az előttünk álló időkre, amelyeket Jézus úgy jellemzett, mint a Noé napjait.


Sorozat Gondolkodj szabadon!