A KERESZTÉNYSÉG SZÜLETÉSE

Hogy válhatott Jézus messiássá? Miként győzte le a keresztény hit az üldözőit? És hogyan váltak a jézusi tanok világvallássá? Az izgalmas történelmi sorozat többek közt ezekre a kérdésekre keres választ a kereszténység első évszázadait felelevenítve.Ez a videóanyag három epizód egyesített változata.

Messiások
A rómaiak a lehető legmegalázóbb módon végezték ki a Názáreti Jézust. Egy olyan világban, ahol a haláluk körülményei alapján ítélték meg az embereket, Jézusnak a kudarc szimbólumává kellett volna válnia, és az embereknek el kellett volna fordulniuk tőle. Ezzel szemben Jézust messiásként ünnepelték, és a kereszténység gyökeret vert az egész Római Birodalomban. Miként történhetett ez? A sorozat nyitóepizódjában Dr. Michael Scott a kereszténység gyökereit kutatja.

Mártírok
Különös, rejtélyes szokásaik miatt, és amiatt, hogy nem voltak hajlandóak áldozni a pogány isteneknek, a rómaiak egyre ferdébb szemmel néztek a keresztényekre. Legkeményebb megbüntetésükre, a kivégzésükre eleinte mégis nehezen szánták el magukat, a legenda szerint a dacos Szent Perpetua például maga húzta a torkához hóhérja kardját. A rómaiak elkeseredett erőfeszítései a jézusi tanok eltaposására végül tökéletesen kontraproduktívnak bizonyultak, a kereszténység részben nekik köszönhetően világvallássá vált.

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.

Keresztények
A legvéresebb keresztényüldözés Diocletianus császár nevéhez kötődik - a kritikus időszakot azonban sok Jézus-követő túlélte, s hamarosan megszületett a hierarchikus felépítésű Egyház. Nagy Konstantin - a császárok között elsőként - engedélyezte a keresztény hit a Római Birodalom területén való gyakorlását, és bár Julianus később megpróbálta visszaszorítani az új vallást, a kereszténység és az állam közötti kötelék immár olyan erősnek bizonyult, hogy kísérlete kudercba fulladt. A folyamat betetőzéseként Theodosius császár 380-ban államvallássá tette a kereszténységet, az eretnekek ellen pedig határozottan fellépett.

EZEKET LÁTTAD MÁR?

A fegyvertelen hős

Prófécia beteljesedése a szemünk előtt

A konzol: első szint


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!