AUSZTRÁLIA ÚJ, KERESZTÉNY MINISZTERELNÖKE

Ausztrália új miniszterelnöke keresztény, aki nem fél felvállalni hitét egy olyan országban, ahol nagyrészt világi nézeteket vallók élnek.Scott Morrisont a Liberális Párt vezetőjeként szavazták meg miniszterelnöknek. Morrison tagja a Horizont Egyháznak, amely egy pünkösdista gyülekezet Sydneyben. Ő és családja számos szolgálatban vettek és vesznek részt továbbra is. Hugh White, az ausztrál Nemzeti Egyetem professzora elmondta, hogy Morrison szociálisan igen érzékeny,

mindenki kíváncsi rá hogy fog kormányozni.

"A kérdés az, hogy Morrison a hitét milyen mértékben fogja érvényesíteni a politikában, vagyis hogy mennyiben fogja befolyásolni a döntéseit Krisztusba vetett hite." -mondta White. "Eddig nem úgy tűnt, hogy megpróbálná az emberekre ráerőltetni."

Morrison ellenzi az azonos neműek házasságát, ezért a legalizálásról szóló szavazás során nyíltan nemmel szavazott. Mivel korábban a liberálisok ígéretet tettek, hogy a kérdésről szavazást kezdeményeznek, ezért a szavazást le kellett bonyolítani, melynek során 12,7 millió lakos 61,6 százaléka támogatta a javaslatot, így a vonatkozó előterjesztést elfogadták.

Morrison szociálisan igen érzékeny, mindenki kíváncsi rá hogy fog kormányozni.

Amikor Morrison 2008-ban először került beválasztásra az Ausztrál Képviselőházba, már akkor tanúbizonyságot tett keresztény hitéről.

"Az én személyes hitem Jézus Krisztusban van, Benne hiszek, Őt tartom szem előtt, nem a politikai napirendet." - mondta. "Ahogy Lincoln mondta: A mi feladatunk nem az, hogy azt találgassuk, hogy Isten támogat-e bennünket és a 'mi oldalunkon áll-e', hanem hogy szüntelenül, komolyan imádkozzunk, tudván, hogy mi vagyunk Őérte. Számomra a hit személyes ügy, de annak hatása a társadalomban is érezhető kell legyen - a személyes és társadalmi felelősség a kereszténység középpontjában kell álljon."

Morrison szerint divatos lett a keresztényekről "szélsőséges" képet alkotni, ami végső soron azt sugallja, hogy a hitnek nincs helye az ország politikai életében. Azt javasolta, hogy a keresztény hit igenis legyen befolyással a politikai meggyőződésre. "A politikai élet jelentős kihívást jelent számomra, de olyan politikusként akarok tevékenykedni, aki William Wilberforce vagy Desmond Tutu példáját követi, hogy csak kettő, végtelenül elhivatott keresztényt nevezzek meg." – mondta Morrison.

"Ezek a vezetők a keresztény hit megváltoztathatatlan igazságait és elveit képviselik. Ők átalakították nemzetüket, sőt ennek következményeként az egész világot. De, ami ennél is fontosabb, hogy hitüket és meggyőződésüket követve kialakították és megerősítették a liberális demokrácia alapjait, amelyre saját nemzetünk épül. Ausztrália vezetése ugyanakkor nem akarja senkire ráerőltetni a vallási, illetve egyházi dolgokat, ez egy szabad ország. Ez egy olyan nemzet, ahol szabadon követhető bármely vallási nézet. Ahogy Joe Lieberman, amerikai szenátor mondta: "Az Alkotmány a vallásgyakorlás szabadságát garantálja, nem pedig a vallásgyakorlástól való szabadságot. Azt hiszem, ugyanez igaz ebben az országban."


EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Az abortusz a gonoszság definíciója"

Michael Bublé Istent dicsőíti

Billy Graham 99 éves


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!