A SVÉD MINISZTERELNÖK BÍRÁLATA

A svéd miniszterelnök szerint azok a lelkészek és papok, akik nem hajlandóak összeadni azonos nemű párokat, 'valami mással' kellene foglalkozniuk.A svédországi egyházakban szolgáló papoknak végre kellene hajtaniuk azonos nemű párok összeadását is, vagy keresniük kellene egy másik munkát, jelentette ki a svéd miniszterelnök Stefan Löfven.

Összehasonlította azokat a papokat, akik nem hajlandóak ugyanazon nemű "esküvőket" végrehajtani olyan szülésznőkkel, akik nem hajlandóak abortuszban részt venni. Ugyanis a svéd felsőbíróság nemrégiben döntött egy olyan szülésznő ügyében, aki évek óta küzdött azért, hogy ne kényszerüljön az abortuszok támogatására. A szülésznő, Ellinor Grimmark, az ügyet az Emberi Jogok Európai Bíróságához vitte.

A szociáldemokrata vezető azt mondta, hogy a pártja arra törekszik, hogy minden svéd egyházi szolgálatban lévő lelkész összeadjon azonos nemű párokat is.

"Látom a hasonlóságot a szülésznőn, aki megtagadja az abortuszokat" - mondta Löfven. "Ha szülésznőként dolgozol, akkor képesnek kell lenned abortuszok elvégzésére, különben munkát kellene váltanod. Ugyanez vonatkozik a lelkészekre is, akik nem hajlandóak részt venni azonos nemű házasságkötéseken."

A svéd miniszterelnök álláspontjával sok lelkész és pap nem tud azonosulni.

"Az egyház mint nyitott demokratikus egyház olyan szervezet, amely az emberi egyenlőséget képviseli "- mondta.

A svéd egyház lehetővé teszi a női papságot is. A stockholmi leszbikus püspököt, aki egy másik női paphoz ment hozzá, kritizálták, hogy az egyház kereszteit muszlim szimbólumokkal helyettesítette.

Az azonos nemű 'házasságot' 2009-ben legalizálták Svédországban, ugyan abban az időben, mikor a svéd egyház is engedélyezte. A Svéd Egyház püspökeinek mintegy fele levelet írt alá, amelyben

elítélte az egynemű "házasság" bevezetését a gyülekezetbe.

Svédország úgy mutatja be magát, mint 'az egyik leginkább meleg-barát ország a világon.' A CBN és az SVT.se arról számolt be, hogy Löfven úgy gondolja, hogy részt venni az azonos nemű "esküvőkön" a pappá szentelés egyik követelményének kellene lennie.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nick Vujicic és a felesége ikreket vár

Billy Graham megpihent az úrban

Amikor egy futballsztár megkeresztelkedik


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!