ZENÉSZEK TILTAKOZTAK AZ ABORTUSZ SZIGORÍTÁSA ELLEN

Az amerikai zenész közösség közel 140 tagja, köztük Lady Gaga, John Legend, Ariana Grande és Miley Cyrus is csatlakozott a Tervezett Szülővé Válás Szervezet új, '#Jogom van a testemhez' kampányához.Az augusztus 24-i Billboard amerikai magazinban jelent meg egy hirdetés "Tiltakozzunk együtt! Tiltakozzunk a betiltás ellen!" címmel, amelyben felhívják az olvasók figyelmét az abortusz szabályainak újonnan történő szigorítására, és arra buzdítanak minden fiatalt, hogy a közösségi médiában elérhető petíció aláírásával támogassák azt a kampányt, amelynek célja az abortuszt szigorító szabályok eltöröltetése. Azt remélik, hogy legalább 500.000 aláírást szereznek a Roe v. Wade ügy évfordulójáig, a napig, amikor az abortusz legális lett Amerikában.

A Tervezett Szülővé Válás (Planet Parenthood) hírességek segítségét kérte, hogy az abortusz kapcsán életbe lévő, "drákói szigorral" megalkotott szabályok ellen hangolják rajongóikat. Az idén már több mint két tucat törvényt hoztak országszerte a születendő gyermekek életének védelme érdekében. Szabályozásra került a kiskorúak esetén szükséges törvényes képviselői beleegyezés, a magzati szívhang észlelését követő abortusz lehetőségének nagymértékű korlátozása, az abortusz klinikák működésének nehezítése. Az összes törvény szigorítást hozott,

Az összes törvény szigorítást hozott, de az abortusz tilalmát továbbra sem mondta ki egyik jogszabály sem.

A Tervezett Szülővé Válás Szervezet kampánya népszerűsítésre kerül számos zenei fesztiválon és turnén is, ahol az azt támogató zenészek fellépnek.

"Ezek a tilalmak nem képviselik az amerikai nép akaratát és önállóságát, ezért kell minél többen fellépjünk ellene!" - nyilatkozta Alexis McGill Johnson, az amerikai Tervezett Szülői Szervezet elnöke. "A szervezetünk köszönettel tartozik ezeknek a művészeknek, akik hihetetlen számú tömegeknek hirdették, hogy a testünk a miénk és soha nem lehetünk igazán szabadok vagy egyenlők, ha nem engedik, hogy mi magunk rendelkezhessünk a saját testünkről."

Zenészek tiltakoztak az abortusz szigorítása ellen, kiálltak a "Tervezett Szülővé Válás" kampánya mellett.

Minden erőfeszítés ellenére egy közvéleménykutatás szerint a megkérdezettek 60 százaléka az abortusz ellen van, ebből 21% a lehető legszigorúbb szabályozást vezetné be, 39% pedig teljesen betiltaná a beavatkozást. Tavaly óta igen jelentős mértékben növekedett az életet támogatók száma.

A Billboard kapmpányt olyan zenészek támogatták, mint Lizzo, Beck, Billie Eilish, Bon Iver, Nicki Minaj, Demi Lovato, G-Eazy, HAIM, Troye Sivan, Macklemore, Hayley Kiyoko, Megan Thee Stallion, Miley Cyrus, Kacey Musgraves, Carole King , Dua Lipa és Meghan Trainor. A kampány népszerűsítése mellett Ariana Grande a közelmúltban a grúziai koncertjének bevételét pedig felajánlotta az abortuszt végző szervezet működésének támogatására.

Grúziában az elmúlt időszakban egyedülállóan szigorú törvényt hoztak az abortusz szabályzására, amely ellen a Tervezett Szülővé Válás Szervezete panasszal élt a helyi hatóságoknál. A szervezet elnöke elismerően nyilatkozott a zenészek támogatásáról:

"Segítségükkel folytathatjuk a harcot, hogy mindenki úgy és akkor váljon szülővé, amikor szeretne, valamint pácienseink továbbra is hozzáférhessenek ehhez az egészségügyi ellátáshoz, mely alanyi jogon jár nekik." - mondta McGill Johnson.

Apró logikai hiba az egész kampányban, hogy nem a testükről, hanem egy önálló életről akarnak büntetlenül rendelkezni, élet-halál uraként elvetni egy emberi életet, amihez nincs joguk. Vannak más lehetőségek is, ha nem akarnak "gyereket nevelni", persze kicsit hosszabb és kényelmetlenebb, de az örökbe adás lehetősége is előttük lenne.

A Tervezett Szülővé Válás szervezetét megismerhettétek a "Nem tervezett" című filmből, mely nagy hatást gyakorolt sok nézőre, és kiélezte az Egyesült Államokban a két csoport közti feszültséget.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

Brazília új elnöke

Mel Gibson és a fegyvertelen hős

Superman biszexuális lett a vásznon


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!