"LEGYEN ÉLETED ÁLDÁS!"

Mark Zuckerberg bátorítása a Harvard diplomaosztóján elhangzott beszédében.Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója a Harvard Egyetem diplomaosztóján mondott beszédében

kiemelte a hit és az imádság jelentőségét.

Zuckerberg is a Harvardon kezdte a tanulmányát, és jóllehet, végül nem fejezte be az egyetemet, később tiszteletbeli tagja lett az intézménynek, jelképesen diplomát is kapott. Zsidó családban nőtt fel, de az idő múlásával megkérdőjelezte a hit és a vallás jelentőségét. Egy időre ateista lett, majd tavaly karácsonykor egy Facebook-posztban tette közzé, hogy megváltozott a szíve.

"Boldog karácsonyt és boldog hanukát kíván Priscilla, Max, Beast és én!"
– írta Zuckerberg a felesége, a lánya, a kutyája és a saját nevében.

Mark Zuckerberg beszéde a Harvard diplomaosztóján.

A poszt kapcsán egy kommentelő megkérdezte, "Te nem ateista vagy?" Zuckerberg ezt válaszolta.

"Nem! Zsidóként nőttem fel, majd ateista lettem, de mára rájöttem a hit fontosságára!"

Erről tett tanúbizonyságot a Harvard Egyetem diplomaosztóján mondott beszédében is. Elmesélte, hogy van egy zsidó imádság, a "Mi Shebeirach", amelyet rendszeresen énekel a kislányának altatáskor.

"Az erő forrása, aki megáldotta az elődeinket, segít bennünket abban, hogy bátran és elszántan éljük az életünket, s az áldássá legyen!" – idézte Zuckerberg az imádság egyik sorát a beszéde során. "Remélem lesz elég bátorságotok, és elég elszántak tudtok maradni, hogy áldássá legyen az életetek!" – tette hozzá.


Ezeket olvastad már?

A meghalt nő apjának üzenete

Meleg Jézus a Netflixen

Pénzbírsággal sújtották a keresztény cégóriást transznemű alkalmazottjának diszkriminációja miatt


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!