Szokásaink lehetnek jók vagy rosszak. Egy bizonyos felőlük: meghatározzák mindennapjainkat. Lehetnek jók és lehetnek rosszak, mindenféleképpen meghatározóak.

Mindannyian egy jó szóra vágyunk; egy megnyugtató szóra, egy biztató szóra, egy szeretetteljes szóra.

Olyan sok énekes dala szól erről. Olyan sok író írt már róla. A költők vágyakoznak utána, a hősök meghalnak érte. Mi lenne, hát ez a dolog?

Néha saját magunknak a legnehezebb megbocsátani. Nem hagy bennünket nyugodni a "bárcsak akkor..." gondolata, amely megrabol bennünket..

Hogyan maradhatunk reménnyel teliek, amikor problémák vesznek körül? Csak úgy, ha felfedezzük, Isten mindent a kezében tart.

Megmaradt a történelem legérdekfeszítőbb és legvitatottabb személyének..

Miért jött el Jézus? Csupán csak példakép lett volna, annak viszont egy elképzelhetetlenül tökéletes példája? Mi volt az a Jó hír, amit hirdetett?

Isten egy olyen barát, aki mindig kész arra, hogy meghallgasson, amikor hozzá kiáltunk.

Függetlenül attól, hogy nagyszerű vagy kevésbé nagyszerű édesapád volt, el tudod képzelni, hogy egy szeretetteljes apa hogyan viszonyul a gyermekeihez.

Vajon milyen változást hozott, amikor a zarándokok meghívták az amerikai bennszülötteket az első hálaadás napi vacsorára?

Amikor Istentől való függetlenségünket kiáltjuk ki, akkor háborúba lépünk ellene. Van-e valaki, aki elkezdi a béketárgyalásokat?

Képzeld magad elé az általad valaha látott legszebb helyet. A Csendes-óceán azúr kéksége, amikor érinti a sziklás tengerpartot?

A házasságról a mai társadalom ellentmondó módon nyilvánul meg. Vészjósló válási százalékokat hallunk.

Oly sok működésképtelennek mondott család láttán azon csodálkozhatunk, hogy vajon mi értelme ennek az egésznek.

Honnan meríthetnénk bátorságot félelmeink legyőzéséhez? Csakis abból, hogy tudjuk, Isten az ő népe mellett van, és gyermekeit soha nem hagyja el.

A döntéseink sokat számítanak. Amit vet az ember, azt le is aratja, és Istennek szándéka, hogy jó aratásunk legyen.

Ha úgy érezzük, rosszul bántak velünk, hogyan kezeljük a megszülető haragot úgy, hogy másokat ne bántsunk? A választ A Könyvben találjuk.

Békesség. A huszadik század vége felé sokan vágynak rá; egy nyugodt helyre, egy menedékre, a lélek oltalmára.

Akármilyen hasznos is legyen, a pénz nem élvezhet elsőbbséget az életünkben. Az örökkévalóságba pedig nem vihetjük magunkkal.

A Könyv rávilágít arra, hogy Isten hogyan tekint a teremtett világra és a mi szerepünkre abban.

Senki sem tudná megjósolni, hogyan reagálunk majd egy krízishelyzetben, és annak módjában sem lehetünk biztosak, ahogyan Isten közbelép.

A jövő ismerete utáni vágyakozásból táplálkoznak a médiumok telefonszolgáltatásai és a futurista szemináriumok azzal a reménnyel kecsegtetve, hogy kezünkbe vehetjük jövendőnket.


# Lelkiegyensuly # Szokasformalas # Archívum