ÍGY SZERETTÉK A TÍZ NAPOT ÉLT KISFIÚT

"10 nap alatt többet tettél a Földön, mint amit én valaha remélhetnék. Szeretném, ha tudnád, hogy hihetetlenül büszke vagyok rád" - mondja édesapja a videóban.Amikor Josh és Robbyn Blick megtudta, fiuk végzetes genetikai rendellenességel fog megszületni, eldöntötték, hogy azt a kis időt, amit vele tölthetnek, a lehető legnagyobb boldogságban teszik. 10 napjuk volt rá.

Zion Isaiah január 11-én született meg, mindössze másfél kilóval. Mélyen vallásos szülei már korábban eldöntötték, hogy halálos betegsége miatt minél tartalmasabban próbálják meg eltölteni a mindennapokat, amit részletesen dokumentálnak is - írja a Daily Mail. Ezért nem hagyták, hogy születése után a kórházban kezeljék, hanem inkább hazavitték.

Az Illinoisban élő, négygyerekes pár azt mondja, a 10 nap, amit együtt töltöttek, megtanította őket Isten szeretetére és a reményre. "Én drága Zionom, te vagy a mi ajándékunk. Minden lélegzetvételeddel belélegeztük Isten szépségét" - mondta a lelkész apa abban a videóösszeállításban, amit fiukról készítettek.

A magzatról hamar kiderült, 18-as triszómában, más néven Edwards-szindrómában szenved. Ez egy veleszületett genetikai megbetegedés, a második leggyakoribb a Down-kór után. A legtöbb ilyen szindrómával születő csecsemő csak néhány napig képes életben maradni, aki pedig vaéami rejtélyes okból túléli az első napokat, súlyos egészségügyi problémákkal fog küzdeni.

Zionnak mindössze 10 napja volt. A gyerek megszületése körüli tragikus kockázatokkal a szülők is tisztában voltak, de azt mondták, egy percig sem merült fel bennük, hogy még magzatként elvetessék. "Mindig az életet kell választani, adni kell egy esélyt" - mondta a feleség a Blaze nevű lapnak.

"10 nap alatt többet tettél a Földön, mint amit én valaha remélhetnék. Szeretném, ha tudnád, hogy hihetetlenül büszke vagyok rád" - mondja édesapja a videóban. Zion január 21-én légzési elégtelenségben halt meg.Ezeket is ajánljuk


# Elgondolkodtató # Archívum

Newton és a teremtés

Milyen nehéz egy pohár víz

Hátrahagyott üzenetek