"HAJVÁGÁST A HAJLÉKTALANOKNAK"

Saját borbélyüzlettel ajándékozta meg egy ismeretlen azt a férfit, aki, 1000 fedélnélkülinek vágta le a haját az elmúlt egy évben, miután hallotta önzetlen történetét, számolt be a FOX29.Brennon Jones a "Hajvágást a hajléktalanoknak" megalapítója, az elmúlt év során ingyen borotválást és hajvágást biztosított a Philadelphia utcáin élő hajléktalanoknak.

"Egyik nap munkába menet, láttam egy embert, adtam neki egy dollárt és valami harapnivalót, ami éppen nálam volt. - mesélte Jones a FOX29-nek. A férfi nagyon hálás volt, mégis hazafelé menet azon gondolkoztam, mi mást tehettem volna érte? Mit tudtam volna felajánlani ennek az embernek?"

Akkor támadt ez az ötlete. "Gondoltam, talán a hajvágáshoz való tehetségemet, használhatnám arra, hogy valakinek szebbé tegyem a napját” - mondta Jones. Jones önzetlen szolgálata, hamar a napi rutinjává vált.

"Szerintem, legalább 1000 hajat vágtam, ha nem többet – mesélte Jones – ez egy jó év volt eddig.”

Jones utcai boltja hamar magára vonta Philadelphia lakosainak figyelmét. A barátságos légkör gyakran vonzott támogatókat, ami beszélgetéseket indított el teljesen ismeretlen emberek között – ezzel megteremtve egy igazi borbélyüzlet hangulatát. " Én etetem őket, adok nekik ruhát, tisztálkodási szereket, meg minden, ami kell.” - mondta Jones. De a téli hónapok közeledtével, Jones aggódni kezdett, hogy a hideg idő akadályoztatni fogja a munka folytatásában.

Brennon Jones a "Hajvágást a hajléktalanoknak" megalapítója.

Ekkor bukkant fel Sean Johnson, a Taper’s Borbélyüzlet sikeres tulajdonosa, aki teljesen ismeretlen volt Jones számára. "Amikor hallottam arról, hogy mit csinál, tudtam, hogy részese akarok lenni" – mondta Sean Johnson – meg kellett tudnom, hogyan tudnék segíteni.

Johnson egy teljesen felújított borbélyüzletet ajándékozott Jones-nak, ezzel mentesítve a kiadásoktól, így Jones folytatni tudta ezt a hihetetlen munkát. "Azt mondta, figyelj, van egy épületem, amit megnézhetnél – emlékszik vissza Jones – Azt kérdezte, tetszik neked ez a hely? Én azt válaszoltam, hogy igen, tetszik. Erre a kezembe nyomta a kulcsot és azt mondta, ez a tiéd."

Johnson elmondta, hogy a sikerhez vezető úton őt is sokan segítették – amely a börtönből való szabadulása után kezdődött. "Amikor bent voltam, elkezdtem fodrásznak tanulni; az édesanyám fizette a képesítésemet, nem fogok neki csalódást okozni" – mondta Johnson. Miután édesanyja segítette talpra állni, Johnson úgy érezte most rajta a sor, hogy támogassa azokat, akiknek szüksége van rá.

"Nem az a lényeg, hogy odaajándékoztam azt az üzletet; amikor az otthontalanokra és szükségleteikre nézek sokkal többet látok – mondta Johnson. Remélem, hogy ezáltal a munka folytatódhat és még több jó dolgot eredményez majd."

Forrás: foxnews.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bocsánat a 20 évvel korábbi lopásért

Egy atléta története

A megkínzott cseh keresztény missziója


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!