HOGYAN NE NÉZZ PORNÓT 2020-BAN?

Új év, új kezdet? Hogyha ezt a cikket olvasod, valószínűleg érint a dolog, és nem szeretnéd a régi szokásaid az új évbe áthozni. Akár ifjú korod óta küzdesz a pornóval, vagy csak időnként jön elő, azért vagy itt, mert szeretnél változtatni ezen. Segítünk!Miért probléma egyáltalán a pornó?
A legtöbb ember, aki pornót néz, el akar menekülni valami elől. Bármi, amit ezért teszünk, mert valami elől menekülünk, problémát jelent, és foglalkoznunk kell vele. Vannak akik a túlzott vásárlásba, vagy az étkezésbe menekülnek. Néhány ember elmegy az alkoholig vagy akár a drogokig is. És van, aki a pornóban keres menekvést. Mindannyiunkat érnek törések az életben, de amíg nem találjuk meg a gyógyulást, mindannyian találunk valamit a fájdalom enyhítésére. A te "maszkod" sem jobb, mint amit a munkatársad, barátod, vagy unokatestvéred visel, és az övék sem jobb, mint a tiéd. Ha 2020-ban abba szeretnéd hagyni a pornó nézését, akkor vedd le ezt a "maszkot", nézz szembe félelmeiddel, és foglalkozz a problémáiddal, ne menekülj tovább.

Mi elől menekülsz?
Mielőtt elindítod a pornót, milyen érzéseid vannak? Feszült vagy? Aggódó? Magányos? Amikor azonosítani tudod a probléma gyökerét, akkor foglalkozhatsz végre vele, ahelyett hogy figyelmen kívül hagynád. Ugye tudod mi történik, ha leszakítunk egy gyomot, de a gyökerét a földben hagyjuk? Újra és újra ki fog hajtani. Ugyanez érvényes a pornóval kapcsolatos szokásokra és a függőségre is. Ha kihúzod a gyomot (pornó), de a gyökeret érintetlenül hagyod (stressz, félelem, szorongás, magány), akkor a gyom visszatér.

Addig nem érdemes a pornótól való szabadulással foglalkoznod,
amíg nem vagy hajlandó a függőséged kiváltó tényezőre fókuszálni.

Megérdemli a feleséged, a gyermekeid, és saját magad is, hogy "legjobb verzióddal" rendelkezz


Írd le!
A Példabeszédek 29:18 azt mondja: "Amikor nincs mennyei látás, a nép elveszik" (angol fordítás), a Habakuk 2:2 pedig azt mondja, "Írd le a látomást, vésd táblákra, hogy jól olvasható legyen". Miért akarod abbahagyni a pornó nézését? Írd le, konkretizáld a célod. Meg tudod csinálni!

Légy őszinte!
Ha stabilitást akarsz az életedben, számadási kötelezettségre van szükséged. Ne félj elmondani valakinek, aki közel áll hozzád, hogy pornót nézel. Az őszinteség nem szégyen! Lehet a támaszod, akinek jogosultságot adsz arra, hogy például a böngészi előzményeidet is megnézze, és mentoráljon.

Lépj kapcsolatba a Teremtőddel!
Keresztény szolgálat lévén hiszünk abban, hogy Jézus hatalmában áll, hogy megszabadítson minket mindentől, ami ránk nehezedik és rabságban tart. 2 Korinthus 3:17 azt mondja: "Az Úr pedig a Lélek; és a hol az Úrnak Lelke, ott a szabadság". János 8:36 pedig ezt mondja: "Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek". A Biblia szerint az Úr Lelke szabadságot hoz, és aki ezt megtapasztalja, az valóban szabad lesz!

Hét évig voltam a pornóiparban (a cikk írója, Brittni De La Mora). Erősen függtem a drogoktól, és öt féle mentális betegséget diagnosztizáltak nálam. Életem mélypontjára kerültem, és nem volt mire felnéznem. Ekkor kezdtem el keresni az Urat, és mihelyt megszabadított engem, valóban szabad voltam! Már majdnem nyolc év telt el a pornó, a drogok, és az összes mentálhigiénés gyógyszer óta. A Krisztussal való személyes kapcsolat a gyógyuláshoz és a szabadsághoz vezet! Az Úrral való kapcsolatom azzal kezdődött, hogy gyülekezetbe mentem, olvastam a Bibliát, imádkoztam és keresztény zenéket hallgattam. Isten először Igéjével átalakította a gondolataimat, majd az életem követte ezt az átalakulást.

Brittni Del La More, aki évekig volt a pornóiparban, most szabad Krisztusban, és a pornó ellen küzd


Fektess energiát magadba!
Te vagy a legfontosabb dolog, amelybe bele tudsz fektetni. Megérdemli a feleséged, a gyermekeid, és saját magad is, hogy "legjobb verzióddal" rendelkezz. Megállíthatod a pornótól való függést 2020-ban, ha hajlandó vagy időt és energiát, elszántan magadba fektetni, és a célod eléréséhez!

Bátorítsd magad!
A helyreállítás nem egyszerű, de lehetséges. A berögzött szokások megváltoztatása nem könnyű, de lehetséges! A bátorító szavak bátorságot fognak adni, amikor a dolgok rosszra fordulnak. Ösztönözd magad, ahelyett, hogy leépítenéd! Ösztönözd magad nap mint nap!

Légy magaddal kegyes!
"Ha először nem sikerül, próbálkozz, és próbálkozz újra. Ne add fel túl könnyen; a kitartás végül kifizetődik." (Thomas H. Palmer) Nehéz lehet megszüntetni egy szokást, és amikor az élet nehézre fordul, visszatérhetünk ehhez a rossz szokáshoz. Ha ez történik, adj kegyelmet magadnak. Ne add fel a próbálkozást, mert nem sikerült elsőre. Az élet megy tovább, a siker rád vár. Próbáld újra. Egy nap a sikerhez vezető út felé visz, és amikor vissza tekintesz, örülni fogsz, hogy újra megpróbáltad, és győztél.


Ezeket is ajánljuk


Egyszerre keresztény és trendi?

A kényelmes keresztény élet 7 jele

A tetoválásról keresztény szemmel


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu "A legtöbb ember, aki pornót néz, el akar menekülni valami elől. Bármi, amit ezért teszünk, mert valami elől...

Közzétette: Nicelife2020. január 13., hétfő