Lelki egyensúly

Használhatnak-e marihuánát a keresztények?

Ahogy a marihuána népszerűsége és a kulturális elfogadottsága növekszik, néhány kulcskérdés egyre gyakrabban merül fel keresztény körökben. Köztük ez is: "Erkölcsös-e a rekreációs marihuána-használat?"

Isten üzenete a túlterhelt nőknek

A jelenlegi mindennapjaimat jellemzi: zaklatott, sietős és elnehezült. Küzdelmesen, igyekezve, mégis nehézkesen toporgok egy helyben. Sokkal többet cipeltem, mint amennyit képes voltam, és úgy éreztem, hogy egy lépéssel le vagyok maradva magam mögött. Mindig.

Kedves depressziós keresztény!

Gyülekezeti gyermekként nőttem fel, aki súlyos depresszióban szenvedett, és nem kaptam olyan tanácsot és vigaszt, mint amilyet elvárhattam volna. Meglepően sok félreértéssel, szörnyű tanácsokkal és néhány esetben teljes elidegenedéssel..

A kényelmes keresztény élet 7 jele

Ha egy kicsi, "középszerű" gyülekezetben munkálkodol, nincs miért aggódnod. Összpontosíts a fontos dolgokra, és hagyd, hogy Isten kezelje a gyülekezet növekedését, és áldja meg az erőfeszítést, amit teszel.

A főoldalról

Ismert személy
Dwayne Johnson hálája keresztény barátja felé

Brunó végig támogatta Dwayne-t fiatal korában, amit a színész szeretett volna megköszönni neki; így egy terepjárót vett Brunónak, hogy megköszönje mindazt, amit érte tett."


Lelki egyensúly
Isten üzenete a túlterhelt nőknek

Ez az, ami a jelenlegi mindennapjaimat jellemzi: zaklatott, sietős és elnehezült. Küzdelmesen, igyekezve, mégis nehézkesen toporgok egy helyben..


Kortárs
Isten nem halott 4

Dave tiszteletes ezúttal a keresztény hátterű otthoni oktatás védelmére kel, miután egy ellenőrzés során hiányosságokat találnak náluk.

Ha egy kicsi, "középszerű" gyülekezetben munkálkodol, nincs miért aggódnod. Összpontosíts a fontos dolgokra, és hagyd, hogy Isten kezelje a gyülekezet növekedését, és áldja meg az erőfeszítést, amit teszel.

 

 

Egyház, elfelejtettük az első számú prioritásunkat! Nem rólunk kell, hogy szóljon. Hanem az elveszettek megmentéséről. Nem arról, hogy melyik oldalnak, pártnak van igaza. Hanem arról, hogy megmutassuk Jézus szeretetét azoknak, akiknek szükségük..

"Az első lépés félelmeid legyőzéséhez az, hogy beazonosítod őket… Ezen múlik mennyire tud megragadni Isten beszéde. Ha nem látod a félelmeidet és aggodalmaidat, akkor Isten vigasztaló szavai sem fognak mélyre hatolni."

A tizenévesek létrehozzák saját profiljukat, hogy olyan benyomást keltsenek, amelyet másoknak szeretnének mutatni, de ez a megjelenés valójában teljesen eltér a tényleges énjüktől.

A naplopót lassúság jellemzi. Folyamatosan csak feleannyi erőfeszítést tesz, vagy más valakitől függ. Az életben való lézengés is lustaság. Ami az igyekezet hiánya, és elszakadás az Istentől kapott készségek fejlesztésétől.

Ha hirtelen azon kapod magad, hogy házon belülre vagytok kényszerítve egy esős délutánon, vagy csak szimplán minőségi családi időtöltést tervezel, itt a megfelelő ötletlista számodra.

Az előnyben részesítések legkisebb jelenléte vagy a legkisebb kényelmetlenség ahhoz vezethet, hogy a gyülekezetlátogató egyházi vásárlóvá váljon, és a megfoghatatlan tökéletes egyház "piacát" kutassa. De nincsenek tökéletes közösségek.

A gyülekezet nem olyan intézmény, ahol soha és senkit nem változtatnak meg. Épp ellenkezőleg, a felekezetnek élő, növekvő organizmusnak kell lennie, ahol a Szentlélek megszenteli a hívőket, megváltoztatja az életet és átalakítja a közösségeket.

a koronavírus (Covid-19) járvány félelmet, káoszt, bánatot és elszigetelést hozott az életünkbe oly módon, ahogyan sokan még soha nem tapasztaltuk.

ha gyengének és fáradtnak érezzük magunkat, egy gödör mélyén ülve, éltessen bennünket az Isten kegyelméről szóló alábbi öt igazság. Nem tegnapról mára jutottál oda, ahol most vagy..

az a tény, ami kívülről egyszerűnek tűnik, az valójában erkölcsi dilemmát okoz. Olyan kérdéseket vet fel, melyekre nem mindig egyszerű a válasz..

Három hónappal ezelőtt az életünk úgy zajlott, mint mindig. Persze voltak hullámvölgyek, de semmi más furcsa eseményt sem fedeztünk fel.

a karma filozófiája szorosan kapcsolódik az újjászületés gondolatához az indiai vallások és a taoizmus számos tanításában. ezekben a tanításokban a jelenlegi karma befolyásolja..

soha nem fogom elfelejteni a napot, amikor a lányom, Dana kinyitotta a szemem, mit gondol a világ a keresztényekről.

van egyfajta elvárás a keresztényekkel kapcsolatban, hogy legyenek mindig örömteliek. Az örüljetek szót gyakran értjük úgy, mint egy elvárást, hogy mindig boldognak kell lennünk.

új év, új kezdet? Hogyha ezt a cikket olvasod, valószínűleg érint a dolog, és nem szeretnéd a régi szokásaid az új évbe áthozni.

a ti gyülekezetetekben szeretik a fiatalokat?
A válasz sok esetben egy nagy igen, hiszen energikusak, motiváltak, előttük az élet..
xyz

alázatos. kevély. Mélységes ellentét pár. Talán olyan mélységes ellentét pár, mint: igaz és gonosz. De miért is sérti a kevélység annyira Istent?

a múlt mindaz, ami már megtörtént velünk, rengeteg minden. Olyan, mint egy könyv. Tele vannak írva a lapjai, el lehet őket olvasni.

az Istenben hívő ember is ugyanígy felkiált, ha fájdalmat érez, ugyanúgy elesik, mint a többi esendő embertársa, mégis más mint a többi, mert mindeközben nem lefele..

véletlenül sem azért van a böjt, hogy sanyargassuk magunkat, ezzel kikönyörögve Isten kegyét. Vagy talán, hogy kicsit kiérdemeljük azt. Jézus kihangsúlyozta..

"nem férsz be Isten az életembe! Nincs rád időm, nincs energiám, nincs motivációm téged keresni. Lefoglalnak más dolgok, olyan dolgok, amelyek nem férnek meg.."

megfigyeltétek már a boldog embereket? Tudjátok azokat, akiknek olyan jó a környezetében lenni, mert árad belőlük a pozitív gondolkodás, a jóság, a vidámság.

szókratész előtt, és óta is léteztek javaslatok arra, hogy hogyan kell boldogan élni. nézzük meg, mit állítanak a tudósok, és keresztényként hogyan látjuk..

mi kell a boldogságunkhoz? Sokan feltették már ezt a kérdést és sokféle választ is adtak már rá, használhatót és kevésbé használhatót egyaránt.

tudtad, hogy volt egy kis csoport, ahová Jézus tartozott? Az evangéliumokat olvasva azt látjuk, hogy Jézus mindent velük csinált.

hogyan szólna a népszerű 23. zsoltár, ha nem Istenhez, hanem a televízióhoz szólna? De nyugodtan gondoljuk el ugyanezt az internetre, telefonra, filmekre, játékokra.

szeretem-utálom kapcsolatunk van ezzel a birodalommal. mindenki függ a technológiától, de mindenki felháborodik néhány szempontján.

meg kell mondanom, hogy sok meccset megnéztem, és követtem a híreket is, de keresztényként le kellett vonnom azokat a következtetéseket..

egy olyan Világban kell élnünk - lehetőleg boldogan -, mely egy hitvalló keresztény számára egy csomó döntési helyzetet teremt.

hogyan vált a szociális média valóságos helyettesítővé a valódi közösség számára?

miért vagyok hívő, miért is jobb nekem így, és miért nem szeretnék úgy élni, mint ahogy azt a reklámok, a pletykalapok..

sokan szeretnének igazodni Isten akaratához, de csak küszködnek, mert nem tudják, hogyan lehet felismerni Isten akaratát..

mi a keresztény álláspont a meleg kapcsolatokról? Milyen nyelven szólás nevezhető biblikusnak? Keresztények ihatnak alkoholt? Néhány téma..

a temetés – az esküvő mellett – az egyetlen olyan alkalom, ahol a tágabb rokonság összejön. A temető valahogy mindig szép, gondozott és nyugalmat áraszt.

az önkielégítés a legtöbbet végzett, de a legkevésbé tárgyalt szexuális tevékenység. nagyon sokan csinálják, de szinte senki..

arról van itt szó, hogy mindig jóval többre vágyakozunk, mint amennyi elég.

a legtöbb keresztény szorong magában, mert nem tudja, hogy most neki szegénynek, megelégedettnek vagy gazdagnak kellene lennie..

az embereket egyre jobban érdekli a lelki világ, a spiritualitás. vajon a jóga egy ártalmatlan gyakorlat, vagy van benne valami, ami miatt mellőznünk kell azt?

a következő négy bibliai alapelv segíthet, amennyiben pénzhiánnyal vagy adóssággal küzdünk.

mit tegyen egy keresztény ilyenkor? Zárjuk be az ajtóinkat halloween-kor, kapcsoljuk le a világításokat, és ne vegyünk tudomást arról, hogy mi történik..

sokszor szólalunk meg, amikor nem kéne, vagy mondunk céltalan szavakat, amikkel nagyobb kárt okozunk másoknak/magunknak, mint hasznot!

a Szentírás a lélek gyümölcseinek felsorolásában utoljára említi a mértékletességet, de korántsem utolsósorban!

a tetoválások soha nem látott népszerűségnek örvendenek. Mit mond a Biblia a tetoválásokról?

a Biblia nem tilt egyértelműen a szerencsejátékoktól, de több alapelv a keresztények részvétele ellen beszél.


Lelki egyensúly