Lelki egyensúly

A legfontosabb dolog (lenne) a gyülekezetben

A Gallup új tanulmánya szerint a mai gyülekezetben nem a dicsőítés és nem a pásztor a legfontosabb dolog. Nem a dekoráció, és még csak nem is a felkapott és releváns ifjúsági programok. A legfontosabb dolog a gyülekezetben..

10 mérgező viselkedésforma a gyülekezetben

Szeretnék kiemelni néhány mérgező keresztényi viszonyulást a mai gyülekezetben. Ez a cikk igazából az önreflexióról szól, és azért imádkozom, hogy míg olvasod, ismerd fel magadban ezeket a mérgező viselkedésformákat, ahogyan én is, és változtass!

3 erőteljes bátorítás a depressziós
keresztények számára

Depressziósnak lenni olyan, mint egy apokaliptikus szemüveget viselni. Minden sivárnak, hiábavalónak és értelmetlennek tűnik.

Használhatnak-e marihuánát a keresztények?

Ahogy a marihuána népszerűsége és a kulturális elfogadottsága növekszik, néhány kulcskérdés egyre gyakrabban merül fel keresztény körökben. Köztük ez is: "Erkölcsös-e a rekreációs marihuána-használat?"

A főoldalról

Kortárs
Premier: Életjel

David nyugodt világa a feje tetejére áll, amikor vér szerinti édesanyja váratlanul felkeresi őt, és találkozni szeretne 18 éves fiával, akit életében mindössze egyszer tarthatott a karjaiban.


Ismert személy
Bella Ramsey:
Jézus az én Megváltóm!

Bella Ramseynek, aki Ellie Williamsként szerepel az HBO The Last of Us című műsorában, van YouTube-csatornája és Instagram-fiókja, amely tele van dicsőítő dalokkal és a keresztény életről szóló..


Lelki egyensúly
A legfontosabb dolog (lenne)
a gyülekezetben

A Gallup új tanulmánya szerint a mai gyülekezetben nem a dicsőítés és nem a pásztor a legfontosabb dolog. Nem a dekoráció, és még csak nem is az ifjúsági programok.HIRDETÉSGyülekezeti gyermekként nőttem fel, aki súlyos depresszióban szenvedett, és nem kaptam olyan tanácsot és vigaszt, mint amilyet elvárhattam volna. Meglepően sok félreértéssel, szörnyű tanácsokkal és néhány esetben..

 

 

Isten üzenete a túlterhelt nőknek

A jelenlegi mindennapjaimat jellemzi: zaklatott, sietős és elnehezült. Küzdelmesen, igyekezve, mégis nehézkesen toporgok egy helyben. Sokkal többet cipeltem, mint amennyit képes voltam, és úgy éreztem..


Ha egy kicsi, "középszerű" gyülekezetben munkálkodol, nincs miért aggódnod. Összpontosíts a fontos dolgokra, és hagyd, hogy Isten kezelje a gyülekezet növekedését, és áldja meg az erőfeszítést, amit teszel.

Ha egy kicsi, "középszerű" gyülekezetben munkálkodol, nincs miért aggódnod. Összpontosíts a fontos dolgokra, és hagyd, hogy Isten kezelje a gyülekezet növekedését, és áldja meg az erőfeszítést, amit teszel.

Egyház, elfelejtettük az első számú prioritásunkat! Nem rólunk kell, hogy szóljon. Hanem az elveszettek megmentéséről. Nem arról, hogy melyik oldalnak, pártnak van igaza. Hanem arról, hogy megmutassuk Jézus szeretetét azoknak, akiknek szükségük..

melyek azok a fontos változtatások amelyeket a gyülekezetek meg kell hogy hozzanak? Engedd meg, hogy tisztességesen figyelmeztesselek.

"Az első lépés félelmeid legyőzéséhez az, hogy beazonosítod őket… Ezen múlik mennyire tud megragadni Isten beszéde. Ha nem látod a félelmeidet és aggodalmaidat, akkor Isten vigasztaló szavai sem fognak mélyre hatolni."

A tizenévesek létrehozzák saját profiljukat, hogy olyan benyomást keltsenek, amelyet másoknak szeretnének mutatni, de ez a megjelenés valójában teljesen eltér a tényleges énjüktől.

A naplopót lassúság jellemzi. Folyamatosan csak feleannyi erőfeszítést tesz, vagy más valakitől függ. Az életben való lézengés is lustaság. Ami az igyekezet hiánya, és elszakadás az Istentől kapott készségek fejlesztésétől.

a koronavírus (Covid-19) járvány félelmet, káoszt, bánatot és elszigetelést hozott az életünkbe oly módon, ahogyan sokan még soha nem tapasztaltuk.

7 rossz ok, hogy elhagyd a gyülekezetedet

Az előnyben részesítések legkisebb jelenléte vagy a legkisebb kényelmetlenség ahhoz vezethet, hogy a gyülekezetlátogató egyházi vásárlóvá váljon, és a megfoghatatlan tökéletes egyház "piacát" kutassa. De nincsenek tökéletes közösségek.


A gyülekezet nem olyan intézmény, ahol soha és senkit nem változtatnak meg. Épp ellenkezőleg, a felekezetnek élő, növekvő organizmusnak kell lennie, ahol a Szentlélek megszenteli a hívőket, megváltoztatja az életet és átalakítja a közösségeket.

ha gyengének és fáradtnak érezzük magunkat, egy gödör mélyén ülve, éltessen bennünket az Isten kegyelméről szóló alábbi öt igazság. Nem tegnapról mára jutottál oda, ahol most vagy..

az a tény, ami kívülről egyszerűnek tűnik, az valójában erkölcsi dilemmát okoz. Olyan kérdéseket vet fel, melyekre nem mindig egyszerű a válasz..

Három hónappal ezelőtt az életünk úgy zajlott, mint mindig. Persze voltak hullámvölgyek, de semmi más furcsa eseményt sem fedeztünk fel.

a karma filozófiája szorosan kapcsolódik az újjászületés gondolatához az indiai vallások és a taoizmus számos tanításában. ezekben a tanításokban a jelenlegi karma befolyásolja..

új év, új kezdet? Hogyha ezt a cikket olvasod, valószínűleg érint a dolog, és nem szeretnéd a régi szokásaid az új évbe áthozni. xyz

megfigyeltétek már a boldog embereket? Tudjátok azokat, akiknek olyan jó a környezetében lenni, mert árad belőlük a pozitív gondolkodás, a jóság, a vidámság.

tudtad, hogy volt egy kis csoport, ahová Jézus tartozott? Az evangéliumokat olvasva azt látjuk, hogy Jézus mindent velük csinált.

9 dolog, amit az igazi keresztény nők nem tesznek

Soha nem fogom elfelejteni a napot, amikor a lányom, Dana kinyitotta a szemem, mit gondol a világ a keresztényekről. Szeretném megosztani veled azt a listát, amelyet egy igazi Krisztus-követő nőnek nem szabad megtennie, hogy valódi keresztény maradjon.


szeretem-utálom kapcsolatunk van ezzel a birodalommal. mindenki függ a technológiától, de mindenki felháborodik néhány szempontján.

a következő négy bibliai alapelv segíthet, amennyiben pénzhiánnyal vagy adóssággal küzdünk.

a ti gyülekezetetekben szeretik a fiatalokat?
A válasz sok esetben egy nagy igen, hiszen energikusak, motiváltak, előttük az élet..

miért vagyok hívő, miért is jobb nekem így, és miért nem szeretnék úgy élni, mint ahogy azt a reklámok, a pletykalapok..

mi a keresztény álláspont a meleg kapcsolatokról? Milyen nyelven szólás nevezhető biblikusnak? Keresztények ihatnak alkoholt? Néhány téma..

a legtöbb keresztény szorong magában, mert nem tudja, hogy most neki szegénynek, megelégedettnek vagy gazdagnak kellene lennie..

sokszor szólalunk meg, amikor nem kéne, vagy mondunk céltalan szavakat, amikkel nagyobb kárt okozunk másoknak/magunknak, mint hasznot!

véletlenül sem azért van a böjt, hogy sanyargassuk magunkat, ezzel kikönyörögve Isten kegyét. Vagy talán, hogy kicsit kiérdemeljük azt. Jézus kihangsúlyozta..

egyszerre keresztény és trendi?

Egy olyan világban kell élnünk - lehetőleg boldogan -, mely egy hitvalló keresztény számára egy csomó döntési helyzetet teremt. minden, amit teszünk, az nem a körülöttünk élő emberek kulturális elvárása szerint kell, hogy történjen.

 


az embereket egyre jobban érdekli a lelki világ, a spiritualitás. vajon a jóga egy ártalmatlan gyakorlat, vagy van benne valami, ami miatt mellőznünk kell azt?

mit tegyen egy keresztény ilyenkor? Zárjuk be az ajtóinkat halloween-kor, kapcsoljuk le a világításokat, és ne vegyünk tudomást arról, hogy mi történik..

van egyfajta elvárás a keresztényekkel kapcsolatban, hogy legyenek mindig örömteliek. Az örüljetek szót gyakran értjük úgy, mint egy elvárást, hogy mindig boldognak kell lennünk.

szókratész előtt, és óta is léteztek javaslatok arra, hogy hogyan kell boldogan élni. nézzük meg, mit állítanak a tudósok, és keresztényként hogyan látjuk..

a tetoválások soha nem látott népszerűségnek örvendenek. Mit mond a Biblia a tetoválásokról?

az önkielégítés a legtöbbet végzett, de a legkevésbé tárgyalt szexuális tevékenység. nagyon sokan csinálják, de szinte senki..

sokan szeretnének igazodni Isten akaratához, de csak küszködnek, mert nem tudják, hogyan lehet felismerni Isten akaratát..

a Biblia nem tilt egyértelműen a szerencsejátékoktól, de több alapelv a keresztények részvétele ellen beszél.


# Cikk # Lelki egyensúly