Új év, új kezdet? Hogyha ezt a cikket olvasod, valószínűleg érint a dolog, és nem szeretnéd a régi szokásaid az új évbe áthozni. Akár ifjú korod óta küzdesz a pornóval, vagy csak időnként nézel, azért vagy itt, mert szeretnél változtatni ezen. Segítünk!

A ti gyülekezetetekben szeretik a fiatalokat?
A válasz sok esetben egy nagy igen, hiszen energikusak, motiváltak, előttük az élet..

 

 

Alázatos. Kevély. Mélységes ellentét pár. Talán olyan mélységes ellentét pár, mint: igaz és gonosz. De miért is sérti a kevélység annyira Istent?

A múlt mindaz, ami már megtörtént velünk, rengeteg minden. Olyan, mint egy könyv. Tele vannak írva a lapjai, el lehet őket olvasni.

Az Istenben hívő ember is ugyanígy felkiált, ha fájdalmat érez, ugyanúgy elesik, mint a többi esendő embertársa, mégis más mint a többi, mert mindeközben nem lefele..

Véletlenül sem azért van a böjt, hogy sanyargassuk magunkat, ezzel kikönyörögve Isten kegyét. Vagy talán, hogy kicsit kiérdemeljük azt. Jézus kihangsúlyozta..

"Nem férsz be Isten az életembe! Nincs rád időm, nincs energiám, nincs motivációm téged keresni. Lefoglalnak más dolgok, olyan dolgok, amelyek nem férnek meg.."

Megfigyeltétek már a boldog embereket? Tudjátok azokat, akiknek olyan jó a környezetében lenni, mert árad belőlük a pozitív gondolkodás, a jóság, a vidámság.

Szókratész előtt, és óta is léteztek javaslatok arra, hogy hogyan kell boldogan élni. Nézzük meg, mit állítanak a tudósok, és keresztényként hogyan látjuk..

Mi kell a boldogságunkhoz? Sokan feltették már ezt a kérdést és sokféle választ is adtak már rá, használhatót és kevésbé használhatót egyaránt.

Tudtad, hogy volt egy kis csoport, ahová Jézus tartozott? Az evangéliumokat olvasva azt látjuk, hogy Jézus mindent velük csinált.

Hogyan szólna a népszerű 23. zsoltár, ha nem Istenhez, hanem a televízióhoz szólna? De nyugodtan gondoljuk el ugyanezt az internetre, telefonra, filmekre, játékokra.

Szeretem-utálom kapcsolatunk van ezzel a birodalommal. Mindenki függ a technológiától, de mindenki felháborodik néhány szempontján.

Meg kell mondanom, hogy sok meccset megnéztem, és követtem a híreket is, de keresztényként le kellett vonnom azokat a következtetéseket..

Egy olyan világban kell élnünk - lehetőleg boldogan -, mely egy hitvalló keresztény számára egy csomó döntési helyzetet teremt.

Hogyan vált a szociális média valóságos helyettesítővé a valódi közösség számára?

A következő négy bibliai alapelv segíthet, amennyiben pénzhiánnyal vagy adóssággal küzdünk.

   

Miért vagyok hívő, miért is jobb nekem így, és miért nem szeretnék úgy élni, mint ahogy azt a reklámok, a pletykalapok..

Sokan szeretnének igazodni Isten akaratához, de csak küszködnek, mert nem tudják, hogyan lehet felismerni Isten akaratát..

Mi a keresztény álláspont a meleg kapcsolatokról? Milyen nyelven szólás nevezhető biblikusnak? Keresztények ihatnak alkoholt? Néhány téma..

A temetés – az esküvő mellett – az egyetlen olyan alkalom, ahol a tágabb rokonság összejön. A temető valahogy mindig szép, gondozott és nyugalmat áraszt. xyz

Az önkielégítés a legtöbbet végzett, de a legkevésbé tárgyalt szexuális tevékenység. Nagyon sokan csinálják, de szinte senki..

Arról van itt szó, hogy mindig jóval többre vágyakozunk, mint amennyi elég.

A legtöbb keresztény szorong magában, mert nem tudja, hogy most neki szegénynek, megelégedettnek vagy gazdagnak kellene lennie..

Az embereket egyre jobban érdekli a lelki világ, a spiritualitás. Vajon a jóga egy ártalmatlan gyakorlat, vagy van benne valami, ami miatt mellőznünk kell azt?

Fontosabb kérdése ez, mint gondolnánk, hiszen nem másról van szó, mint hitelességünkről, de lelki egyensúlyunk..

Mit tegyen egy keresztény ilyenkor? Zárjuk be az ajtóinkat Halloween-kor, kapcsoljuk le a világításokat, és ne vegyünk tudomást arról, hogy mi történik..

Sokszor szólalunk meg, amikor nem kéne, vagy mondunk céltalan szavakat, amikkel nagyobb kárt okozunk másoknak/magunknak, mint hasznot!

A Szentírás a lélek gyümölcseinek felsorolásában utoljára említi a mértékletességet, de korántsem utolsósorban!

A tetoválások soha nem látott népszerűségnek örvendenek. Mit mond a Biblia a tetoválásokról?

A Biblia nem tilt egyértelműen a szerencsejátékoktól, de több alapelv a keresztények részvétele ellen beszél.


#lelkiegyensuly