HASZNÁLHATNAK-E MARIHUÁNÁT A KERESZTÉNYEK?

Ahogy a marihuána népszerűsége és a kulturális elfogadottsága növekszik, néhány kulcskérdés egyre gyakrabban merül fel keresztény körökben. Köztük ez is: "Erkölcsös-e a rekreációs marihuána-használat?"Ez csak egyike azoknak a témáknak, amelyekkel Dr. Todd Miles, a Western Seminary teológia-professzora és a 'Cannabis and the Christian: What the Bible Says about Marijuana' (A kannabisz és a keresztény: Amit a Biblia mond a marihuánáról) című könyv szerzője birkózik meg. Miles nemrég azt mondta az 'Edify With Billy Hallowell' podcast műsorban, hogy bár a Biblia nem említ semmi konkrétat a marihuánáról, az Írások bőséges 'bölcsességgel' és vezetéssel szolgálnak, amik segíthetnek a keresztényeknek ezzel a kérdéssel foglalkozni.

"Rendelkezünk isteni kinyilatkoztatással mindarról, amire szükségünk van, hogy hűségesen élhessünk. Bőséges információ van a marihuána rekreációs, sőt, gyógyászati használatáról." - mondta.

Mivel a marihuána az Egyesült Államok szerte egyre több helyen legálissá válik, Miles azt mondja, reméli, hogy segíthet a keresztényeknek való útmutatásban, hogy 'szándékosan kezdjenek gondolkodni' ezen az összetett kérdésen, különösen, amikor a drogot övező azon veszélyekről van szó, amelyeket gyakran lekicsinyelnek. "A mentális egészségügyi tisztviselők tudják, hogy szoros kapcsolat van a mentális megbetegedések, skizofrénia korai megjelenése és a marihuána-használat között. És nem is kellene mást mondanunk." - fejezte ki.

Ahogy a kulturális elfogadottsága növekszik, néhány kulcskérdés egyre gyakrabban merül fel keresztény körökben


A marihuánával kapcsolatos számos probléma között szerepel annak a szükségessége is, hogy különbséget tegyünk a gyógyászati és a rekreációs használat között, mivel gyakran az utóbbi az, amit támadnak - mondta Miles -, a megfelelő keretek és információ nélkül. "Azt mondják, a marihuána biztonságos. De ha egyszer a felszín alá ásol, rájössz, hogy - nos -, nem is annyira az!" Miles azt mondta, hogy az egyik félreértés és tévhit az, hogy a marihuána nem okoz függőséget. Habár ez a drog talán nem annyira szokásformáló, mint más anyagok, mégis elutasította ezt a nézetet, és felhívta a figyelmet néhány függőséget okozó hatásra, amelyeket figyelembe kell vennünk, amikor erről a témáról beszélünk.

"Bizonyítható, hogy a kannabiszfogyasztás rontja a kognitív és fizikális képességeket és gyengíti az erkölcsi ítélőképességet" - mondta, s hozzá tette, hogy ezek a következmények 'haszontalanok'. Miles visszautalt a részegség elleni bibliai parancsra, ami teljes egészében párhuzamba hozható azzal, amikor valaki rekreációs céllal használ marihuánát. "Van- e más nem egészségügyi indok arra, hogy elszívjon valaki egy ilyet, mint hogy el akar szállni?" - tette fel a költői kérdést. "Nem hinném, hogy lenne."

Azokat illetően, akik úgy vélik, hogy a rekreációs marihuána enyhíti a szorongást és más hasonló problémákat, Miles felhívta a figyelmet, hogy ezt a fajta használatot meg kell különböztetni a rekreációstól. "Ezen a ponton úgy tűnik, hogy öngyógyítást végzel és így az orvosi marihuána kategória felé mozdultunk el, nem a rekreációs felé" - mondta, arra bíztatva az embereket, hogy tegyenek különbséget e kettő között. Miles azt monda, reméli, hogy az emberek mélyebben megvizsgálják majd ezeket a kérdéseket és a marihuánának az egyénre gyakorolt hatását. "Csak azért, mert a törvény azt mondja valamiről, hogy helyes, az még nem jelenti azt, hogy valóban az is." - összegezte.


Ezeket is ajánljuk


Egyház, elfelejtettük az elhívásunkat!

Mert van különbség!

Ne nyisd ki a szád, amikor..


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Ahogy a marihuána népszerűsége és a kulturális elfogadottsága növekszik, néhány kulcskérdés egyre gyakrabban...

Közzétette: Nicelife – 2022. április 12., kedd