Kapcsolataink

Mit mond a Biblia a válásról?

Jézus a feleségeket a férjükkel egyenlő szintre helyezi, felemelve őket a korábbi alacsonyabb helyükről. Teljesen felforgatja a régi jogállam férfi-központú hozzáállását, amely egykor a nőket hibáztatta a házasságtörésért és a válásért.

 

5 dolog, amire egy feleségnek igazán szüksége van

Ma sok házasságban az egyik fő probléma a kommunikáció (hiánya). Általánosságban véve pedig gyakran a férfi az, akinek ezeket a kommunikációs nehézségeket tulajdonítják. De nem a férfiak az egyedüliek, akiknek kommunikációs problémáik..

 

Szex a keresztény házasságban

Isten nekünk ajándékozta a keresztény szexet, de pontosan tudja, milyen pusztító tud lenni, ha rossz személyek, rossz célból használják. Az Úr nagyon konkrét és szigorú határokat szab a szexualitásnak a házasságon belül.

6 alattomos fegyver, amelyet Sátán használ
a házasságod tönkretételére

A házasságot végtére is Isten adta, hogy megerősítse az övéit és megdicsőüljön ebben is, tehát nem csoda, hogy ez egy állandó és jelentős csatatér.

A főoldalról

Ismert személy
Dwayne Johnson hálája keresztény barátja felé

Brunó végig támogatta Dwayne-t fiatal korában, amit a színész szeretett volna megköszönni neki; így egy terepjárót vett Brunónak, hogy megköszönje mindazt, amit érte tett."


Lelki egyensúly
Isten üzenete a túlterhelt nőknek

Ez az, ami a jelenlegi mindennapjaimat jellemzi: zaklatott, sietős és elnehezült. Küzdelmesen, igyekezve, mégis nehézkesen toporgok egy helyben..


Kortárs
Isten nem halott 4

Dave tiszteletes ezúttal a keresztény hátterű otthoni oktatás védelmére kel, miután egy ellenőrzés során hiányosságokat találnak náluk.

Ha úgy érzed, hogy bedobnád a törölközőt, hallgass rám: a fű nem zöldebb a szomszédnál sem! A fű ott lesz zöldebb, ahol Isten megöntözi.

Amikor keresztény lettem, megváltozott az életem. Más zenét kezdtem hallgatni, új barátaim lettek, vasárnapjaimat a gyülekezetben töltöttem, estéimet pedig Biblia tanulmányozással. Hirtelen már nem az a nő voltam..

Amikor keresztény lettem, megváltozott az életem. Más zenét kezdtem hallgatni, új barátaim lettek, vasárnapjaimat a gyülekezetben töltöttem, estéimet pedig Biblia tanulmányozással. Hirtelen már nem az a nő voltam..

Kultúránkat átitatja az az üzenet, hogy a házasságoknak izgalmasnak, szexinek vagy drámával telinek kell lenniük. Nézz meg bármilyen filmet, aminek párkapcsolati cselekménye van.

Kislány korom óta keresztény voltam, de sosem éreztem az Úr szükségét olyan nagyon, mint abban az időben. Ez volt hitem megtörése, majd megerősítése, ahogyan sosem tapasztaltam korábban..

Talán nem is a szavak mennyisége miatt aggódsz. Talán azon tűnődsz, hogy vajon a szavak önmagukban képesek-e bármit is megváltoztatni. Gondolj a szüleiddel, gyermekeiddel, házastársaddal vagy barátaiddal való kapcsolatodra..

A legtöbbünk szeretné azt hinni, hogy szüleink mindent meegtettek, hogy a legjobbat adják, de bukott, bűnös természetünk miatt (Róma 3:23) még a legjobb szülők is elronthatják időnként.

Néha össze kell törnie szívünknek, hogy általa kinyíljon a szemünk és meglássuk, hogy Isten szívét mi töri össze igazán. Néha meg kell élnünk a fájdalmat, bezárkózottságot..

Gyengeségemben Sátán minden szerepemben támadott... keresztényként, feleségként, és anyaként is. Hazugságait lágy suttogással ültette el bennem.

Vágyhatunk egy romantikus kapcsolatra, mégis félünk attól, hogy a múltunk szabotálni fogja a jövőnket. Sok bántalmazást átélő ember tart attól, hogy a szex..

ami boldogságnak és romantikusnak indul, veszekedésbe és elzárkózásba fordulhat. Senki sem menekülhet a házasság nehézségei elől, mindenki életében vannak hullámvölgyek.

Jézus egyetértett volna a homoszexualitással? Jézusnak a homoszexualitásról való hallgatása tehát azt jelenti, hogy egyetért vele, ahogy az Ószövetség tanításairól való téves nézetek is ezt hangoztatják manapság?!

Amikor rendszeresen eddzük a hála-izmainkat, az újra írhatja a gondolatainkat, hogy odaadóbbak és szeretőbbek legyünk a házastársunkkal szemben. De hogyan ápolhatjuk házastársainkkal a hálás hozzáállást?

Isten erőt ígér a kitartáshoz, de engedelmeskednünk kell az Ő tervének és meg kell tanulnunk örömmel elfogadni azt. Itt van három bibliavers ahhoz, hogy újjáélesszük a romantikát és leküzdjük a kihívásokat.

az igazi megbocsátás nem lehetséges Isten nélkül. azt gondolhatod, hogy lehetetlen megbocsátanod annak a személynek, aki megbántott téged..

ebben a szex-központú és szeretethiányos világban, az emberek legbelül valódi értékekre vágynak, a tartós szeretet titkára vágynak, élénk szexuális élettel..

lelkipásztorként és családterapeutaként gyakran szembesülök furcsa helyzetekkel, amelyek arra késztetnek, hogy úrja átgondoljam, mire is alapozom a férfi és a nő kapcsolatáról való..

nem azt jelenti a teljes megbocsátás, hogy elnézem a hibát, amit a másik elkövetett ellenem, de jól megjegyzem, hogy később ellene fordíthassam.

az első ránézésre egyszerűnek tűnő gondolatok néha veszélyes erővel bírnak. Amikor gyengék, fáradtak, mérgesek, éhesek, betegek vagyunk, vagy..

különösen, ha már sok éve vagy házas, a párod egyre ritkábban tud valami újjal meglepni. Semmi sem tudja úgy energizálni a házasságot, mint egy jól..

ma már a keresztény párok között is az élettársi kapcsolat van elterjedőben, a "hagyományos" szűzként.. xyz

miért olyan nehéz időnként a házasság? Miért működnek egyes kapcsolatok, míg mások egyszerűen tönkremennek?

míg sokan az elmúlt néhány hetet rohanással töltötték, sokan szörnyű magányosságot élnek meg. Csak szeretnék túlélni az ünnepeket..

talán sokan úgy gondolkodunk, hogy azért, mert templomba jártam, és végighallgattam minden prédikációt a szerelemről..

egy házasságban a gyermek a szerelem beteljesülésének kézzel fogható jele. Annak egyértelmű kifejeződése, hogy két élet..

érzelmileg kiégett, elsivárosodott világunkban egyre több embernek nehézséget okoz az igazi társ megtalálása.

lányok, vigyázat! Sok az infantilis férfi. Jól nézd meg, kihez mész hozzá. Nem az anyukáját keresi-e benned, aki ölmeleget – biztonságot ad és táplál?

megígérjük egymásnak az esküvőnkön és nagyon komolyan is gondoljuk. Szeretnénk a szerelmünket megőrizni, ápolni, gondozni holtunkiglan holtáiglan..

minden pár más, mindenki teljesen eltérő "batyuval" érkezik a kapcsolatba. A házasságkötés tíz leggyakoribb buktatója.

a párterapauta és a gladiátor munkájában van valami közös. Ahogyan a gladiátor sosem tudja, mit szabadítanak rá..

milyen folyamaton megy végig két idegen, aki egymásra talál és egy adott ponton elköteleződik egymás mellett?

mindenki szerelmes az esküvője napján. Sokan mégis hamar csalódottá válnak. Vajon miért? A csalódásnak gyakran van egy banális oka: irreális célokat..

jóllehet minden függőség és minden élethelyzet más, vannak olyan tényezők, amelyeket a legtöbb hozzátartozó átél..

lépten-nyomon beleütközünk abba a kihívásba, hogy a párunk, a szüleink, a gyerekeink tesznek valamit..

az életben rengeteg sérelem ér bennünket, és majdnem ennyit – esetenként még többet is – okozunk másoknak.

miért csalódik férfi és nő a házasságban? Dr. mihalec gábor keresztény párterapeuta írása.

a valódi egyesülés egész életen át tartó tapasztalat. - hogy a házassági kapcsolatban megfelelő megértést szerezzünk, az élethossziglani munka.

a ház fontos - bár láthatatlan - része az alap. az építkezés alapozással kezdődik. A ház sorsa főleg az alap minőségétől függ. Mi a házasság alapja?

íme egy tíz pontból álló összefoglaló, hogy a házasságban mit érdemes tenni annak érdekében, hogy boldog legyen.

 

 

a mások irányítására tett kísérlet a leggyakoribb mód arra, hogy egy jó házasságból egy szenvedésekkel teli kapcsolatot hozzunk létre.

a szeretet igazából nem érzés, hanem odaszánás és tett. nem csupán az érzéseinken alapul.

"vallomással tartozom. Randizok valakivel, pedig nős ember vagyok. Ez a lány csodálatos teremtés. Szép, okos, ötletes, erős és szilárdan hisz Istenben.."

mi is a baj az anyósokkal? Miért olyan nehéz sokszor kijönnünk házastársunk szüleivel, testvéreivel, rokonaival?

"bocsáss meg és felejts", szól a mondás, de vajon tényleg ilyen egyszerű?

amikor Jézust a házasságról kérdezték, Ő visszament egészen a házasság Mózes könyvében található meghatározásához.


Kapcsolataink