Kapcsolataink

A keresztény házasság 7 parancsolata

Megfigyeltem dolgokat, amelyek működnek, és olyanokat is, amelyek nem. Azt hiszem, van néhány elengedhetetlen összetevő az egészséges házassághoz. Ezeket szeretném megosztani ebben a cikkben.

Üzenet a pornót néző apámnak

Először is szeretném tudatni veled, hogy szeretlek, és megbocsátok azért, amit ez a dolog tett velem. Azt is szerettem volna tudatni veled, hogy a pornóhasználatod pontosan mit tett az életemmel. Azt gondolhatod, hogy ez csak téged érint..

Kedves férj, a feleséged magányos!

A feleségedtől azt hallottam, hogy szüksége van a figyelmedre. Azt mondja, hogy magányos. Elszigeteltnek és figyelmen kívül hagyottnak érzi magát. Az élete a gyerekek, a munka és/vagy a házimunkák körül telik. Korábban szerelmes volt az életbe..

20 ok, amiért a keresztény házasságok is
kudarcot vallanak

A Krisztus-követő pároknak megvan a hatalmuk arra, hogy felismerjék a problémákat Isten Igéjének fényében..

A főoldalról

Mindennapok
A teniszbajnok Jézusnak adott hálát a tornagyőzelemért

"Ez hihetetlen. Főleg az után, ahogy alakultak a dolgok Európában a nyár elején. Úgy örülök! Szeretném megköszönni Uramnak és Megváltómnak, Jézus Krisztusnak"


Hit és bizalom
Hogyan tapasztaljuk meg
Isten jelenlétét?

Jézus követőinek szüksége van arra, hogy Isten jelenlétében éljenek. Többre van azonban szükségünk, mint Isten jelenlétének teológiája: jelenlétének megtapasztalása az..


Kortárs
Premier: A másik cipőjében

Belefáradva az iskolai bántalmazásba, Cassandra Evans azért imádkozik, hogy ellensége, Katie Sharp, a közösségi média királynője megtudja, milyen is egy nap az ő helyében. Imájára váratlan válasz érkezik, amikor a 'másik cipőjében' ébrednek.HIRDETÉSA négy leggyakoribb házassági krízis

A házasság olyan, mint a maratoni futás. Ez nem sprint. Ez egy nagyon hosszú út, amely nagyon sok fordulaton megy keresztül. Ahhoz, hogy a végén azt tudjuk mondani, hogy szeretettel és örömmel éltük meg házassági kapcsolatunkat, szinte bizonyosan át kell mennie számos válságon.


Lehetséges-e, hogy egy Istent követő, Bibliát olvasó keresztény ítélet nélkül beszéljen a transzneműek, illetve gendersemlegesek közösségről őszintén, szeretettel és úgy, hogy a Mennyei Atya szeretetét közvetítse?

Jézus a feleségeket a férjükkel egyenlő szintre helyezi, felemelve őket a korábbi alacsonyabb helyükről. Teljesen felforgatja a régi jogállam férfi-központú hozzáállását, amely egykor a nőket hibáztatta..

Ma sok házasságban az egyik fő probléma a kommunikáció (hiánya). Általánosságban véve pedig gyakran a férfi az, akinek ezeket a kommunikációs nehézségeket tulajdonítják.

Isten nekünk ajándékozta a keresztény szexet, de pontosan tudja, milyen pusztító tud lenni, ha rossz személyek, rossz célból használják. Az Úr nagyon konkrét és szigorú határokat szab a szexualitásnak a házasságon belül..

A házasságot végtére is Isten adta, hogy megerősítse az övéit és megdicsőüljön ebben is, tehát nem csoda, hogy ez egy állandó és jelentős csatatér.

Ha úgy érzed, hogy bedobnád a törölközőt, hallgass rám: a fű nem zöldebb a szomszédnál sem! A fű ott lesz zöldebb, ahol Isten megöntözi.

Amikor keresztény lettem, megváltozott az életem. Más zenét kezdtem hallgatni, új barátaim lettek, vasárnapjaimat a gyülekezetben töltöttem, estéimet pedig Biblia tanulmányozással. Hirtelen már nem az a nő voltam..

Amikor keresztény lettem, megváltozott az életem. Más zenét kezdtem hallgatni, új barátaim lettek, vasárnapjaimat a gyülekezetben töltöttem, estéimet pedig Biblia tanulmányozással. Hirtelen már nem az a nő voltam..

Hol van Isten a megtört házasságban?

2012-ben a férjem 8 évházasság után el kezdett azon gondolkodni, hogy elhagyjon engem. Belső elégedetlensége, édesanyja elvesztésének feldolgozatlan traumája, és hanyatló lelki élete egyre inkább egy spirállá nőtte ki magát, egészen addig, míg válaszút elé nem érkezett. xyz


Kultúránkat átitatja az az üzenet, hogy a házasságoknak izgalmasnak, szexinek vagy drámával telinek kell lenniük. Nézz meg bármilyen filmet, aminek párkapcsolati cselekménye van.

Talán nem is a szavak mennyisége miatt aggódsz. Talán azon tűnődsz, hogy vajon a szavak önmagukban képesek-e bármit is megváltoztatni. Gondolj a szüleiddel, gyermekeiddel, házastársaddal vagy barátaiddal való kapcsolatodra..

A legtöbbünk szeretné azt hinni, hogy szüleink mindent meegtettek, hogy a legjobbat adják, de bukott, bűnös természetünk miatt (Róma 3:23) még a legjobb szülők is elronthatják időnként.

Néha össze kell törnie szívünknek, hogy általa kinyíljon a szemünk és meglássuk, hogy Isten szívét mi töri össze igazán. Néha meg kell élnünk a fájdalmat, bezárkózottságot..

Gyengeségemben Sátán minden szerepemben támadott... keresztényként, feleségként, és anyaként is. Hazugságait lágy suttogással ültette el bennem.

Vágyhatunk egy romantikus kapcsolatra, mégis félünk attól, hogy a múltunk szabotálni fogja a jövőnket. Sok bántalmazást átélő ember tart attól, hogy a szex..

ami boldogságnak és romantikusnak indul, veszekedésbe és elzárkózásba fordulhat. Senki sem menekülhet a házasság nehézségei elől, mindenki életében vannak hullámvölgyek.

Jézus egyetértett volna a homoszexualitással? Jézusnak a homoszexualitásról való hallgatása tehát azt jelenti, hogy egyetért vele, ahogy az Ószövetség tanításairól való téves nézetek is ezt hangoztatják manapság?!

szex, Isten szerint

Ebben a szex-központú és szeretethiányos világban, az emberek legbelül valódi értékekre vágynak, a tartós szeretet titkára vágynak, élénk szexuális élettel. A tisztább szenvedély iránti törekvés közben, keresztények számára fontos az a kérdés, miszerint "Mi az, ami Isten számára rendben van?"


Amikor rendszeresen eddzük a hála-izmainkat, az újra írhatja a gondolatainkat, hogy odaadóbbak és szeretőbbek legyünk a házastársunkkal szemben. De hogyan ápolhatjuk házastársainkkal a hálás hozzáállást?

Isten erőt ígér a kitartáshoz, de engedelmeskednünk kell az Ő tervének és meg kell tanulnunk örömmel elfogadni azt. Itt van három bibliavers ahhoz, hogy újjáélesszük a romantikát és leküzdjük a kihívásokat.

az igazi megbocsátás nem lehetséges Isten nélkül. azt gondolhatod, hogy lehetetlen megbocsátanod annak a személynek, aki megbántott téged..

lelkipásztorként és családterapeutaként gyakran szembesülök furcsa helyzetekkel, amelyek arra késztetnek, hogy úrja átgondoljam, mire is alapozom a férfi és a nő kapcsolatáról való..

ma már a keresztény párok között is az élettársi kapcsolat van elterjedőben, a "hagyományos" szűzként..

egy házasságban a gyermek a szerelem beteljesülésének kézzel fogható jele. Annak egyértelmű kifejeződése, hogy két élet..

lépten-nyomon beleütközünk abba a kihívásba, hogy a párunk, a szüleink, a gyerekeink tesznek valamit..

lányok, vigyázat! Sok az infantilis férfi. Jól nézd meg, kihez mész hozzá. Nem az anyukáját keresi-e benned, aki ölmeleget – biztonságot ad és táplál?

amit a lelkészed nem mond el a házasságról

Néha úgy érezzük, hogy nem mondanak el nekünk mindent, és ez igaz is lehet. De nem azért, mert nem törődik veled a lelkészed, vagy mert nem akarná, hogy sikeres legyél. Egyszerűen vannak dolgok, amiket egyedül kell megtanulnod.


megígérjük egymásnak az esküvőnkön és nagyon komolyan is gondoljuk. Szeretnénk a szerelmünket megőrizni, ápolni, gondozni holtunkiglan holtáiglan..

minden pár más, mindenki teljesen eltérő "batyuval" érkezik a kapcsolatba. A házasságkötés tíz leggyakoribb buktatója.

a párterapauta és a gladiátor munkájában van valami közös. Ahogyan a gladiátor sosem tudja, mit szabadítanak rá..

milyen folyamaton megy végig két idegen, aki egymásra talál és egy adott ponton elköteleződik egymás mellett?

mindenki szerelmes az esküvője napján. Sokan mégis hamar csalódottá válnak. Vajon miért? A csalódásnak gyakran van egy banális oka: irreális célokat..

jóllehet minden függőség és minden élethelyzet más, vannak olyan tényezők, amelyeket a legtöbb hozzátartozó átél..

mi is a baj az anyósokkal? Miért olyan nehéz sokszor kijönnünk házastársunk szüleivel, testvéreivel, rokonaival?

az életben rengeteg sérelem ér bennünket, és majdnem ennyit – esetenként még többet is – okozunk másoknak.

lerombolt házasság

Annak a ténynek az ellenére, hogy egy apró dolog is elég egy konfliktushoz a házasságban, hamarosan a legtöbb pár a szorongás és a feszültség egy olyan örvényében találja magát, ahol már régen nem tudja senki, hogy mi vagy miért történik.


miért csalódik férfi és nő a házasságban? Dr. mihalec gábor keresztény párterapeuta írása.

különösen, ha már sok éve vagy házas, a párod egyre ritkábban tud valami újjal meglepni. Semmi sem tudja úgy energizálni a házasságot, mint egy jól..

íme egy tíz pontból álló összefoglaló, hogy a házasságban mit érdemes tenni annak érdekében, hogy boldog legyen.

"vallomással tartozom. Randizok valakivel, pedig nős ember vagyok. Ez a lány csodálatos teremtés. Szép, okos, ötletes, erős és szilárdan hisz Istenben.."

miért olyan nehéz időnként a házasság? Miért működnek egyes kapcsolatok, míg mások egyszerűen tönkremennek?

a valódi egyesülés egész életen át tartó tapasztalat. - hogy a házassági kapcsolatban megfelelő megértést szerezzünk, az élethossziglani munka.


# Cikk # Kapcsolataink