5 DOLOG, AMIRE EGY FELESÉGNEK IGAZÁN SZÜKSÉGE VAN

Ma sok házasságban az egyik fő probléma a kommunikáció (hiánya). Általánosságban véve pedig gyakran a férfi az, akinek ezeket a kommunikációs nehézségeket tulajdonítják.De nem a férfiak az egyedüliek, akiknek kommunikációs problémáik vannak. Számtalan olyan dolog van, amire a feleségeknek szükségük lenne a férjüktől, de nem tudják, hogyan fejezzék ki azt, vagy épp azért hezitálnak, mert félnek, hogy a kérésük feszültséget szül. Nem rég több mint 200 nőnek tették fel a kérdést: "Mi az, amire szükséged lenne a férjedtől, de nem tudod, hogyan kérd meg rá?" Íme a top 5 válasz:

5. Szóbeli megerősítés
Egy nő talán tudja, hogy ő a legszeretettebb a férje életében, de mégis sokat számít neki, hogy ezt hallja is! "Még mindig szükségem van arra, hogy tudjam, tetszem neki és még mindig értékes vagyok" - mondta a felmérésben résztvevő egyik hölgy. A nők jól érzékelik, mikor férjük tesz valamit, hogy kifejezze elismerését, de a megkérdezettek közül mégis sokaknak a szavak jelentik a legtöbbet. Egyikük így fejezte ki: "Szerintem sok férfi szavak nélkül próbálja ezt elmondani, de tudjuk, hogy a szavaknak erejük van…"

4. Osztatlan figyelem
Élethelyzettől függetlenül mindenki életében vannak dolgok, amik elterelik a figyelmét. A gyerekek azok, akiket gyakran úgy jellemzünk, mint akiknek kikapcsolja az agyát a technológia, de egyre inkább igaz ez a tendencia a felnőttekre is. Egy hosszú nap után ez így néz ki: hazaérni és csak nézni ki a fejünkből. De kimutatták, hogy ez egy kritikus időszak fontos, házasságot érintő beszélgetések szempontjából is – olyan időszak, amikor itt az ideje figyelmesen és zavartalanul hallgatni.

A megkérdezett feleségek közül sokaknak többet mond a szemkontaktus, mint azt hogy: "Figyelek!". Azt is jelenti: "Értékes vagy!". Az egyikük így fejtette ki: "Úgy gondolom, hogy a szemkontaktus óriási dolog egy pár életében. Építi az intimitást, a bizalmat és segít a feleségnek tudnia, hogy a napja, és amiket elvégzett, nem egy buborék csupán. A szemkontaktus azt mondja: 'Törődöm veled és megadom neked azt az időt és figyelmet, amit megérdemelsz emberként és társként is.' "

Ha a társad nem tud a szükségleteidről, akkor nem is tudja kielégíteni őket


3. Egyedül töltött idő
Nehezen megoldható, hogy időt tudjunk fordítani magunkra - s különösen a feleségek számára nehéz ez, akik a gyermeknevelés kihívásaival küzdenek. A legtöbben azt fejezték ki, hogy ha férjük lehetővé tenné, hogy önmagukra is juthasson idejük, akkor valószínűleg kevésbé lenne bűntudatuk, sőt, megújulnának.

"Szerintem mi nők akkor érzünk bűntudatot, amikor a családunktól veszünk el időt. Pedig képesnek kell lennünk elvonulni és tudni, hogy a társunk és a gyerekeink mind örülnek annak, hogy sikerül időt szakítanunk magunkra" - mondta az egyik nő. "Néhány anya - ahogyan én magam is - introvertált és ugyanazok a szükségletei, mint azoknak az introvertáltaknak, akik nem anyák. Nem egyszerűen csak egyedül akarunk lenni, hanem szükségünk van az egyedüllétre."

2. Romantika
Ez a pont feltehetőleg nem meglepő, de a felmérés azt mutatja, hogy nem csupán egy sztereotípia az, hogy a nőknek szüksége van a romantikára – ez maga a valóság. A válaszadók közül a legtöbb feleség azt fogalmazta meg, hogy nem csak egy randi estre van szükségük, hanem arra, hogy a férjük valami tervvel álljon elő. Mivel a családi és a menetrend szerinti programok a feleségek vállaira nehezülnek, elmondásuk szerint szívesen vennék, ha a férjük előrukkolna valamilyen hétvégi tervvel és egy előre leszervezett bébiszitterrel.

1. Segítségnyújtás
A legnépszerűbb válasz - elsöprő többséggel - a segítségnyújtás volt, a legkülönbözőbb formákban. Legyen szó akár arról, hogy a férj átvállal valamit, ami általában úgynevezett 'női munka', mint például főzés és takarítás, vagy akár arról, hogy segítsen a napi döntésekben, a gyermekek fegyelmezésében, sőt a barátok körüli dilemmákban is. A visszajelzéseket adó nők nyomatékosan kifejezték, hogy sóvárognak a férjüknek ezen dolgokban való részvételére.

A legtöbb feleség - akik édesanyák is - hiszi, hogy az apák szerepe ugyanolyan létfontosságú. Amikor egy apa rákapcsol, és minél inkább bevonja magát a mindennapi teendőkbe, valamint a gyermekei szükségleteibe, akkor azt kommunikálja a felesége felé, hogy érti, milyen fontos is ez a szerep.

Egy jobb megértés
A feleségek top 5 szükségletének megismerése segíteni fog a férjeknek jobban megérteni a feleségüket és együttműködni velük. Ugyanez igaz a feleségekre is, elmagyarázva a szükségleteiket a férjüknek. Elmondani a társadnak, hogy mire van szükséged, az kulcsfontosságú; ha a társad nem tud a szükségleteidről, akkor nem is tudja kielégíteni őket. (Joy Allmond)


Ezeket is ajánljuk


Lerombolt házasság

7 csodálatos dolog egy "unalmas" házasságban

A nős ember randevúja


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifearchiv Nem rég több mint 200 nőnek tették fel a kérdést: "Mi az, amire szükséged lenne a férjedtől, de nem tudod, hogyan kérd meg rá?" Íme a top 5 válasz..

Közzétette: Nicelife2022. december 9., péntek