Videók

Gesztesi Károly: Máté evangéliuma

Gesztesi Károly egyik be nem fejezett projektje volt négy evangélium hangoskönyvként való felolvasása, amelyet ajándékként szánt minden embernek. Az általa elkezdett hanganyagot fia, Gesztesi Máté fejezte be.

Gesztesi Károly: Márk evangéliuma

Gesztesi Károly egyik be nem fejezett projektje volt négy evangélium hangoskönyvként való felolvasása, amelyet ajándékként szánt minden embernek. Az általa elkezdett hanganyagot fia, Gesztesi Máté fejezte be.

Gesztesi Károly: Lukács evangéliuma

Gesztesi Károly egyik be nem fejezett projektje volt négy evangélium hangoskönyvként való felolvasása, amelyet ajándékként szánt minden embernek. Az általa elkezdett hanganyagot fia, Gesztesi Máté fejezte be.

Gesztesi Károly: János evangéliuma

Gesztesi Károly egyik be nem fejezett projektje volt négy evangélium hangoskönyvként való felolvasása, amelyet ajándékként szánt minden embernek. Az általa elkezdett hanganyagot fia, Gesztesi Máté fejezte be.

A főoldalról

Ismert személy
A hollywoodi sorozatsztár megtérése

Danica McKellar a közelmúltban elmondta, hogy szíve nemrégiben kiteljesedett az Úr iránti szeretetben, és elindult új hitbéli útjára.


Hit és bizalom
Honnan tudom, hogy Isten megcselekszi a lehetetlent?

Előfordult már olyan helyzet az életedben, amikor életkörülményeid lehetetlennek tűntek, és azon töprengtél, vajon Istennek valóban..


Kortárs
Mutasd meg az Atyát

A Kendrick testvérek legújabb sikerfilmje ezúttal az apaság fontosságát mutatja be melegszívű, távollévő és bántalmazó apák valós történeteinek tükrében.
Zavarba ejt bennünket a való világ. Érteni szeretnénk a magunk körül látottakat. Sok tudós megfogalmazta a minden dolog mögött ott rejtőzködő, égető kérdést: 'Honnan jöttünk, mi végre vagyunk a világon?'

az egyik legismertebb keresztény író, Max Lucado segít a kisgyermekeknek (is) megragadni Isten végtelen szeretetét ebben a gyönyörűen illusztrált történetben, amikor felfedi Isten csodálatos világát.

bárki mondhatja, hogy hisz, amíg nincs próbára téve az ő hite. Na de mi is az életet adó hit valódi próbája?

most, hogy annyi minden történik körülöttünk a Világban és szinte egyszerre történnek szerencsétlenségek és különbözõ katasztrófák, egyre gyakrabban kapunk olyan kérdéseket..

a szombati pihenőnap a Pápa szerint

Reggeltől estig nyomjuk a gázpedált. Ez tönkreteszi mentális, spirituális és fizikai egészségünket. Ráadásul romboló hatással van a családra és ezáltal a társadalomra.xyz


a kis pásztorfiú erősen hisz a messiásban, hiszen apja találkozott is vele. A születés évfordulójának különös éjszakáján arról ábrándozik, hogy talán egyszer ő is találkozik vele.

nick Vujicic karok és lábak nélkül született. Mégis világhírű prédikátor és motivációs tréner lett belőle. Budapesten tartott előadása előtt adott interjút a Petőfi TV riporterének..

a Biblia teljesen egyértelműen ír arról, hogy a keresztényeknek kerülni kell minden ilyen boszorkányságot. A gyermekeinket a helyes útra kell terelnünk.

2020. május 14-ére a pápa összehívta a világ vezetőit. A nyilatkozatot Doug Batchelor elemzi és értékeli.

"úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei atyátokat."

"néhány hete egy rövid időre letáboroztam. kíváncsi voltam, hogy mit csinálunk olyan helyzetekben, amikor nem könnyű szeretni."

mindannyian szüntelenül keresünk valamit. A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy valami hiányzik az életünkből.

mindannyian szüntelenül keresünk valamit. A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy valami hiányzik az életünkből.

Jézus az úr ebben a házban!

Részlet az Imával nyert csaták filmből. Egy fordulópont. Amikor összefogsz Istennel, és Uradnak ismered el Őt. Ezután Sátánnak nincs esélye ellened.


ferenc Pápa 2018. szeptember 5-én általános kihallgatás keretében a Tízparancsolatról szóló katekézisében..

Isten azt kívánja minden apától, hogy bátran lépjen fel. És bármibe is kerül, vállaljon szerepet a gyermekei életében. Ez több, minthogy jelen van, hogy eltartja őket..

elgondolkodtál már azon, milyen lenne, ha Jézus most jönne el közénk?

a korábbi videóból megismerhettük, hogy az utolsó napokban lesz két meghatározó pecsét, illetve jel, és e két egymással szembenálló jel egyikét minden ember..

a legtöbben nem is tudják, hogy a Biblia szerint az utolsó időkben mindenkinek két jel közül kell választania. az egyik csoportnak Isten pecsétje lesz..

"ne ártsatok se a földnek, se a tengernek, se a fáknak addig, míg meg nem pecsételjük a mi Istenünk szolgáit az ő homlokukon."

nick, akit gyerekkorában csúfoltak, és öngyilkos is akart lenni, már több száz iskolában beszélt az iskolai bántalmazások kapcsán. Szavai mélyen őszinték..

denzel Washington szavai (nemcsak) végzősök számára, melyek tele vannak inspirációval, és Isten iránti hálával.

a szépség és az esküvő réme

500 évvel a reformáció után az ökumenikus egység a protestánsok és a katolikusok között elérhető. Mit mondana Luther erről?


a történet Hóseás próféta történetén alapszik, akitől azt kérte Isten, hogy vegyen feleségül és vásároljon ki adósságából egy parázna nőt.

Az apa feleségével és két fiával a mindennapi betevő falatért küzd egy tanyán, a szárazság ellen. Ám hiába imádkozik, az Úr nem ad esőt.

ez nem egy "mit szabad és mit nem" kérdés, hanem ez arról szól, hogy szeretjük Őt, aki ezt a világot és minket megteremtett..

10-ből 9 ember abszolút nem érti meg a kereszténység lényegét. Mert ez teljesen másról szól, mintsem hogy te mit tehetsz..

a nagy kérdés: vajon hagyná-e Isten örökké égni azokat, akik nemet mondtak neki?

a halál levele Jézusnak, melyre megérkezik a válasz is.

a jelenések 7 trombitájának utolsó 3 trombitáját "jaj"-nak hívja. A "jaj" jelentése: nagy szomorúság, gyötrelem..

észak-Afrikától a Közel-Keletig diktátor rezsim volt hatalmon. Hatalmas zavargások törtek ki és úgy tűnt, hogy létrejöhet..

5 lépés az örökkévalóságig

A történelem során az emberiség megszállottan kereste az örök élet titkát. Létezik egy járható út, amivel tovább élhetsz, s nemcsak 20-30 évvel, hanem örökké.


a Biblia telis-tele van testvérek közötti csatározások történeteivel. És szép számban ismerünk ilyet.. xyz

egy fiatal srác görbe tükröt állít elénk, és azt kéri gondolkodjunk el, ő miért gyűlöli a vallást, a vallásosságot..

mi történik igazán körülöttünk? E kérdést közelíti meg Kovács-Bíró János a Biblia és a mindennapi tapasztalat oldaláról.

a dokumentumfilm több személyen keresztül mutatja be a pornográfia hátterét, köztük egy volt pornószínésznő és egy megszabadult pornófüggő..

Isten tűzzel tisztítja meg az Univerzumát a bűntől, de a Biblia tényleg azt tanítja, hogy az elveszettek örökké égnek a pokolban?

a Pápa lényegében azt mondta: "a vasárnapünneplés olyan szent, hogy ez Krisztus minden kegyelmének közvetítője."

élünk, meghalunk és vége? Esetleg újjászületünk más testben? Felkerülünk a Mennybe, vagy szenvedünk a Purgatóriumban?

az emberek szabadok akarnak lenni. Szabadok minden erkölcsi korláttól. De milyen áron? Isten törvénye állandó.

apai fogadalom

Négy ember, egy elhívás: szolgálni és védeni. Mindannyian tudják, hogy Isten arra vágyik, hogy ezek a férfiak, apák a gyermekeikkel is törődjenek.


vajon érezzük-e súlyát az Úr színe előtt tett fogadalomnak?

mindenki fut, siet, kapkod. kapkod tetteiben, kapkod dolgok után, és kapkod levegőért.. Nincs perc, mikor ne a következő teendőt látná.

gondoltál már arra, hogy a tékozló fiú testvére hogyan győzi le irígységét?

a film készítője öt kontinenset utazott be, mivel Isten egyedi szerető és Teremtő erejét akarta bemutatni.

''atyánk, készíts fel minket a keskeny útra. Hívj minket! Vonzz be minket!''

greg Pleasant ügyvéd kiválónak hitt élete darabokra hullik; ekkor érkezik egy titokzatos ügyfél. s valami rendkívüli dolog veszi kezdetét.

félelmetes és csodálatos alkotás vagy. És a Mennyek Istene az, aki alkotott téged.. Van egy apró fehérje molekula, a laminin..

egy szemléletes videó arról, hogy mi van ha nem megfelelő alapra építkezünk.

szeretetnepper

"Készült egy nagyon figyelemreméltó alkotás, amely kicsit kilóg a hazai filmes mezőnyből: színvonalas és üzenetében nagyon erős hatású" - vélekedett Gesztesi Károly színész, a Szeretetnepper című film narrátora.


itt van néhány ok, amiért az emberek nem járnak gyülekezetbe.. A videó egyszerűen oszlatja el a félelmeket.

mi áll a vonzás törvénye mögött? Tényleg képesek vagyunk irányítani a saját életünket?

egyszer mindenkiben felmerül a kérdés: ki vagyok? Miért születtem? Honnan jövök? Hová tartok? Mi az élet értelme?

a klipp lényege, hogy emlékeztessen bennünket arra, hogy minden helyen és minden helyzetben Jézus jelen van.

zseniális kisfilm a fiú küldetéséről! "Mert ő a mi békességünk, aki ... Az ő testében lebontotta az elválasztó falat, az ellenségeskedést."

minden házasság egy igennel kezdődik. De mi kell ahhoz, hogy egy igazán jól működő kapcsolat maradjon?

300 keresztény felveszi a harcot a pokol minden seregével és majdnem győzedelmeskednek. A háromszáz végül is elveszti a csatát, mert nem jött..

részlet a Ben Hur című filmből. Bemutatja, hogy Isten szeretete mindig velünk van, a legnehezebb pillanatokban is.

a kupaktanács

Képzeld el, hogy a személyiségünk összetevői kupaktanácsot tartanának a sorsunk felől. A Szív úr összetűzésbe kerülne az Elmével. Az Akarat ellenkező irányba szeretne menni, mint a Lelkiismeret. Az Emlékezetnek túl sűrün lennének kihagyásai. Az Érzelem pedig mindig valami szokás rabjává válna. De amikor megjelenik a Fény az életükben, mindannyian a hatása alá kerülnek.


Jézus mondta: menjetek, gyűjtsetek tanítványokat! Mi lenne ha a tanítványozás sokkal inkább arról szólna, amiről kellene?

john Harper lelkész életének utolsó percei. Történet a Titanic katasztrófája kapcsán John Harperről, aki hitével és odaszánásával sokakat mentett meg.

motivációs részlet a végtelen hit című remek filmből, melyben az elkeseredett férfi Istenhez fordul segítségért. A hithez fordul, hogy megküzdjön a kudarcaival.

rövid, művészien kivitelezett film; Jézus története a modern világ szemszögéből. "Én vagyok a világ világossága.. aki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé.."

"és az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak."

igaz történet alapján készült rövidfilm egy stopposról, akinek nagyon rosszul indult a napja...

egy férfi beleesett egy lyukba és nem tudott kijönni. Arra jöttek különböző emberek, akik tanácsot adtak, hogyan tudna kijutni onnan..

"jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket."

értékes vagy!

A vemikek apró faemberkék voltak. Mindegyiküket ugyanaz a mester, Eli faragta, akinek a műhelye egy közeli dombról nézett le falujukra. Mindegyik faemberke különbözött valamiben a többitől.


egy épület? Egy pásztor? Vagy a munkatársak? A zene, a szolgálatok? A tradíció? Nem ezek képezik a gyülekezetet..

ez a videó emberközelbe hozza Isten áldozatának jelentőségét, amit azért adott, hogy éljünk. "Mert úgy szerette Isten e Világot, hogy az ő egyszülött fiát adta.."

"mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen.."

a filmbeli apa jelképezi Isten szeretetét. Bárhol is vagy és akármit is csinálsz, Isten szeretete állandó.

egy rövidfilm arról, hogy kiben bízhatsz igazán!

egy tökéletes példa arra, hogy az életünkben mi mindennel foglalkozunk, és hogy Istennek mit szánunk oda.

mennyire vagy elég jó!? Avagy miért kegyelem a kegyelem?

nick Vujicic a főszerepben. A filmben két lehetőséget láthatunk, melyek közül mi is választhatunk.


# Videók