Hit és bizalom

Hogyan tapasztaljuk meg Isten jelenlétét?

Jézus követőinek szüksége van arra, hogy Isten jelenlétében éljenek. Többre van szükségünk azonban, mint Isten jelenlétének teológiája: jelenlétének megtapasztalása az, amire szükségünk van.

A fenséges élet 5 fontos titka

Van bennünk valami, ami vonzódik a rejtélyes, paradox vagy akár misztikus dolgok iránt. Talán azért, mert Isten képmására lettünk teremtve, és Ő maga is egy kicsit ilyen számunkra.

15 C.S. Lewis-idézet, hogy a hited megerősödjön

Amikor Krisztust követjük, mindannyian arra törekszünk, hogy feltétel nélkül és teljes bizalommal ismerjük és kövessük Őt.
C.S. Lewis minden idők egyik legtöbbet idézett szerzője. Mély ismerete és az Úr megértése egyszerre volt költői és mély.

22 erőteljes AW Tozer-idézet

AW (Aiden Wilson) Tozer keresztény lelkész, lelki tanácsadó és író volt. Manapság széles körben ismerik nagyszerű irodalmi műveiről. AW Tozer-idézetek gyakran hallhatóak szerte a világon prédikátorok és keresztények ajkán.

A főoldalról

Mindennapok
A teniszbajnok Jézusnak adott hálát a tornagyőzelemért

"Ez hihetetlen. Főleg az után, ahogy alakultak a dolgok Európában a nyár elején. Úgy örülök! Szeretném megköszönni Uramnak és Megváltómnak, Jézus Krisztusnak"


Hit és bizalom
Hogyan tapasztaljuk meg
Isten jelenlétét?

Jézus követőinek szüksége van arra, hogy Isten jelenlétében éljenek. Többre van azonban szükségünk, mint Isten jelenlétének teológiája: jelenlétének megtapasztalása az..


Kortárs
Premier: A másik cipőjében

Belefáradva az iskolai bántalmazásba, Cassandra Evans azért imádkozik, hogy ellensége, Katie Sharp, a közösségi média királynője megtudja, milyen is egy nap az ő helyében. Imájára váratlan válasz érkezik, amikor a 'másik cipőjében' ébrednek.HIRDETÉSSátán megpróbálja elterelni a figyelmünket az igazságról. El akarja terelni a figyelmünket, és lerombolni az ellenállásunkat. Tehát, ha azon kapod magad, hogy lelki támadás alatt érzed magad, tízből kilencszer..

Előfordult már olyan helyzet az életedben, amikor életkörülményeid lehetetlennek tűntek, és azon töprengtél, vajon Istennek valóban minden lehetséges és számára..

Isten igéje sokat tud mondani arról, hogyan várjunk. A bibliai várakozás nem passzív, mint például a vonat érkezésére várni. Ez egy aktív, harcias fajta várakozás. Hogyan várjuk tehát az Urat úgy, hogy tiszteljük őt..

Jézus nem csak alamizsnát osztogatott a szegényeknek, hanem kenyeret tört velük. Barátságot kötött velük. És még Ő maga sem rendelkezett otthonnal vagy hellyel, ahová lehajthatta volna a fejét.

Nem Ő, mi változtunk meg! Mi lettünk elutasítók, gorombák, szkeptikusak, sztoikusok, hitetlenek és még sorolhatnám. Jellemfogyatékosságunk legfőbb ismérve, hogy megváltozott az adott szavunk értéke..

"Mert én nem az íjamban bízom, nem a fegyverem segít meg engem. Te segítesz meg ellenségeinkkel szemben, gyűlölőinket te szégyeníted meg."

Kétségeid vannak üdvösséged felől? Ezzel nem vagy egyedül. Számos Krisztust követő tapasztalja időnként, hogy hite meginog és az ellenség vádakat súg a fülébe, mely kétségeket ébreszt benne azzal kapcsolatban, valóban üdvössége van-e.

Az időnket sokkal inkább tévézéssel, közösségi médiával vagy zsúfolt napirenddel töltjük és nem szentelünk időt arra, hogy jó alapot rakjunk le a szellemi dolgokhoz.

három mód arra, hogy tudd, Isten akarata-e

Szeretnéd tudni, mi Isten akarata számodra? olyan sok hang van az életünkben, hogy könnyen elfelejtjük milyen Isten hangja. Csak azért, mert egy lehetőség kínálkozik, és vonzónak tűnik, nem feltétlenül jelenti azt, hogy Istentől származik.


Ezek az idézetek inspirálni fognak téged, hogy nagyobb hited és mélyebb kapcsolatod legyen a Teremtőddel. "Soha ne félj az ismeretlen jövőt egy jól ismert Istenre bízni."

függetlenül attól, hogy pénzügyi, egészségügyi, vagy párkapcsolati problémád van, bízz abban, hogy Isten mindig jelen van, még a hallgatás közepette is.

Isten tudja, hogy életünk során mennyi mindennel kell megküzdenünk, de Ő arra is választ ad, hogy mit tegyünk ezekben a harcokban.

Hiszem, hogy legalább 9 ok létezik, amiért Isten néha nemet mond, és úgy dönt, hogy nem ment ki minket egy-egy élethelyzetből. Ha Te is úgy érzed, hogy minden oldalról nyomás nehezedik rád..

amikor ideálisak a körülmények, a nehéz helyzetek enyhülnek, akkor könnyen hálát adunk neki. De mi van azokkal az időkkel, amikor nehéz körülményeim vannak?

"egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!"

minden teher elviselése, minden próba kiállása Jézus erején és nem a mi erőnkön múlik! És az a legjobb mindebben, hogy Ő ezt az erőt kész megosztani velünk.. xyz

hogyan tudjuk megérteni az Isten irántunk való szeretetét? Talán annyi esélyünk van rá, mint megragadni az örökkévalóságot.

mialatt vársz, hogyan bízzál Istenben?

A Biblia világosan leírja, hogy életünk során különböző időszakokon megyünk keresztül. Egyik ilyen időszak, amiről Isten újra és újra beszél, a várakozás időszaka. Mialatt várakozol, Isten dolgozik.


"tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből; hanem drága véren, mint hibátlan és.."

a szellemi harcnak nem kell egy furcsa, zavaros, túlságosan szellemi dolognak lennie. Felismerhető, egyértelműen jelzett és megtapasztalható Isten erejében.

számos kiváló lelkész és keresztény vezető elgyengülésének az esélye megvan, és sok esetben sajnos meg is történik.

az emberi élet alapvető lételeme az, hogy kapcsolatban áll. kapcsolat nélkül nem tud létezni. kapcsolatban van az ember a világgal, de..

Isten gyermekeként megtapasztaltam már, hogy Isten nem úgy munkálkodik ezen a világon, ahogyan azt eleinte elképzeljük. Biztos mindenkinek van egy Istenképe..

talán te is, aki éppen e sorokat olvasod, hosszú ideje küzdesz egy kérdéssel a fejedben, nem tudsz döntésre jutni egy számodra nagyon fontos ügyben, esetleg képtelen vagy elképzelni, mi..

Jézus ígéretet tett Isten gyermekeinek már több ezer évvel azelőtt, mielőtt kialakulhatott volna a magányosság, szeretetlenség, meg nem értettség..

szükségünk van ígéretekre életünkben, különben sokszor nem tudnánk tovább haladni azon az úton, amiről meg vagyunk győződve, hogy a mi utunk.

amikor Isten nem válaszol, azzal is válaszol

Olyannak ismertem meg Istent, Aki akkor is lát, amikor mások nem vesznek észre. Aki minden körülmények között lát: akkor is, ha minden rendben van, de akkor is, ha semmi sincs rendben!


annyiszor emlegetjük a Bibliát úgy, mint Isten szava, Isten igéje – ami igaz, szent, cselekvő, élő és ma is ható – hogy mindeközben elfelejtünk..

nekünk, embereknek az életünkben mindig valami nagyon biztos tényezőre van szükségünk ahhoz, hogy előre tudjunk tervezni..

"ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre."

gondoltál már valaha úgy magadra, amióta hiszel Istenben, hogy tulajdonképpen egy hatalmas család részesévé váltál Jézus Krisztus által?

míg egyesek egy zseniális műnek mondják, mások meg vannak győződve, hogy egy igen ártalmas alkotás.

az Úr megígérte, hogy soha nem hagy el minket és soha el nem feledkezik rólunk. Ha úgy is tűnik, hogy távol van tőlünk, közelebb van, mint gondolnánk.

"Hogy kérdezhetsz ilyet? Hiszen keresztény vagyok, így Istenben." -mondanád. De biztos vagy te ebben? Könnyű helyzetben nem nehéz ezt kijelenteni; de mi lenne, ha hasonló nehézség várna ránk, mint például Jóbra?

a keresztényeket hívőknek hívják, de sokszor inkább hitetlen hívők vagyunk. Jobban bízunk a barátainkban, a bankban, mint Istenben, és az ő szavában.

valóban Isten szól hozzám?

Manapság sok keresztyén állítja, hogy Isten szólt hozzá. Bár hiszem, hogy Isten ma is szól az ő gyermekeihez személyesen, nem minden hozzánk szóló hang származik Istentől. Hogyan kerülhetem el a megtévesztést? Honnan tudhatom, hogy amit hallottam, az valóban Istentől jött?


ne a félelem határozza meg a sorsodat. A ''ne félj'' azt jelenti, hogy ne fuss el!

"ha az ember a biztonságos Isten hitében él, megtanulja, hogy bízzon magában és a többiekben."

noé bárkája mindenre megtanított, amit az életről tudni kell.

ha azt mondom: 'keresztény vagyok...'

Isten az apákat tanítóknak, védelmezőknek, gondoskodóknak szánta. Azt kívánja az apáktól, hogy bátran lépjenek fel, és bármibe is kerül, vállaljon szerepet a gyermekei..

szép idézetek a hitről és az imáról; olyan gondolatok ezek, melyeket nem lehet félvállról venni.

legyen boldog az új év! Tippek a harmonikus kezdésre, Istennel.

amit gyakran magánynak hívsz, az valójában egy honvágy Istenhez. Csak ezt soha nem ismerted fel. Arra lettél teremtve, hogy egy személyes, bensőséges kapcsolatban élj Jézus Krisztussal..

szíved vezetése

Szíved az életed működésének hadügyminisztériuma. Ennek eredményeként szíved irányultsága életed minden területére hatással van.


bár nálunk egészen másfajta változásokra van szükség, mindenképpen tanulhatunk a távoli földrészeken történő..

nem kellene meglepjen ez téged, hogy nem minden működik jól ebben a világban. Nem minden ember boldog, ezen a világon..

Jézus követőjeként folyamatosan tüzes nyilak kereszttüzében állsz. Mik is lehetnek ezek a tüzes nyilak, amelyekkel találkozhatsz?

nézd meg jól e kettő lehetőséget, mit kínál számodra. Dönts belátásod szerint melyiket választod.

gyakran megkérdezik az emberek a vallások képviselőit: ha van Isten, miért engedi meg azt a sok szenvedést és bajt, amely sújtja világunkat, benne a sok ártatlan embert és gyermeket?

Jézus egy alkalommal azt mondta: "jaj annak, aki csak egyet is megbotránkoztat e kicsinyek közül. Jobb annak, ha malomkövet vetnek a nyakába.."

van egy jó hírem azoknak, akik úgy érzik, hogy Isten egy nehéz időszakon vezeti most őket keresztül, azoknak, akik boldogtalannak..

 

semmit sem kaptam, amit akartam és mégis megkaptam mindent, amire szükségem volt.

 


# Cikk # Hit és bizalom