Hit és bizalom

Hogy várjunk az Úrra, amikor az élet nehéz?

Isten igéje sokat tud mondani arról, hogyan várjunk. A bibliai várakozás nem passzív, mint például a vonat érkezésére várni. Ez egy aktív, harcias fajta várakozás. Hogyan várjuk tehát az Urat úgy, hogy tiszteljük őt, reménységgel töltsön el minket..

Jézus "kényelmetlen" tanítása

Jézus nem csak alamizsnát osztogatott a szegényeknek, hanem kenyeret tört velük. Barátságot kötött velük. És még Ő maga sem rendelkezett otthonnal vagy hellyel, ahová lehajthatta volna a fejét. Nem csak gyógyszert dobált a leprásoknak..

Nem olyan, mint az ember...

Nem Ő, mi változtunk meg! Mi lettünk elutasítók, gorombák, szkeptikusak, sztoikusok, hitetlenek és még sorolhatnám. Jellemfogyatékosságunk legfőbb ismérve, hogy megváltozott az adott szavunk értéke és tartalmának hitelessége is.

A szabadító

"Mert én nem az íjamban bízom, nem a fegyverem segít meg engem.
Te segítesz meg ellenségeinkkel szemben, gyűlölőinket te szégyeníted meg."

A főoldalról

Ismert személy
Dwayne Johnson hálája keresztény barátja felé

Brunó végig támogatta Dwayne-t fiatal korában, amit a színész szeretett volna megköszönni neki; így egy terepjárót vett Brunónak, hogy megköszönje mindazt, amit érte tett."


Lelki egyensúly
Isten üzenete a túlterhelt nőknek

Ez az, ami a jelenlegi mindennapjaimat jellemzi: zaklatott, sietős és elnehezült. Küzdelmesen, igyekezve, mégis nehézkesen toporgok egy helyben..


Kortárs
Isten nem halott 4

Dave tiszteletes ezúttal a keresztény hátterű otthoni oktatás védelmére kel, miután egy ellenőrzés során hiányosságokat találnak náluk.

Kétségeid vannak üdvösséged felől? Ezzel nem vagy egyedül. Számos Krisztust követő tapasztalja időnként, hogy hite meginog és az ellenség vádakat súg a fülébe, mely kétségeket ébreszt benne azzal kapcsolatban, valóban üdvössége van-e.

 

 

Az időnket sokkal inkább tévézéssel, közösségi médiával vagy zsúfolt napirenddel töltjük és nem szentelünk időt arra, hogy jó alapot rakjunk le a szellemi dolgokhoz.

Ezek az idézetek inspirálni fognak téged, hogy nagyobb hited és mélyebb kapcsolatod legyen a Teremtőddel. "Soha ne félj az ismeretlen jövőt egy jól ismert Istenre bízni."

szeretnéd tudni, mi Isten akarata számodra? olyan sok hang van az életünkben, hogy könnyen elfelejtjük milyen Isten hangja. Csak azért, mert egy lehetőség kínálkozik, és vonzónak tűnik, nem feltétlenül jelenti azt, hogy Istentől származik.

függetlenül attól, hogy pénzügyi, egészségügyi, vagy párkapcsolati problémád van, bízz abban, hogy Isten mindig jelen van, még a hallgatás közepette is.

Isten tudja, hogy életünk során mennyi mindennel kell megküzdenünk, de Ő arra is választ ad, hogy mit tegyünk ezekben a harcokban.

Hiszem, hogy legalább 9 ok létezik, amiért Isten néha nemet mond, és úgy dönt, hogy nem ment ki minket egy-egy élethelyzetből. Ha Te is úgy érzed, hogy minden oldalról nyomás nehezedik rád..

amit gyakran magánynak hívsz, az valójában egy honvágy Istenhez. Csak ezt soha nem ismerted fel. Arra lettél teremtve, hogy egy személyes, bensőséges kapcsolatban élj Jézus Krisztussal..

gyakran megkérdezik az emberek a vallások képviselőit: ha van Isten, miért engedi meg azt a sok szenvedést és bajt, amely sújtja világunkat, benne a sok ártatlan embert és gyermeket?

talán te is, aki éppen e sorokat olvasod, hosszú ideje küzdesz egy kérdéssel a fejedben, nem tudsz döntésre jutni egy számodra nagyon fontos ügyben, esetleg képtelen vagy elképzelni, mi.. xyz

"egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!"

minden teher elviselése, minden próba kiállása Jézus erején és nem a mi erőnkön múlik! És az a legjobb mindebben, hogy Ő ezt az erőt kész megosztani velünk..

szíved az életed működésének hadügyminisztériuma. Ennek eredményeként szíved irányultsága életed minden területére hatással van.

Isten az apákat tanítóknak, védelmezőknek, gondoskodóknak szánta. Azt kívánja az apáktól, hogy bátran lépjenek fel, és bármibe is kerül, vállaljon szerepet a gyermekei..

ha nem tanulod meg a várakozás alatt, hogyan bízzál Istenben, akkor életed egy jelentős részét nem Istenben bízva éled.

hogyan tudjuk megérteni az Isten irántunk való szeretetét? Talán annyi esélyünk van rá, mint megragadni az örökkévalóságot.

Jézus egy alkalommal azt mondta: "jaj annak, aki csak egyet is megbotránkoztat e kicsinyek közül. Jobb annak, ha malomkövet vetnek a nyakába.."

"tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből; hanem drága véren, mint hibátlan és.."

a szellemi harcnak nem kell egy furcsa, zavaros, túlságosan szellemi dolognak lennie. Felismerhető, egyértelműen jelzett és megtapasztalható Isten erejében.

számos kiváló lelkész és keresztény vezető elgyengülésének az esélye megvan, és sok esetben sajnos meg is történik.

Jézus követőjeként folyamatosan tüzes nyilak kereszttüzében állsz. Mik is lehetnek ezek a tüzes nyilak, amelyekkel találkozhatsz?

noé bárkája mindenre megtanított, amit az életről tudni kell.

2017-ben is sok természeti katasztrófa sújtotta világunkat: két nagy hurrikán sújtott le az egyesült államok területén, a mexikói földrengés..

bár nálunk egészen másfajta változásokra van szükség, mindenképpen tanulhatunk a távoli földrészeken történő..

az emberi élet alapvető lételeme az, hogy kapcsolatban áll. kapcsolat nélkül nem tud létezni. kapcsolatban van az ember a világgal, de..

Isten gyermekeként megtapasztaltam már, hogy Isten nem úgy munkálkodik ezen a világon, ahogyan azt eleinte elképzeljük. Biztos mindenkinek van egy Istenképe..

hinned kell az egyetlen hősben, aki valaha is megmentette a világot. Győzhetsz a legnagyobb küzdelemben, ami valaha is folyt földön és égen, mert hozzá tartozol!

nem egy hívő embertől hallottam már, hogy úgy érzik, Isten nem figyel rájuk, nem hallgatja meg őket; vagy, ha mindkettőre igen is a válasz, akkor sem válaszol.

nem kellene meglepjen ez téged, hogy nem minden működik jól ebben a világban. Nem minden ember boldog, ezen a világon..

Jézus ígéretet tett Isten gyermekeinek már több ezer évvel azelőtt, mielőtt kialakulhatott volna a magányosság, szeretetlenség, meg nem értettség..

szükségünk van ígéretekre életünkben, különben sokszor nem tudnánk tovább haladni azon az úton, amiről meg vagyunk győződve, hogy a mi utunk.

van egy jó hírem azoknak, akik úgy érzik, hogy Isten egy nehéz időszakon vezeti most őket keresztül, azoknak, akik boldogtalannak..

legtöbbünk, akik rendszeresen járnak templomba és részesei a gyülekezet életének átmegyünk olyan időszakokon, amikor az elhagyásáról gondolkozunk.

annyiszor emlegetjük a Bibliát úgy, mint Isten szava, Isten igéje – ami igaz, szent, cselekvő, élő és ma is ható – hogy mindeközben elfelejtünk..

nekünk, embereknek az életünkben mindig valami nagyon biztos tényezőre van szükségünk ahhoz, hogy előre tudjunk tervezni..

gondoltál már valaha úgy magadra, amióta hiszel Istenben, hogy tulajdonképpen egy hatalmas család részesévé váltál Jézus Krisztus által?

míg egyesek egy zseniális műnek mondják, mások meg vannak győződve, hogy egy igen ártalmas alkotás.

"ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre."

manapság sok keresztyén állítja, hogy Isten szólt hozzá. Isten ma is szól az ő gyermekeihez személyesen, de nem minden hozzánk szóló hang származik..

nézd meg jól e kettő lehetőséget, mit kínál számodra. Dönts belátásod szerint melyiket választod.

az Úr megígérte, hogy soha nem hagy el minket és soha el nem feledkezik rólunk. Ha úgy is tűnik, hogy távol van tőlünk, közelebb van, mint gondolnánk.

"hogy kérdezhetsz ilyet? Hiszen keresztény vagyok, így Istenben.." - mondanád. de biztos vagy te ebben?

szükségünk van hitre - hit nélkül nem tudunk élni. De mikor csúszik át a hit olyan sötét zónába, ahol már csak fanatizmusról beszélhetünk?

lehet keresztényi méltóságunk, ugyanakkor vidám és kellemes magatartásunk. a könnyelműség nélküli vidámság egyike a keresztényi..

a keresztényeket hívőknek hívják, de sokszor inkább hitetlen hívők vagyunk. Jobban bízunk a barátainkban, a bankban, mint Istenben, és az ő szavában.

ne a félelem határozza meg a sorsodat. A ''ne félj'' azt jelenti, hogy ne fuss el!

"ha az ember a biztonságos Isten hitében él, megtanulja, hogy bízzon magában és a többiekben."

az Istenbe vetett hit a rá való támaszkodást jelenti és az ő megbízhatóságától függ.

a szokatlan jelenségek arra késztetik az embereket, hogy válaszokat keressenek és kérdéseket tegyenek fel.

ha azt mondom: 'keresztény vagyok...'

szép idézetek a hitről és az imáról; olyan gondolatok ezek, melyeket nem lehet félvállról venni.

semmit sem kaptam, amit akartam és mégis megkaptam mindent, amire szükségem volt.

legyen boldog az új év! Tippek a harmónikus kezdésre, Istennel.

"a hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés."

hogyha van Isten, akkor tud-e akkora követ teremteni, amit Ő maga sem tud felemelni?


Hit és bizalom