HA FÉLSZ IS, CSELEKEDJ!

A Biblia nem mondja, hogy ne érezz félelmet: Ha történt valami, amitől az izraeliták féltek, Isten minden alkalommal azt mondta: "ne félj".Nem tudom, te hogy vagy vele, de ha hallom azt a parancsot, hogy légy bátor azonnal így gondolkozom: "Próbálok, de nem tudok. Nem akarok félni, de ez nem megy." Szeretném, ha megértenéd, hogy a Biblia azzal, hogy "ne félj", nem azt mondja hogy "ne érezz félelmet". Emlékezz rá, hogy ahányszor csak megpróbálsz engedelmeskedni Istennek, ahányszor nekilátsz, hogy megtegyél valamit, amit azelőtt még sosem tettél, akárhányszor megpróbálsz kiszabadulni a kötelékekből, azonnal szembetalálod magad a félelemmel, ami megpróbál megállítani.

Ne fuss el!
A félelem nem más, mint egy érzés, ami fizikai tüneteket okoz. Ilyen például a remegés, izzadás, elvörösödés, rázkódás, térdeink megingása. A Biblia nem mondja, hogy "ne remegj", vagy hogy "ne izzadj", "ne rázkódj", a Biblia azt mondja "ne félj". A félelem szó pedig magában foglalja azt, hogy elfutni valami elől! Isten azt mondta, ha jön a félelem, ne engedjék, hogy az megállítsa őket. A félelem jönni fog, mert az a bizalom ellenfele. A félelem ellenére kellett cselekedniük!

Amikor megkaptam ezt a kijelentést, alig tudtam elhinni. Túl szépen hangzott, hogy igaz legyen. Megértettem, hogy semmi baj nem volt velem, mikor egy új helyzetben a térdeim összekoccantak és néha úgy éreztem mindjárt elájulok. De csak mentem előre és tettem amit tennem kellett annak ellenére amit éreztem. Nem voltam gyáva. Csak akkor vagyunk gyávák, ha elfutunk, mivel a félelem szó magában foglalja a menekülést. Amit Isten mondott Józsuénak, Jeremiásnak és Mózesnek ez volt: "Én küldelek téged, hogy cselekedj meg dolgokat, de idő előtt szólok, hogy az ellenség megpróbál téged megfélemlíteni." Az ellenség jönni fog. Látni és érezni fogsz dolgokat, amik megijesztenek. De "ne félj". És a "ne félj" nem azt jelenti, hogy "ne rázkódj", "ne izzadj", "ne remegj".

A "ne félj" azt jelenti, hogy ne fuss el!

Ne a félelem határozza meg a sorsodat: Talán megengedted már, hogy az érzelmeid irányítsanak és határozzák meg a sorsodat. Talán azt gondolod, hogy vannak emberek akik félnek, mások azonban nem. De az igazság az, hogy a félelem mindenkit elér. Az dönti el, hogy győzni fogsz vagy vereséget szenvedni, hogy hogyan kezeled a félelmet. Ha a félelmed ellenére elkezdesz cselekedni, el fogsz érni arra a pontra, hogy már nem is érzed a félelmet. Hasonló körülményeken keresztülmenve elég időd van arra, hogy megtanuld, hogyan viselkedj magabiztosan az adott helyzetben.

A dolgok, amelyek korábban megrémisztettek, többé nem fognak, hiszen már van tapasztalatod. Minden alkalommal, mikor nekilátsz, hogy megtegyél valami újat, a félelem megpróbál megállítani. Miért? Mert a sátán folyamatosan próbál visszatartani attól, hogy előrébb juss. Ha van olyan területe az életednek, ami növekedés alatt áll, legvégül el fogja hagyni azt. De amint megvetetted a lábad egy adott területen, békén fog hagyni. Ha azonban ismét tovább akarsz lépni a félelem megint megjelenik. Ne félj!

Joyce Meyer

Ezeket is ajánljuk


Valóban Isten szól hozzám?

A világ és amit Jézus ad

Isten örök szeretete