Több mint 20 000 keresztény zarándok érkezett megkeresztelkedni a Jordán folyónak ahhoz a részéhez, ahol Keresztelő János megkeresztelte Jézust. Úgy gondolják, hogy ez az a hely, ahol a zsidó nép átkelt az Ígéret földjére, és ahol Illés felemelkedett a mennybe.

Öt abortusz-klinikán dolgozó munkavállaló mondott fel munkahelyén, és több mint 700 születendő csecsemő menekült meg a 40 Nap az Életért mozgalom éves kampányának..

A 2019. évben készült "Áttörés" című film is a jelöltek között volt a 2020-as Oscar díjátadón, mely gálán keresztény film ritkán bukkan fel. Egészen pontosan a legjobb eredeti betétdal kategóriában.

Egy keresztény orvos elbocsátását és az ügy kivizsgálását követelték, miután valaki panasszal élt amiatt, hogy a betegének..

A country sztár énekes Thomas Rhett Country sztár a CMT-díj átvételekor érzelmes beszédet és imát mondott azután, hogy Kane Brown művésztársa könnyesen beszélt dobosa..

Roberto Firmino brazil futballista megkeresztelkedett – derül ki az Instagram-oldalára feltöltött videóból.

Gal Gadot producere és főszereplője is annak a keresztény nőről szóló filmnek, aki 2500 zsidó gyermeket mentett meg a náciktól.

A Netflix új, Messiás című sorozata egy olyan ember történetét meséli el, aki látszólag csodákat művel, és követők ezreit vonzza. ..

Melegként ábrázolja Jézust a Netflix új, kifejezetten karácsonyra készített komédiája, ami annyira kiverte a biztosítékot, hogy egy online petíciós oldalon már több, mint kétmillióan..

Egy téli éjszaka sötétségében, Sydney város szívében ezrek gyűltek össze és tiltakoztak az ellen a törvény ellen, amely lehetővé teszi a külön indoklás nélküli, a nő kérésére..

Az amerikai zenész közösség közel 140 tagja, köztük Lady Gaga, John Legend, Ariana Grande és Miley Cyrus is csatlakozott..

"Nem hiszem, hogy lenne még egy ilyen építmény a világon, ahol két ellentétes közösség van, két ellentétes szemléletű emberekből álló csoport, akik.."

Meglepő, de a világon Iránban növekszik leggyorsabban a keresztények száma. Milliók fordultak el a síita iszlámtól és választották Jézus Krisztust Megváltójuknak.

A tekintélyelvűséggel és a buddhizmussal körülvett légkörben és közösségben áradtak Franklin szavai: ''Jézus Krisztus azért..''

Az 1990-es években a pittsburghi Carnegie Könyvtárból elloptak egy igen ritka kiadású, ún. Genfi fordítású Bibliát. Hosszú évekig tartó nyomozást követően..

Az "Unplanned" Abby Johnson nyolc éves karrierjét mutatja be a Planned-Parenthood Szervezetnél, majd életpárti aktivistává válását, miután felkérik egy abortusz..

Asia Bibi egy keresztény asszony és édesanya, aki nyolc évet töltött halálsoron Pakisztánban, azonban mára már szabad nő.

Az Oregon állambeli Portland városában egy helyi keresztény közösség 15 házat épített a gyülekezet templomával szomszédos 11 hektáros területen hajléktalanok számára.

2019. május 2. Nemzetközi Imanap. A Nemzetközi Imanapon való részvétel 6 módja!

Lenyűgöző kép készült a párizsi Notre-Dame székesegyház leégett romjai között. A késő esti fényben látszik, hogy a híres..

Michael Bublé csatlakozott a The Late Late Show-hoz, James Corden Carpool Karaoke epizódjához, ahol Istennek minden dicsőséget megadva mesélt..

Mattie Montgomery, a népszerű For Today keresztény zenekar énekese óvatosságra int mindenkit a népszerűség túlbecsülésétől.

A darwinizmus állításait megkérdőjelező, illetve az azokat tagadó tudósok nyilatkozatát aláírók száma mára már több mint ezerre nőtt.

Ashton Kutcher, színész és emberkereskedelem elleni aktivista, egy az életet támogató videót töltött Facebook oldalára.

Asia Bibi szabadon elhagyhatja Pakisztánt, és több mint nyolc éves börtönbüntetését követően lányai után mehet Kanadába.

Az Amerikai Jogvédő Egyesület és az Élet Védelméért Mozgalom képviselőinek szervezésében tartott megemlékezésen arra a 60 millió meg nem született gyermekre.

Britney Spears, a Grammy-díjas popzenész a közelmúltban az Instagramon tett közzé egy igeverset 21,6 millió követőjének.

A konzervatív keresztény színész Kevin Sorbotól nem szokatlan, hogy népszerűtlen nézeteivel felborzolja a kedélyeket Hollywoodban..

Lelkipásztorok, és tanácsadók: mind olyan vezetők, akik Istenhez imádkoznak a nemzetért és az újévet imával és hálaadással kezdték.

A kenyai egészségügyi hatóság megtiltotta a Marie Stopes nemzetközi abortusz szolgáltató szervezet számára, hogy az abortuszt és ehhez kapcsolódóan..

Dave Ramsey azt mondja, hogy a lelkészeknek nem szabadna arra kérni a megtört, 'szegény embereket', hogy adakozzanak, azelőtt, hogy..

Max Lucado figyelmeztető üzenete a reménységről: 'A szekularizmus kiszívja a reménységet a társadalomból.'

Alabama állam képviselői 2018. november 7-én szavaztak azon alkotmánymódosítás elfogadásáról, amely elismeri a meg nem született élet szentségét.

Brazília új elnökének a szélsőjobboldali Jair Bolsonaro képviselőt választották, a győzelemben pedig jelentős szerepet játszottak az evangélikus keresztények.

A floridai gyülekezetek összefogtak, hogy segítsék a térségben élő azon közösségeket, amelyek a Michael hurrikán pusztítását kellett elszenvedjék.

A Norvég Nobel-bizottság két díjazottat választott a 2018-as Nobel-békedíjra, az egyik közülük Denis Mukwege keresztény nőgyógyász.

A dél-szudáni Keliko törzs tagjait csak egyetlen dolog tartotta lázban az utóbbi időben: hogy végül a saját nyelvükön olvashassák a Bibliát.

A Lyme-kórral való küzdelme Avrilt arra ösztönözte, hogy megírjon egy Isten központú dalt, amit akár dicsőítő dalnak is nevezhetünk.

Ausztrália új miniszterelnöke keresztény, aki nem fél felvállalni hitét egy olyan országban, ahol nagyrészt világi..

A mexikói, hatalmas domboldali bibliai jelkép négy Guiness rekordot állíthat fel, miközben pozitív üzenetet terjeszt Isten Igéjéről.

Az amerikai hadsereg lelkésze arról számolt be, hogy Missouriban, a Leonard Wood katonai kiképzőközpontban óriási hitbeli ébredések történtek.

Az egykori muzulmán, aki utálta a keresztényeket most Koszovóban, olyan helyen segít templomot építeni, ahol 700 éve nem volt.

A Világ nyolcadik csodája. Sokan jellemzik így az Egyesült Államokban 100 millió dollárból megépített; Cincinatti és Lexington között, félúton elhelyezkedő..

Ezek a pontok több mint 1000 galaxist képviselnek: Az új infravörös kép Isten dicsőségét tárja fel az űrben.

Az utasok Istennek adnak hálát a csodálatos megmenekülésért, hiszen mindenki túlélte a repülőgép zuhanását.

A thai labdarúgó játékosok 'Jó Srácoknak' bizonyultak, amiért tiszteletből megemlékeztek arról a haditengerészről, aki elhunyt, miközben őket próbálta..

Egy kutatási tanulmány megállapította, hogy a keresztények többsége Istent, egy fiatal fehér férfiként képzeli el.

Egy nemrégiben végzett közvélemény-kutatás szerint tízből három keresztény osztja meg hitét a nem hívőkkel és mindenki mással..

"A keresztény identitás továbbra is valós és fontos Nyugat-Európában, még azok között is, akik ritkán mennek templomba."

A thai barlangból kimentett 13 fiú egyikének szülei Istennek adnak hálát a megmenekülésért. "Nagyon szépen köszönjük az imákat és a bátorítást!"

A hatalmas, 467 kilogramm súlyú, 11 méter hosszú oroszlánszobor Wyomingban elkészült és hamarosan Izraelbe szállítják.

A gyűjtőknek lehetőségük nyílt most arra, hogy hozzájussanak egy nem mindennapi, szó szerint földön kívüli Bibliához.

Egy új felmérés szerint a keresztények számára az evangelizáció már nem olyan lényeges, mint korábban volt.

Kína egy vallásszabadságról szóló hivatalos ''fehér könyvet'' tett közzé még áprilisban, amely garantálja a vallásszabadság ''védelmét''.

Azok, akik elhagyni kényszerültek otthonaikat, elszántak, hogy egy nap visszatérhetnek oda.

Egy új felmérés szerint az amerikai keresztények 61 százaléka véli úgy, hogy sokkal nagyobb szükség van az Igére a reggeli rutin részeként, mint a kávéra..

Amikor 1968. március 31-én a washingtoni Nemzeti Székesegyházban prédikált King, senki nem tudta, hogy ez lesz az utolsó prédikációja, amit valaha is elmond.

A torinói leplet mintául véve a padovai egyetem professzora megalkotott egy 3D-s 'indigó másolatot' Jézus Krisztus megkínzott testéről.

Számos híres keresztény hívta már fel a figyelmet arra, hogy Hollywood milyen nagy befolyással bír az egész világra, így talán ennek hatására is a filmszínházak..

Ferenc pápa egy korábbi interjújában Eugenio Scalfari, ateista riporter barátjának azt mondta, hogy a pokol nem létezik, és az elítélt lelkek csak "eltűnnek".

A legtöbb keresztény úgy véli, hogy jövedelmének tíz százaléka az Urat illeti, de annak megfizetéséről már igen eltérő módon vélekednek.

Izgalmas időszak köszöntött a hivatásos szörfös, Bethany Hamilton életébe, mivel megszületett második gyermeke.

Egy új tanulmány szerint egyre több azon amerikai zsidók száma, akik hisznek Jézusban. A felmérés szerint 871.000.

Jim Caviezel színész, aki világszerte híres Jézus ábrázolásáról, megerősítette, hogy csatlakozik Mel Gibson rendezőhöz, hogy újból Jézus szerepét alakítsa..

A popsztár januárban jelentette be közösségi oldalán, hogy szeretne elárverezni egy keresztény témájú festményt, az értékesítésből befolyt..

Billy Graham evangélista, aki több millió embernek hirdette az evangéliumot élete során, "Isten nagykövete" és "Amerika lelkésze", 99 éves korában megpihent.. xyz

Az amerikai Lewisville-ben található Vista Ridge Bevásárlóközpont új tulajdonosának rengeteg ötlete van, hogy hogyan..

Hosszas várakozás után, tavaly év végén Washington D.C.-ben megnyílt a Biblia Múzeuma.

A 40 nap az életért mozgalom legutóbbi, világméretű kampánya 546 gyermek életét és ezáltal 546 anya, illetve apa lelkét mentette meg.

Egy kaliforniai középiskola diákjai "Életért" menetet szerveznek és a #life (#élet) hashtag használatával, népszerűsítésével kívánnak tiltakozni az abortusz ellen.

99 éves múlt Billy Graham, aki életének több mint háromnegyedét az evangélium hirdetésével töltötte. Ő Amerika egyik legkedveltebb embere.

Jeff Landry, Louisiana-i ügyész, és Mike Johnson kongresszusi tag kiadtak egy 15 oldalas dokumentumot, melyekben a tanárok és diákok vallási szabadságát..

Egy felmérés szerint a britek többsége úgy véli, hogy a Tízparancsolat közül négy már nem aktuális a mai társadalomban.

Nemrégiben az evangélista és csapata arról számolt be, hogy 400.000 ember adta át életet Krisztusnak egy rendezvényen Ukrajnában.

A mai generáció többségének nincs keresztény világnézete és a társadalom azon a határon áll, hogy egy olyan generációja van..

Kijev utcái az Urat dicsőítő daloktól zengtek és hálával teltek meg, amikor mintegy 200 000 ember gyűlt össze a reformáció..

Az amerikai Vallásmentességért Alapítvány alapvető célja, hogy a vallásgyakorlás helyszíne kizárólag a gyülekezeti..

A 70 éves függetlenségét ünneplő India gyülekezeteinek új kihívással kell szembenézniük.

Minden év szeptember 27. napján, a világ különböző részein, több millió diák gyűlik össze az iskolaudvarukon található zászlórúdnál imádkozni.

2017 augusztusában egy 32 éves nő meghalt és 19-en megsérültek egy tüntetésen Charlottesville-ben, Virginia államban. A csoport..

A popzenei híresség, Selena Gomez megdöbbentette rajongóit mikor közzétette, hogy nyáron veseátültetésen esett át.

Matthew McConaughey legidősebb fia Lévi, aki nemrég ünnepelte 9. születésnapját. A fiú a színész kedvenc bibliai verse alapján kapta nevét.

Az ott élő keresztények hitükért gyakran az életükkel fizetnek. Egy keresztény csoport azonban szokatlan módon próbálja bátorítani az ország hívőit.

Az abortusz kérdése évtizedek óta nagy vihart kavar. 1973-ban legalizálták a terhességmegszakítást, azóta rengeteg "életért küzdő" szólalt fel ellene..

A színész és komikus Jim Carrey-nek meglepő üzenete volt korábbi banda tagok csoportjainak és raboknak a Homeboy Industries-ban, Los Angeles-ben.

A svéd miniszterelnök szerint azok a lelkészek és papok, akik nem hajlandóak összeadni azonos nemű párokat, 'valami mással' kellene foglalkozniuk.

A National Park Service végül beleegyezett abba, miszerint megengedje egy keresztény geológusnak, hogy kutatás céljából mintát gyűjtsön..

A legutóbbi több ezer számot mutató tanulmány szerint a templomba járás jó hatással van az egészségünkre.

Egy iráni színésznő elhagyta az iszlám vallást a kereszténységért. Menedékkérelmét már kétszer visszautasítottak Svédországban..

A facebook közösségek képesek betölteni azt az ürességet, amit a csökkenő vallásos részvétel hagyott hátra, mondta Mark Zuckerberg.

A toronyháztűz során az épületből kidobott gyermek csodálatos megmenekülése. A szemtanúk elmondása szerint csoda volt.

Szóban támadták többször is, mert várt a szexszel házasságig. Most egy hihetetlenül tisztaságot védő film sztárja.

Az "Isten nem halott" című film producerének, Troy Duhonnak kijelentést tett az Úr arról, hogy építse újjá..

A végtagok nélkül született híres misszióvezető, Nick Vujicic örömmel tudatta mindenkivel, hogy a feleségével, Kanae Miyaharával ikreket várnak.

Kay Warren fél attól, hogy a '13 okom volt' című népszerű netflix sorozat felmagasztalja az öngyilkosságot.

14 000 ember látogatott el a 'Jézus-hétre', amit a Time Square-en tartottak az elmúlt hónapban.

Mark Zuckerberg bátorítása a Harvard diplomaosztóján elhangzott beszédében.

Justin Bieber, a manchesteri tragédia utáni koncertjén keresztényi módon bátorította a résztveveőket.

Újra munkába állt a tanár, akit kirúgtak amiért diákjának Bibliát ajándékozott.

Ha Darwin evolúciós elmélete helyes, akkor ezeknek az okos tengeri lényeknek a DNS-mutációk révén hihetetlen képességekkel kellene mára rendelkezniük.

Észak-Koreában a legsúlyosabb a keresztényüldözés, azonban a keresztények száma folyamatosan..

A keresztény színész, Chris Pratt egy Igeverset idézett a Hollywoody Hírességek Sétányán felavatásra kerülő csillaga kapcsán.

Az ISIS-t elutasító muzulmán szülők gyermekeik tanúbizonyságának köszönhetően keresztények lettek.

Átjárót fedeztek fel a tudósok egy párhuzamos univerzumba. Felfedezhették Isten egy elrejtett helyét?

Képzeljük el, hogy az egész életünk arról szól, hogy a családunk mondja meg az élet minden területén, hogy mit tehetünk és mit nem.

A film a maga műfajában jól megírtnak, szórakoztatónak és látványosnak hat, az igazi lényeget azonban a film vége jelenti.

Naghmeh Abedini mozgalmat indított a közösségi hálón, hogy küzdjön a családon belüli erőszak és a szexuális erőszak ellen.

Tízezrek tüntettek a tajvani kormány melegházasság legalizálására irányuló kezdeményezése ellen.

Több ezer muszlim tért át a keresztény hitre a Közel-Keleten a sok üldözés és erőszak közepette, számolt be egy a térségben szolgálatot teljesítő..

Britney Spears énekesnő nemrégiben annak kapcsán került be a híradásokba, hogy Kate Perry énekesnőtársa sértő hozzászólására egy Igeverset idézve reagált.

Helio Neto a kolumbiai futballcsapattal és más utasokkal együtt utazott. A baleset előtt pár perccel Neto a Zsoltárok könyvének a 63 részét olvasta.

Egy igen érdekes dolog történt november végén: Lengyelország Jézus Krisztust tiszteletbeli királlyá választotta.

A görög ortodoxok, az örmény egyház és a római katolikus ferences rend közösen végzi el a helyreállítást, amelyet a görög kormány és magánadományok is..

A november végén lezuhant, futballcsapatot is szállító repülőgép egyik túlélőjének édesapja Istennek köszöni, hogy a fia túlélte a tragédiát.

A mozgalom célja az, hogy felhatalmazzák a diákokat arra, hogy tiszteletteljes módon mutathassák be Krisztus szeretetét.

Muzulmán és keresztény gyerekek gyűlnek össze Aleppoban, Szíriában, hogy együtt imádkozzanak..

Egy 8 éves kislány azért varr, hogy segítsen a Louisiana-i árvízkárosultaknak.

Az alábbi szlogennel az autóján járőrözik egyre több amerikai rendőr az Egyesült Államokban.

"Nem akarjuk azokat az országokat követni a világon, amelyekben nem védik a leggyengébbeket." - mondták..

Mel Gibson új filmet rendezett, nem is akármilyet. Desmond Dossnak állított emléket, akit úgy ismernek, mint..

Magyarország egyik legnagyobb facebook oldala egy paphoz köthető. Noha elsőre jól hangzik, ez a pásztor más felé tereli..

Több olyan futballista is van az idei Európa bajnokságon, akik nem titkolják, hogy Istenhez tartoznak.

A fiatalabb korosztályoknak szánt Szentírás 2016 júniusában jelent meg, természetesen ebook-formában.

Bántalmazottak, akiket kívülállónak bélyegzünk, pedig ők is az egyház gyermekei.

Kis híján elkészült a munkával az az amerikai csoport, aki életnagyságban készíti el Noé bárkáját.

Ridley Scott átértelmezett Mózes története nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Nem véletlen.

Hugh Jackman az X-Ment hátrahagyva a Damaszkuszi út felé vette az irányt.

A film ateista rendezője azt nyilatkozta, hogy "az eddigi legkevésbé biblikus filmet" akarta elkészíteni..

Azok a páciensek, akik hisznek Istenben, rövid távon számottevőbb javulásra számíthatnak, állítja egy friss tanulmány..

Szakértők úgy becsülik, ötből három keresztény neveltetésben részesülő gyermek eltávolodik hitétől.

Közel ötven évi munka után az alaszkai yupik nyelv modern változatában is olvasható a Biblia.

A teremtéstudomány egyik szakértője 10.000 dolláros díjat ajánlott fel.

David Weintraub csillagász azt vizsgálja, hogyan viszonyulnak a világ vallásai a Földön kívüli élet létezéséhez.

Egy holland milliomos megépítette Noé bárkájának tökéletes mását, a Bibliában szereplő leírás alapján.

A Jézus által is beszélt arámi nyelv hamarosan kihalhat – állítja egy friss tanulmány.


#napjaink