Mindennapok

Börtönökben a 'Kiválasztott'

A Kiválasztott, vagyis a 'The Chosen' Jézus életét bemutató több évados sorozat, még több embert ér el, mióta a börtönökben lévőket is célközönségként jelölték meg.

Dédnagymama a TikTokon:
"a földi élet csak egy pillanat"

Nagy népszerűségnek örvend Nany, egy texasi idős hölgy, amióta dédunokája TikTok-csatornát nyitott számára. Szívmelengető videókban közli meglepően újszerű gondolatait életről-halálról.

Az Atlétikai Szövetség döntése
a transznemű nők versenyzéséről

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség bejelentette, hogy nem engedélyezett a továbbiakban, hogy transznemű sportolók versenyezzenek női mezőnyben.

A homoszexualitásról szóló posztja
miatt kirúgott tanár

Kirúgtak egy teológia professzort az Egyesült Királyság egyik egyházi főiskolájáról, mert az oktató közösségi oldalán azt írta, hogy a homoszexualitás "megszállja és behálózza az egyházat".

A főoldalról

Kortárs
Premier: Életjel

David nyugodt világa a feje tetejére áll, amikor vér szerinti édesanyja váratlanul felkeresi őt, és találkozni szeretne 18 éves fiával, akit életében mindössze egyszer tarthatott a karjaiban.


Ismert személy
Bella Ramsey:
Jézus az én Megváltóm!

Bella Ramseynek, aki Ellie Williamsként szerepel az HBO The Last of Us című műsorában, van YouTube-csatornája és Instagram-fiókja, amely tele van dicsőítő dalokkal és a keresztény életről szóló..


Lelki egyensúly
A legfontosabb dolog (lenne)
a gyülekezetben

A Gallup új tanulmánya szerint a mai gyülekezetben nem a dicsőítés és nem a pásztor a legfontosabb dolog. Nem a dekoráció, és még csak nem is az ifjúsági programok.HIRDETÉSVisszahelyezték tisztségébe Joe Kennedyt, a washingtoni állami középiskolai labdarúgóedzőt, akit azért bocsátottak el, mert a meccsek után a pályán imádkozott.

 

 

Egy dél-karolinai énekes megdöbbentette az 'American Idol' bíráit a Zach Williams keresztény énekes-dalszerző 'To the Table' című balladájának erőteljes alakításával.

Hat év után az Egyszülött Fia című film végül elkészült. Az elhúzódó folyamat egyik oka, hogy a film írója és rendezője, David Helling nem találta a megfelelő színészt a főszerepre.

A 'Jesus Revolution', vagyis Jézus-forradalom film sikere váratlan meglepetést jelent a szórakoztatóipar számára. A legújabb, hitre alapozó játékfilm február 24.-i premier után nagyot nyitott, és a 3. helyre került a mozik pénztárainál.

Ezrek utaztak az egyetem kápolnájába, hogy részt vegyenek az úgynevezett 'Asbury Revival' (Ausbury Ébredés) eseményen. Február 8-án, a reggeli, szokásos iskolai áhítat spontán módon meghosszabbodott, és majdnem két hétre terjedő non-stop..

Az 5000 Blankets, 5000 takaró című új, hitalapú filmet egy hősies feleség és anya élettörténete ihlette. A hölgy bevallja: azt szeretné, ha a film világszerte ösztönözné a keresztényeket arra, hogy kilépjenek a gyülekezeti keretekből, és úgy éljenek..

Egy brit életpárti aktivistát nemrégiben letartóztattak, és vádat emeltek azért, mert csendesen imádkozott egy birminghami abortuszklinika előtt.

A halálos, 7.8 erősségű földrengés után csodálatos módon életben maradt csecsemőt fedeztek fel a szíriai romok között, akinél még a köldökzsinór sem volt elvágva.

A Boksz Világtanács néhány hete bejelentette, hogy transznemű kategóriát indít útjára a biológiai női versenyzők védelme érdekében.

Ha tudnád, hogy ez az utolsó napod a Földön, te a Királynak énekelve töltenéd? Pontosan ezt tette ez az édes, 97 éves nagypapa egy videóban, amely ma már az interneten keresztül szólítja meg az emberek szívét.

A végzős lány számára saját hite a mozgatórugója mindannak, amit csinál. Amikor tehát eljött az ideje, hogy beszédet mondjon az érettségi ünnepségen, Moriah tudta, hogy Isten nagyságát akarja hirdetni.

Dr. David Jeremiah és a Turning Point Ministries Fordulópont Szolgálat új, egész estés játékfilmet ad ki, mely bemutatja az emberiség történelmének egyik legfontosabb pillanatát: Jézus Krisztus születését.

Ben Waites, gospel énekes előadásával teljesen lenyűgözte az 'America's Got Talent' tehetségkutató bíráit. Sofía Vergara színésznő megkönnyezte lenyűgöző teljesítményét.

'Hogyan látod Jézust tizenévesként?' Ez volt az egyik kérdés egy új tanulmány középpontjában, amelyet számos jól ismert keresztény szervezettel együttműködve végeztek.

Alex Kendrick színész és producer szeptemberben a köszönetét fejezte ki új, 'Lifemark' című filmjének sikeréért, és elmondta, milyen hatalmas hatást gyakorol a film a közönség tagjaira, illetve hogy néhányan elfogadták Krisztust a mozikban.

Egy New Jersey-i gyülekezet hihetetlen, missziós erőfeszítése inspirálja a szíveket és az elméket, segíti a családok boldogulását, és vázlatot ad arra vonatkozóan, hogy az imaházak hogyan szolgálhatják a különleges igényű embereket.

A Disney tulajdonában lévő FX új felnőtt rajzfilmsorozatot ad ki, 'Little Demon' címmel, amely egy nőről szól, aki összeveszett..

A 180 éves Biblia csodával határos módon megmaradt, miután a történelmi templom "a teljes pusztulás színterévé" változott.

Májusban a Marvel bemutatta legújabb tagját, Escapade-ot, egy transznemű mutáns hőst - számolt be a Screen Geek. A karakter a hamarosan megjelenő "Marvel Voices" című képregényében lesz látható.

A világegyetemről alkotott képünk épp most bővült ki: A NASA új űrteleszkópjának első képei tele van galaxisokkal, és a kozmosz eddigi legtávolabbi képét nyújtja.

Miután elveszítette fiát, Felicia szívszorító bejegyzést osztott meg a Facebookon, abban a reményben, hogy napvilágra hozza..

Dezfulian kezelőorvos felidézi, hogy Diana férje még Diana szívrohama és több rohama után is reménykedett a hite és az Istenbe vetett bizalma által.

Egy finn egyházfő és egy finn politikus kellett bíróság elé álljon, mivel azt állították, hogy Finnországban a kereszténységet..

"Imádkozom azért, hogy ne békéljünk meg egy hétköznapi, kényelmes, kulturális kereszténységgel, az otthoni, langymeleg, üres semmittevéssel!"

"Imádkozom azért, hogy ne békéljünk meg egy hétköznapi, kényelmes, kulturális kereszténységgel, az otthoni, langymeleg, üres semmittevéssel!"

1938-ban a DC Comics bemutatta Supermant, az első jelmezes szuperhőst. Superman ma is vitathatatlanul a világ legismertebb szuperhőse. Következő képregényes megjelenésében az Acélember biszexuálisnak vallja magát.

Néhány órával a tragédia után egy 15 éves diák a texasi Arlingtonból csatlakozott a közösségéhez, és nem csak..xyz

A temploma előtt meggyilkolt kaliforniai lelkész lánya a hit, a szeretet és a megbocsátás örökségéről beszél.

Egy Tennessee állambeli nonprofit szervezet, a Bible in the Schools (BITS) a közelmúltban 1,8 millió dolláros adományt nyújtott át a chattanoogai Hamilton County Public Schoolsnak..

A Hobby Lobbyt, a világ legnagyobb magántulajdonban lévő kézműves-kiskereskedőjét 220 000 dolláros pénzbírsággal..

A The Riot and the Dance producerei az Angel Studios-szal szerződtek a többrészes természetfilm-sorozat forgalmazására, melynek célja, hogy megmutassa Isten munkáját a minket körülvevő szépséges természetben.

A "Mutasd meg az Atyát" című filmjükkel az a céljuk, hogy Isten atyai mivoltáról szóló inspiráló igazságokkal és lenyűgöző történetekkel ismertessék meg a nézőket.

Miután egy Tennessee állambeli iskolatanács megtiltotta a tanároknak és az edzőknek, hogy a diákokkal együtt..

2021. július 27-én az 59 éves amerikai divattervező, Rick Owens piacra dobta a Converse x DRKSHDW TurboDrk Chuck 70 típusú cipőt, amelynek nyelvén a sátáni pentagram szimbólum látható a Converse márkanév és logo mellett.

Jack Hetzel a Metodista Egyház alapító lelkésze a texasi Big Sandy városában. Hetzel második világháborús veterán, nyolc könyvet írt, a Hetzel & Hetzel cég elnöke és vezérigazgatója, hititudományi oktató.

Paxton Smith, végzős diák tanévzáró beszédében élesen kritizálta a legújabb texasi, abortuszt szigorító jogszabályt. Toni McFadden életjogi aktivista írt két levelet lányainak, melyben arra buzdította gyermekeit, hogy ne ünnepeljenek együtt..

A Nike leállította azokat a rendeléseket és szállításokat, amelyek azon Air Max 97-es típusú cipőkre vonatkoztak, melyeket az MSCHF áttervezett, majd a "Sátán cipője" fantázianévvel piacra dobott.

Idén márciusban zártak börtönbe egy apát, aki a bíróság előtt megtagadta, hogy 14 éves biológiai lányát – aki fiúnak vallja magát – "fiamnak" hívja.

A keresztény halló közösség természetes módon a kimondott szavakat hangsúlyozza, akár dicsőítő dalok éneklése által, akár a szószékről olvasva és sokszor kiemeli Isten "meghallásának"..

A Facebook szóvivője megerősítette a Religion News Service-nek, hogy a közösségi médiaplatform jelenleg teszteli az imaposzt funkciót.

Del Valle az első édesanya akinek halála abortusz okából vált ismertté, mely eljárást ez évben tettek Argentínában legálissá.

A Washingtoni Nemzeti Székesegyház harangja 500-szor kondult meg egy ünnepi megemlékezés alkalmával, emlékezve a koronavírusban elhunyt amerikaiakra.

A Prestonwoodi Terhességi Központ 1991 óta hirdeti az evangélium reményét. Tudomásuk szerint eddig 90 000 nő..

A "Hit otthona" elnevezésű családsegítő new orleans-i gyülekezet összesen 125 000 dollárt gyűjtött össze, hogy segítse a helyi rászoruló családokat a villanyszámlájuk kifizetésében.

Két közismert evangéliumi vezető arra bátorítja a keresztényeket, hogy utasítsák el az összeesküvés elméleteket és fogadják el..

James Coatest, a kanadai albertai Dicsőséges Élet Gyülekezet vezető lelkészét börtönbe zárták, mert a járványkorlátozások közepette is tartott istentiszteleteket.

A hit igen erőteljes megnyilatkozása történt, amikor is helyi rendőrök és gyülekezeti tagok Istenhez kiáltottak, miután az Iota hurrikán lesújtott Hondurasra.

Az amerikaiak több mint egynegyede vallja, hogy a Covid-19 járvány megerősítette az Úrba vetett hitét, és még többen állítják azt, hogy a pandémia következtében közelebb kerültek családjukhoz, a kötelékek mind Jézussal, mind a családtagokkal..

A mianmari Egyházi Tanács elnöke, Stephen Than Myint Oo érsek bízik abban, hogy Isten segítségével Mianmar nem fog visszatérni abba az időbe, amikor a szabadságot korlátozták. Szerinte a keresztények félnek attól, hogy a múltbeli üldöztetés..

Handel Messiás című darabjának a nemek közötti különbségtételt elutasító, többistenhívő, multikulturális szellemben megrendezett előadása nagyon pozitív kritikát kapott az amerikai sajtóban az LMBT megjelenítéséért..

A Worldometer honlap adatai szerint több, mint 42 millió csecsemőt abortáltak 2020-ban, meghaladva ezzel a világ legfőbb halálozási okainak következtében elhunytak..

Egy évvel azután, hogy használtan megvette kanapéját a michigani férfi, 43 000 dollárnyi készpénzt talált abban elrejtve, mely összeget visszaadta az egykori tulajdonosnak.

Egy dallasi gyülekezet a pandémia okozta nehézségek enyhítése és a rászorulók megsegítése céljából 100 000 dollár adományt ajánlott fel azon időseknek, akik nem tudták volna kifizetni otthonuk éves bérleti díját.


További, archív tartalmak

# Hír # Mindennapok