Mindennapok, archívum

HIRDETÉS





2021. július 27-én az 59 éves amerikai divattervező, Rick Owens piacra dobta a Converse x DRKSHDW TurboDrk Chuck 70 típusú cipőt, amelynek nyelvén a sátáni pentagram szimbólum látható a Converse márkanév és logo mellett.

Jack Hetzel a Metodista Egyház alapító lelkésze a texasi Big Sandy városában. Hetzel második világháborús veterán, nyolc könyvet írt, a Hetzel & Hetzel cég elnöke és vezérigazgatója, hititudományi oktató.

Paxton Smith, végzős diák tanévzáró beszédében élesen kritizálta a legújabb texasi, abortuszt szigorító jogszabályt. Toni McFadden életjogi aktivista írt két levelet lányainak, melyben arra buzdította gyermekeit, hogy ne ünnepeljenek együtt..

A Nike leállította azokat a rendeléseket és szállításokat, amelyek azon Air Max 97-es típusú cipőkre vonatkoztak, melyeket az MSCHF áttervezett, majd a "Sátán cipője" fantázianévvel piacra dobott.

Idén márciusban zártak börtönbe egy apát, aki a bíróság előtt megtagadta, hogy 14 éves biológiai lányát – aki fiúnak vallja magát – "fiamnak" hívja.

A keresztény halló közösség természetes módon a kimondott szavakat hangsúlyozza, akár dicsőítő dalok éneklése által, akár a szószékről olvasva és sokszor kiemeli Isten "meghallásának"..

A Facebook szóvivője megerősítette a Religion News Service-nek, hogy a közösségi médiaplatform jelenleg teszteli az imaposzt funkciót.

Del Valle az első édesanya akinek halála abortusz okából vált ismertté, mely eljárást ez évben tettek Argentínában legálissá.

A Washingtoni Nemzeti Székesegyház harangja 500-szor kondult meg egy ünnepi megemlékezés alkalmával, emlékezve a koronavírusban elhunyt amerikaiakra.

A Prestonwoodi Terhességi Központ 1991 óta hirdeti az evangélium reményét. Tudomásuk szerint eddig 90 000 nő..



A "Hit otthona" elnevezésű családsegítő new orleans-i gyülekezet összesen 125 000 dollárt gyűjtött össze, hogy segítse a helyi rászoruló családokat a villanyszámlájuk kifizetésében.

Két közismert evangéliumi vezető arra bátorítja a keresztényeket, hogy utasítsák el az összeesküvés elméleteket és fogadják el..

James Coatest, a kanadai albertai Dicsőséges Élet Gyülekezet vezető lelkészét börtönbe zárták, mert a járványkorlátozások közepette is tartott istentiszteleteket.

A hit igen erőteljes megnyilatkozása történt, amikor is helyi rendőrök és gyülekezeti tagok Istenhez kiáltottak, miután az Iota hurrikán lesújtott Hondurasra.

Az amerikaiak több mint egynegyede vallja, hogy a Covid-19 járvány megerősítette az Úrba vetett hitét, és még többen állítják azt, hogy a pandémia következtében közelebb kerültek családjukhoz, a kötelékek mind Jézussal, mind a családtagokkal..

A mianmari Egyházi Tanács elnöke, Stephen Than Myint Oo érsek bízik abban, hogy Isten segítségével Mianmar nem fog visszatérni abba az időbe, amikor a szabadságot korlátozták. Szerinte a keresztények félnek attól, hogy a múltbeli üldöztetés..

Handel Messiás című darabjának a nemek közötti különbségtételt elutasító, többistenhívő, multikulturális szellemben megrendezett előadása nagyon pozitív kritikát kapott az amerikai sajtóban az LMBT megjelenítéséért..

A Worldometer honlap adatai szerint több, mint 42 millió csecsemőt abortáltak 2020-ban, meghaladva ezzel a világ legfőbb halálozási okainak következtében elhunytak..

Egy évvel azután, hogy használtan megvette kanapéját a michigani férfi, 43 000 dollárnyi készpénzt talált abban elrejtve, mely összeget visszaadta az egykori tulajdonosnak.

Egy dallasi gyülekezet a pandémia okozta nehézségek enyhítése és a rászorulók megsegítése céljából 100 000 dollár adományt ajánlott fel azon időseknek, akik nem tudták volna kifizetni otthonuk éves bérleti díját.





Kansas egyik középiskolája úgy döntött, hogy befejezi a részvételét egy népszerű karácsonyi programban..

Egy ilyen zűrzavaros év során rengeteg ember harcol hitben, küzd a félelmeivel és sokan keresik a megoldást Isten Igéjében, amely az erő, bátorítás és a remény forrása.

A holland egészségügyi miniszter az eutanázia legalizálását javasolja a halálos betegségben szenvedő 1 és 12 év közötti..

Az Egyesült Államok 31 másik országgal együtt írta alá azon egyezményt, amely garantálni kívánja a férfiak és a nők egyenlő jogait, és kijelenti, hogy nincs alapvető alanyi jog az abortuszra..

A legújabb kutatás szerint az amerikai fiatalok közel kétharmada nem tudja, hogy 6 millió zsidónak oltották ki az életét a holokauszt alatt..

A 41 éves lengyel filmkészítő és audió producer egy szuperprodukción dolgozik, melyben a Szent Írás szövege hallható majd száz profi szinkronszínész előadásában.

Ferenc pápa elfogadó hozzáállása közismert a homoszexualitás kapcsán, de a róla szóló új dokumentumfilm feltárja, hogy
milyen módon támogatná az azonos nemű párok jogait.

Július 1-jén Virginia állam elfogadta a virginiai Értéktörvényt, amely tiltja a szexuális irányultság és a nemi identitás alapján történő megkülönböztetést.





egy közúti balesetben elhunyt texasi lelkész családjának online adománygyűjtése túllépte a 250 000 dolláros határt a barátok, ismerősök, sőt olyan személyek adományainak..

P. J. mindössze 14 éves volt, amikor megismerte a férfit, aki megerőszakolta. Szigorú katonai családban nőtt fel..

louisville-ben a szövetségi bíró egy keresztény fotós mellé állt, amikor arról döntöttek, hogy nem kényszeríthetik őt arra, hogy azonos nemű esküvőkön dolgozzon.

A libanoni Bejrút központjában egy 29 éves menyasszonyról és gyönyörű ruhájáról készítettek éppen videófelvételt, amikor a nemrégiben a város kikötőjében történt hatalmas robbanás..

a kismama magát "két lábon járó csodának" nevezte, és minden elismerését Istennek adta, hogy a Covid-19 miatt kómában, ám..

7000 keresztény töltötte meg San Diego utcáit és imádkozott nemzetéért, amerikáért. további 8500 ember csatlakozott az online közvetített alkalomhoz, így több mint 15 000 ember..

az LMBT közösség népszerű weboldalának szerkesztője közzétett egy írást az oldalán, melyben kifejtette, hogy szerintük..

egy brazil keresztény, Braulia I. Ribeiro lelkesítő, inspiráló felvételt készített a karanténban lévő brazilokról, akik egy keresztény dicsőítő..

az afrikai gyerekek kezeiket a világtérképre helyezve imádkoznak a Covid-19 járvánnyal jelenleg is küzdő nemezetekért.

a sír tanúsítja a zsidók bonyolult helyzetét iránban. Annak ellenére, hogy Izrael a jelenlegi uralom ősellensége volt, nem mindig ez volt..





egy keresztény orvos elbocsátását és az ügy kivizsgálását követelték, miután valaki panasszal élt amiatt, hogy a betegének..

a "Kiválasztott" c. film készítője, Dallas Jenkins és a főszereplő, Jonathan Roumie mesélt a népszerű sorozat sikeréről a 28. filmes díjátadó gálán.

egy ősszel hatályba lépő New Jersey állambeli törvény előírja, hogy az állami iskolák tegyék tanrendjük részévé az LMBT csoport történetét.

abdu Sharkawy facebook posztját 1,9 millióan osztották meg, és 752,000 reakciónál tart egy héttel a megírása után. Legfőképpen higgadtságra, együttérzésre, és türelemre int..

az angol egyház egyik vezető tisztségviselője megdöbbentő kijelentést tett a Biblia szerepéről a modern kultúrában.

több mint 20 000 keresztény zarándok érkezett megkeresztelkedni a Jordán folyónak ahhoz a részéhez, ahol Keresztelő János megkeresztelte Jézust.

öt abortusz-klinikán dolgozó munkavállaló mondott fel munkahelyén, és több mint 700 születendő csecsemő menekült meg a 40 nap az életért mozgalom éves kampányának..

a 2019. évben készült "Áttörés" című film is a jelöltek között volt a 2020-as oscar díjátadón, mely gálán keresztény film ritkán bukkan fel. egészen pontosan a legjobb eredeti betétdal kategóriában.





a Netflix új, Messiás című sorozata egy olyan ember történetét meséli el, aki látszólag csodákat művel, és követők ezreit vonzza..

melegként ábrázolja Jézust a Netflix új, kifejezetten karácsonyra készített komédiája, ami annyira kiverte a biztosítékot, hogy egy online petíciós oldalon már több, mint kétmillióan..

egy téli éjszaka sötétségében, Sydney város szívében ezrek gyűltek össze és tiltakoztak az ellen a törvény ellen, amely lehetővé teszi a külön indoklás nélküli, a nő kérésére..

lenyűgöző kép készült a párizsi Notre-Dame székesegyház leégett romjai között. A késő esti fényben látszik, hogy a híres..

"nem hiszem, hogy lenne még egy ilyen építmény a világon, ahol két ellentétes közösség van, két ellentétes szemléletű emberekből álló csoport, akik.."

meglepő, de a világon Iránban növekszik leggyorsabban a keresztények száma. Milliók fordultak el a síita iszlámtól és választották Jézus Krisztust megváltójuknak.

a tekintélyelvűséggel és a buddhizmussal körülvett légkörben és közösségben áradtak franklin szavai: ''Jézus Krisztus azért..''

az 1990-es években a pittsburghi Carnegie könyvtárból elloptak egy igen ritka kiadású, ún. genfi fordítású Bibliát. Hosszú évekig tartó nyomozást követően..





az "Unplanned" Abby Johnson nyolc éves karrierjét mutatja be a Planned-Parenthood szervezetnél, majd életpárti aktivistává válását, miután felkérik egy abortusz..

asia Bibi egy keresztény asszony és édesanya, aki nyolc évet töltött halálsoron Pakisztánban, azonban mára már szabad nő.

az oregon állambeli Portland városában egy helyi keresztény közösség 15 házat épített a gyülekezet templomával szomszédos 11 hektáros területen hajléktalanok számára.

2019. május 2. nemzetközi imanap. A nemzetközi imanapon való részvétel 6 módja!

asia Bibi szabadon elhagyhatja pakisztánt, és több mint nyolc éves börtönbüntetését követően lányai után mehet Kanadába.

a darwinizmus állításait megkérdőjelező, illetve az azokat tagadó tudósok nyilatkozatát aláírók száma mára már több mint ezerre nőtt.





az amerikai jogvédő egyesület és az élet védelméért mozgalom képviselőinek szervezésében tartott megemlékezésen arra a 60 millió meg nem született gyermekre.

lelkipásztorok, és tanácsadók: mind olyan vezetők, akik Istenhez imádkoznak a nemzetért és az újévet imával és hálaadással kezdték.

a kenyai egészségügyi hatóság megtiltotta a Marie Stopes nemzetközi abortusz szolgáltató szervezet számára, hogy az abortuszt és ehhez kapcsolódóan..

dave Ramsey azt mondja, hogy a lelkészeknek nem szabadna arra kérni a megtört, 'szegény embereket', hogy adakozzanak, azelőtt, hogy..

a floridai gyülekezetek összefogtak, hogy segítsék a térségben élő azon közösségeket, amelyek a Michael hurrikán pusztítását kellett elszenvedjék.

alabama állam képviselői 2018. november 7-én szavaztak azon alkotmánymódosítás elfogadásáról, amely elismeri a meg nem született élet szentségét.





a norvég nobel-bizottság két díjazottat választott a 2018-as nobel-békedíjra, az egyik közülük Denis Mukwege keresztény nőgyógyász.

a dél-szudáni Keliko törzs tagjait csak egyetlen dolog tartotta lázban az utóbbi időben: hogy végül a saját nyelvükön olvashassák a Bibliát.

a mexikói, hatalmas domboldali bibliai jelkép négy guiness rekordot állíthat fel, miközben pozitív üzenetet terjeszt Isten igéjéről.

az amerikai hadsereg lelkésze arról számolt be, hogy Missouriban, a Leonard Wood katonai kiképzőközpontban óriási hitbeli ébredések történtek.

az egykori muzulmán, aki utálta a keresztényeket most Koszovóban, olyan helyen segít templomot építeni, ahol 700 éve nem volt.

a világ nyolcadik csodája. sokan jellemzik így az Egyesült Államokban 100 millió dollárból megépített; Cincinatti és Lexington között, félúton elhelyezkedő..

ezek a pontok több mint 1000 galaxist képviselnek: az új infravörös kép Isten dicsőségét tárja fel az űrben.

az utasok Istennek adnak hálát a csodálatos megmenekülésért, hiszen mindenki túlélte a repülőgép zuhanását.





a Thai labdarúgó játékosok 'jó srácoknak' bizonyultak, amiért tiszteletből megemlékeztek arról a haditengerészről, aki elhunyt, miközben őket próbálta..

egy kutatási tanulmány megállapította, hogy a keresztények többsége Istent, egy fiatal fehér férfiként képzeli el.

egy nemrégiben végzett közvélemény-kutatás szerint tízből három keresztény osztja meg hitét a nem hívőkkel és mindenki mással..

"a keresztény identitás továbbra is valós és fontos nyugat-európában, még azok között is, akik ritkán mennek templomba."

a Thai barlangból kimentett 13 fiú egyikének szülei Istennek adnak hálát a megmenekülésért. "Nagyon szépen köszönjük az imákat és a bátorítást!"

a hatalmas, 467 kilogramm súlyú, 11 méter hosszú oroszlánszobor Wyomingban elkészült és hamarosan izraelbe szállítják.

a gyűjtőknek lehetőségük nyílt most arra, hogy hozzájussanak egy nem mindennapi, szó szerint földön kívüli Bibliához.

egy új felmérés szerint a keresztények számára az evangelizáció már nem olyan lényeges, mint korábban volt.

kína egy vallásszabadságról szóló hivatalos ''fehér könyvet'' tett közzé még áprilisban, amely garantálja a vallásszabadság ''védelmét''.

azok, akik elhagyni kényszerültek otthonaikat, elszántak, hogy egy nap visszatérhetnek oda.





egy új felmérés szerint az amerikai keresztények 61 százaléka véli úgy, hogy sokkal nagyobb szükség van az igére a reggeli rutin részeként, mint a kávéra..

 

 

a torinói leplet mintául véve a padovai egyetem professzora megalkotott egy 3D-s 'indigó másolatot' Jézus Krisztus megkínzott testéről.

számos híres keresztény hívta már fel a figyelmet arra, hogy Hollywood milyen nagy befolyással bír az egész világra, így talán ennek hatására is a filmszínházak..

ferenc Pápa egy korábbi interjújában Eugenio Scalfari, ateista riporter barátjának azt mondta, hogy a pokol nem létezik, és az elítélt lelkek csak "eltűnnek".

a legtöbb keresztény úgy véli, hogy jövedelmének tíz százaléka az urat illeti, de annak megfizetéséről már igen eltérő módon vélekednek.

jim Caviezel színész, aki világszerte híres Jézus ábrázolásáról, megerősítette, hogy csatlakozik Mel Gibson rendezőhöz, hogy újból Jézus szerepét alakítsa..

egy új tanulmány szerint egyre több azon amerikai zsidók száma, akik hisznek Jézusban. A felmérés szerint 871.000.





hosszas várakozás után, tavaly év végén Washington D.C.-ben megnyílt a Biblia múzeuma.

a 40 nap az életért mozgalom legutóbbi, világméretű kampánya 546 gyermek életét és ezáltal 546 anya, illetve apa lelkét mentette meg.

egy kaliforniai középiskola diákjai "életért" menetet szerveznek és a #life (#élet) hashtag használatával, népszerűsítésével kívánnak tiltakozni az abortusz ellen.

az amerikai Lewisville-ben található Vista Ridge bevásárlóközpont új tulajdonosának rengeteg ötlete van, hogy hogyan..

Jeff Landry, louisiana-i ügyész, és Mike Johnson kongresszusi tag kiadtak egy 15 oldalas dokumentumot, melyekben a tanárok és diákok vallási szabadságát..

egy felmérés szerint a britek többsége úgy véli, hogy a Tízparancsolat közül négy már nem aktuális a mai társadalomban.





kijev utcái az Urat dicsőítő daloktól zengtek és hálával teltek meg, amikor mintegy 200 000 ember gyűlt össze a reformáció..

az amerikai vallásmentességért alapítvány alapvető célja, hogy a vallásgyakorlás helyszíne kizárólag a gyülekezeti..

a 70 éves függetlenségét ünneplő India gyülekezeteinek új kihívással kell szembenézniük.

minden év szeptember 27. napján, a világ különböző részein, több millió diák gyűlik össze az iskolaudvarukon található zászlórúdnál imádkozni.

2017 augusztusában egy 32 éves nő meghalt és 19-en megsérültek egy tüntetésen Charlottesville-ben, Virginia államban. A csoport..

az ott élő keresztények hitükért gyakran az életükkel fizetnek. Egy keresztény csoport azonban szokatlan módon próbálja bátorítani az ország hívőit.

az abortusz kérdése évtizedek óta nagy vihart kavar. 1973-ban legalizálták a terhességmegszakítást, azóta rengeteg "életért küzdő" szólalt fel ellene..

a mai generáció többségének nincs keresztény világnézete és a társadalom azon a határon áll, hogy egy olyan generációja van..





kay Warren fél attól, hogy a '13 okom volt' című népszerű Netflix sorozat felmagasztalja az öngyilkosságot.

a National Park Service végül beleegyezett abba, miszerint megengedje egy keresztény geológusnak, hogy kutatás céljából mintát gyűjtsön..

a legutóbbi több ezer számot mutató tanulmány szerint a templomba járás jó hatással van az egészségünkre.

egy iráni színésznő elhagyta az iszlám vallást a kereszténységért. menedékkérelmét már kétszer visszautasítottak svédországban..

a facebook közösségek képesek betölteni azt az ürességet, amit a csökkenő vallásos részvétel hagyott hátra, mondta Mark Zuckerberg.

a toronyháztűz során az épületből kidobott gyermek csodálatos megmenekülése. a szemtanúk elmondása szerint csoda volt.

szóban támadták többször is, mert várt a szexszel házasságig. Most egy hihetetlenül tisztaságot védő film sztárja.

az "Isten nem halott" című film producerének, Troy Duhonnak kijelentést tett az Úr arról, hogy építse újjá..





14 000 ember látogatott el a 'Jézus-hétre', amit a Time Square-en tartottak az elmúlt hónapban.

 

 

ha Darwin evolúciós elmélete helyes, akkor ezeknek az okos tengeri lényeknek a DNS-mutációk révén hihetetlen képességekkel kellene mára rendelkezniük.

észak-Koreában a legsúlyosabb a keresztényüldözés, azonban a keresztények száma folyamatosan..

újra munkába állt a tanár, akit kirúgtak amiért diákjának Bibliát ajándékozott.

az ISIS-t elutasító muzulmán szülők gyermekeik tanúbizonyságának köszönhetően keresztények lettek.

átjárót fedeztek fel a tudósok egy párhuzamos Univerzumba. felfedezhették Isten egy elrejtett helyét?

képzeljük el, hogy az egész életünk arról szól, hogy a családunk mondja meg az élet minden területén, hogy mit tehetünk és mit nem.





a film a maga műfajában jól megírtnak, szórakoztatónak és látványosnak hat, az igazi lényeget azonban a film vége jelenti.

naghmeh Abedini mozgalmat indított a közösségi hálón, hogy küzdjön a családon belüli erőszak és a szexuális erőszak ellen.

tízezrek tüntettek a tajvani kormány melegházasság legalizálására irányuló kezdeményezése ellen.

több ezer muszlim tért át a keresztény hitre a Közel-Keleten a sok üldözés és erőszak közepette, számolt be egy a térségben szolgálatot teljesítő..

egy igen érdekes dolog történt november végén: lengyelország Jézus Krisztust tiszteletbeli királlyá választotta.

a görög ortodoxok, az örmény egyház és a római katolikus ferences rend közösen végzi el a helyreállítást, amelyet a görög kormány és magánadományok is..

a november végén lezuhant, futballcsapatot is szállító repülőgép egyik túlélőjének édesapja Istennek köszöni, hogy a fia túlélte a tragédiát.

a mozgalom célja az, hogy felhatalmazzák a diákokat arra, hogy tiszteletteljes módon mutathassák be krisztus szeretetét.





muzulmán és keresztény gyerekek gyűlnek össze Aleppoban, Szíriában, hogy együtt imádkozzanak..

egy 8 éves kislány azért varr, hogy segítsen a louisiana-i árvízkárosultaknak.

az alábbi szlogennel az autóján járőrözik egyre több amerikai rendőr az Egyesült Államokban.

"nem akarjuk azokat az országokat követni a világon, amelyekben nem védik a leggyengébbeket." - mondták..

helio Neto a kolumbiai futballcsapattal és más utasokkal együtt utazott. A baleset előtt pár perccel Neto a Zsoltárok könyvének a 63 részét olvasta.

magyarország egyik legnagyobb facebook oldala egy paphoz köthető. Noha elsőre jól hangzik, ez a pásztor más felé tereli..

több olyan futballista is van az idei európa bajnokságon, akik nem titkolják, hogy Istenhez tartoznak.

a fiatalabb korosztályoknak szánt szentírás 2016 júniusában jelent meg, természetesen ebook-formában.

bántalmazottak, akiket kívülállónak bélyegzünk, pedig ők is az egyház gyermekei.

kis híján elkészült a munkával az az amerikai csoport, aki életnagyságban készíti el Noé bárkáját.





ridley Scott átértelmezett Mózes története nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Nem véletlen.

hugh Jackman az X-Ment hátrahagyva a damaszkuszi út felé vette az irányt.

a film ateista rendezője azt nyilatkozta, hogy "az eddigi legkevésbé biblikus filmet" akarta elkészíteni..

azok a páciensek, akik hisznek Istenben, rövid távon számottevőbb javulásra számíthatnak, állítja egy friss tanulmány..

szakértők úgy becsülik, ötből három keresztény neveltetésben részesülő gyermek eltávolodik hitétől.

közel ötven évi munka után az alaszkai yupik nyelv modern változatában is olvasható a Biblia.

a teremtéstudomány egyik szakértője 10.000 dolláros díjat ajánlott fel.

david Weintraub csillagász azt vizsgálja, hogyan viszonyulnak a világ vallásai a Földön kívüli élet létezéséhez.

egy holland milliomos megépítette Noé bárkájának tökéletes mását, a Bibliában szereplő leírás alapján.

a Jézus által is beszélt arámi nyelv hamarosan kihalhat – állítja egy friss tanulmány.


# Hír # Mindennapok