SERIFF: ISTENBEN VAN BIZALMUNK

A fenti szlogennel az autóján járőrözik egyre több amerikai rendőr az Egyesült Államokban. Természetesen -ahogy lenni szokott- egy ateista szervezet azt követeli, cseréljék le a szlogent "Bízunk az értelemben" szavakra.Az előzményekhez hozzátartozik, hogy az FFRF (Szabad útat a vallásból alapítvány) felhívásában a rendőröket célozta meg, amelyben azt üzente, ne rakják ki az autóra a "In God we trust", vagyis "Istenben van bizalmunk" szlogent. Ez volt az a pont, amikor Tony Perry sheriff lépett, de pont a felhívás elleni irányba. Azóta büszkén viseli autóján az üzenetet. Ő az egyik a sok csatlakozott egyenruhásból. Azt nyilatkozta:

"Azt akarom, hogy az emberek tudják,
hogy hitemet Istenbe vetettem."

Az FFRF továbbra is azon van, hogy lebeszélje a rendőröket az üzenet kiragasztásáról, mely hitükre utal. Azonban egyre több olyan seriff van, aki az alábbiak szerint kiragasztja a szlogent, és büszkén viseli. Azt mondják: "Sokan nem tudják milyen az, ha mindennap kockára teszed az életed. Istenre bízzuk életünket."

Forrás: cbn.com

Ezeket olvastad már?

Mennyire világi Nyugat-Európa?

Az "Unplanned" című film hatása

20000 keresztség a Jordán folyóban


Szólj hozzá!
Csak azután érhető el a facebook like és comment plugin, hogy bekapcsoltad a facebook beállításoknál a "nem kötelező cookie"-kat!