Dokumentumfilmek

A kereszténység születése - Keresztények

A legvéresebb keresztényüldözés Diocletianus császár nevéhez kötődik - a kritikus időszakot azonban sok Jézus-követő túlélte, s hamarosan megszületett a hierarchikus felépítésű Egyház.

A kereszténység születése - Mártírok

Különös, rejtélyes rítusaik miatt - mint amilyen pl. az áldozás -, és amiatt, hogy nem voltak hajlandóak áldozni a pogány isteneknek, a rómaiak egyre ferdébb szemmel néztek a keresztényekre. Legkeményebb megbüntetésükre, a kivégzésükre eleinte mégis..

A kereszténység születése - Messiások

A rómaiak a lehető legmegalázóbb módon végezték ki a Názáreti Jézust. Egy olyan világban, ahol a haláluk körülményei alapján ítélték meg az embereket, Jézusnak a kudarc szimbólumává kellett volna válnia, és az embereknek el kellett volna fordulniuk.. xyz

Genezis - Az elveszett Paradicsom

Ha van a Bibliának egy része, amely több cáfolaton és vizsgálaton esett át, mint bármelyik más, az a legeleje – A Teremtés könyve. Mind az egyházon belülről és kívülről egyaránt a Genezis elleni támadások továbbra is megkérdőjelezik..

A főoldalról

Kortárs
Premier: Életjel

David nyugodt világa a feje tetejére áll, amikor vér szerinti édesanyja váratlanul felkeresi őt, és találkozni szeretne 18 éves fiával, akit életében mindössze egyszer tarthatott a karjaiban.


Ismert személy
Bella Ramsey:
Jézus az én Megváltóm!

Bella Ramseynek, aki Ellie Williamsként szerepel az HBO The Last of Us című műsorában, van YouTube-csatornája és Instagram-fiókja, amely tele van dicsőítő dalokkal és a keresztény életről szóló..


Lelki egyensúly
A legfontosabb dolog (lenne)
a gyülekezetben

A Gallup új tanulmánya szerint a mai gyülekezetben nem a dicsőítés és nem a pásztor a legfontosabb dolog. Nem a dekoráció, és még csak nem is az ifjúsági programok.HIRDETÉS


Filmek, amelyek ebbe a kategóriába is illenek:


Miért a Születés?

Dr. David Jeremiah, a neves lelkipásztor, író és teológus új Születés-filmje választ ad a legelgondolkodtatóbb kérdésekre az emberiség történelmének legsarkalatosabb pillanata – Jézus Krisztus születése – körül.


A Jézus zene

Az 1970-es évek ellenkultúrális forradalma során a zene egy új formája jelent meg, a 'Jézus zene'. Mára több milliárd dolláros, több műfajú iparággá nőtte ki magát. Minden héten több mint 50 millió ember ébred fel úgy, hogy ez a zene inspirálja őket.


Mutasd meg az Atyát!

Mindenkinek megvan a saját apa-története... ami még korántsem ért véget. A Kendrick testvérek legújabb sikerfilmje ezúttal az apaság fontosságát mutatja be melegszívű, távollévő és bántalmazó apák valós történeteinek tükrében.


Ébredjen a remény!

Dokumentumfilm az ausztráliai Hillsong United együttesről, mely elindulása Sydney külvárosából teljesen valószínűtlennek tűnt.


Az emberiség az időben csak előre haladhat, visszafelé soha. De mi volna, ha meg tudna valaki szabadulni az idő kötelékeiből? Megállíthatná az idő múlását, és tetszése szerint utazhatna az időben.

Évszázadokon keresztül küzdöttünk azért, hogy megértsük, honnan jöttünk. Számos elmélet felmerült, némelyek racionális és elgondolkodtató, míg mások spekulatív és ellenõrizhetetlen módon..

Egy elképesztő jól illusztrált tudományos áttörést feszegető dokumentumfilm arról, hogy még egy baktérium ostormotorja sem alakulhatott ki természetes kiválasztódással, nem hogy egész fajok.

Lee Strobel oknyomozó riporter feltáró vizsgálata Jézus személyéről. Az ő bizonysága alapján készült a film, melyet már sokan ismerhettek.

az alkotás Szegedi Csanád történetét meséli el, aki korábban a magyar gárda és a párt alelnöke volt, de zsidó származásának napvilágra kerülése után kilépett.

A fejlõdéselmélet kritikája és a teremtéselmélet bizonyítása tudományos alapokra visszavezetve.

az utolsó napokban, melyekben élünk, az egész világ egy összetűzésbe fog keveredni. És ez az ütközet vallási alapú lesz.

e valós tényeken alapuló film Moszab Hasszán Juszefről, a Hamasz egyik vezetőjének fiáról szól, aki az izraeli hírszerzést különösen fontos..

a Menyasszony, a Fenevad és Babilon

Mit is mond nekünk ez a prófécia Jelenések könyvének 12. fejezetében? Vajon évezredekkel ezelőtti eseményeket mutat be, avagy olyan történésekről szól, amelyek a közeljövőben fognak megtörténni?

 


egy keresztény katona hiteles története, aki a legnagyobb hőstetteket hajtotta végre a második világháborúban, mert hite erősebb volt, mint a fegyverek.

Amikor az igazi hős, Jézus, lejött a földre, a legtöbben nem ismerték fel Isten Fiát, mert ők egy politikai megváltóra vártak, aki pompával és fizikai erővel legyőzi ellenfeleit, követőinek pedig világi hatalmat ad.

a film igaz történetet mutat be, avagy hogyan jutott el az evangélium a new-guinea-i bennszülöttekhez?

doug Batchelor előadásában érthetjük meg jobban a gonoszság eredetét, és Krisztus megváltó szeretetét. Választ kaphatunk..


# Médiatár # Dokumentumfilm