A KERESZTÉNYSÉG SZÜLETÉSE - KERESZTÉNYEK

Hogy válhatott Jézus messiássá? Miként győzte le a keresztény hit az üldözőit? És hogyan váltak a jézusi tanok világvallássá? Az izgalmas történelmi sorozat többek közt ezekre a kérdésekre keres választ a kereszténység első évszázadait felelevenítve.Mária és József gyermeke, egy világvallás alapítója, és milliók szemében Isten fia. Jézus a világ leghíresebb embere. Mégis, 2000 évvel a halála után még mindig sok a nyitott kérdés az életével és halálának körülményeivel kapcsolatban. Gyógyította a betegeket, enni adott az éhezőknek, és feltámasztotta a halottakat. Csodákat tett, és követői Isten fiaként tekintettek reá – joggal, hiszen halála után három nappal feltámadott, és ismét eljött közénk, hogy elhozza a megváltást a bűnös emberiségnek. De vajon milyen hatalom volt a kezében, hogy hite és tanai le tudták győzni az életében és halálában is ellene uszító rómaiakat?

Keresztények
A legvéresebb keresztényüldözés Diocletianus császár nevéhez kötődik - a kritikus időszakot azonban sok Jézus-követő túlélte, s hamarosan megszületett a hierarchikus felépítésű Egyház. Nagy Konstantin - a császárok között elsőként - engedélyezte a keresztény hit a Római Birodalom területén való gyakorlását, és bár Julianus később megpróbálta visszaszorítani az új vallást, a kereszténység és az állam közötti kötelék immár olyan erősnek bizonyult, hogy kísérlete kudercba fulladt. A folyamat betetőzéseként Theodosius császár 380-ban államvallássá tette a kereszténységet, az eretnekek ellen pedig határozottan fellépett.
A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.


Ezeket is ajánljuk


A kereszténység születése - Mártírok

A kereszténység születése - Messiások


Kommentelj a facebook megosztásnál


#nicelifehu Hogy válhatott Jézus messiássá? Miként győzte le a keresztény hit az üldözőit? És hogyan váltak a jézusi...

Közzétette: Nicelife2022. december 9., péntek